U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Wetenschap
  • 1
Energy philosopher Alex Epstein, author of The Moral Case for Fossil Fuels, challenges conventional wisdom about the fossil fuel industry and argues that if we look carefully at the positives and negatives of all our energy alternatives, we have a moral obligation to use more fossil fuels, ...

11 dagen geleden door Ogod

REAGEER MET EEN EMOJI
1
2
2
LEES MEER OVER

Het zou best eens kunnen dat later blijkt dat het gebruik van fossiele brandstof werkt als mest voor landbouwgrond ...

1 Vageali6888    
11 dagen geleden door Vageali6888
10
Meld

@1 Of voor een Venusatmosfeer.

2 Reagurius    
11 dagen geleden door Reagurius
2
Meld

Huisregel 10 niet gelezen TS?

3 Reagurius    
11 dagen geleden door Reagurius
2
Meld

@3

Iedereen hier leest en spreekt engels , niets mis mee

4 Vageali6888    
11 dagen geleden door Vageali6888
10
Meld

@4 De jongste en oudste niet denk ik.

5 Reagurius    
11 dagen geleden door Reagurius
2
Meld

@5

Dan slaan die maar een draadje over hoor question

6 Vageali6888    
11 dagen geleden door Vageali6888
9
Meld

@ts

En nu in het nederlands aub.
Zie huisregels

7 carpenter    
11 dagen geleden door carpenter
2
Meld

@7 Ja dat schreef ik ook al.

8 Reagurius    
11 dagen geleden door Reagurius
2
Meld

Ja ik ben het zeker eens met zijn derde punt. Het hele global warming collectief lijkt erg gericht te zijn om het reduceren van mensen. Op een idee dat er een perfecte wereld is die moet worden ontdaan van een kwaadaardig virus. De mens.

Terwijl ik zelf het tegenovergestelde vind. Ik vind de mens belangrijk. En het milieu waarin de mens leeft is daarin een gegeven net als de mate van vrijheid, de energie die mensen nodig hebben, de mate van ontwikkeling en toegang tot grondstoffen en producten.

Vaak hoor je mensen zeggen dat ze de bevolking zouden willen reduceren om het milieu te redden van de destructieve effecten van mensen. Maar dat is voor mij een hele rare denkwijze. Want waar heb je een milieu voor nodig zonder mensen? Waarom is het klimaat heilig anders dan dat een veranderd klimaat bedreigend zou zijn voor mensen.

En in die context is toegang tot energie niet iets dat je zomaar kan opgeven omdat het goed is voor een Utopisch idee over een perfecte natuurlijke wereld. (Natuurlijk gebruikt in de zin als alles dat niet door mensen wordt beïnvloed)

Vaak denk ik dat de meest fanatieke groene droom mensen zichzelf in gedachten uitsluiten en alleen anderen willen reduceren. Meer voor mij en minder voor de rest want daar heb ik mogelijk last van.

Energiebeleid moet er op gericht zijn maximale energie te leveren aan mensen. Niet ten koste van alles maar het moet wel de belangrijkste peiler zijn van de keuzes die worden gemaakt in het genereren ervan.

En de groene droom zelf. Ja. Ik zie het niet. Ik zie de ozon catastrofe niet. Ik zie de zure regen catastrofe niet. Ik zie de zee niet stijgen en ik zie geen catastrofale effecten op ons leefmilieu. Ik zie juist dat onze omgeving steeds schoner wordt. Wel drukker maar schoner.

9 purelogica    
11 dagen geleden door purelogica
11
Meld

@9

Het idee dat het milieu/de wereld er is voor mensen is achterhaald (behalve voor streng religieuzen misschien)
Wij hebben onze ontwikkeling en rijkdom grotendeels te danken aan de biodivertsiteit zoals deze zich in miljoenen jaren heeft ontwikkeld.
Door ongebreidelde groei van de mensheid staat die diversiteit steeds meer onder druk.
De invloeden van de mens op klimaat en omgeving zijn onderhand zo groot dat het tegen ons begint te werken.
Om de schadelijke effecten te beperken zijn er grofweg 2 mogelijkheden.
Ten eerste een reductie van de wereldbevolking. Ten tweede onze uiterste best doen om de schadelijke effecten op een verantwoordelijke manier te beperken.
Voor beide mogelijkheden is weinig animo.
Mensen zijn van nature gericht op het gemak en zijn niet snel te motiveren om impopulaire maatregelen te nemen en moeite te doen om de toekomst van zichzelf en hun nageslacht velig te stellen.

10 carpenter    
11 dagen geleden door carpenter
1
Meld

@9 wel grappig om de middeleeuwse gedachtengang dat de mens het centrum.van het universum is weer eens terug te lezen. De zon draait om de aarde nietwaar.

11 BlackNinja    
10 dagen geleden door BlackNinja
1
Meld

@10 en @11 : Voor jullie is er maar 1 oplossing: pleeg onmiddellijk zelfmoord en neem ook maar voor de zekerheid je kinderen mee. Want dat is de uiteindelijke consequentie van een dergelijke instelling. Of geldt het idee, dat de mens net zoveel waard is als een kakkerlak, alleen voor anderen? Dat er teveel mensen zijn klopt. Maar oh wee als je begint over het inperken van geboorten in bijvoorbeeld Afrika. Dat mag dan weer niet van 'links'.

12 Ness    
10 dagen geleden door Ness
7
Meld

@4 "Iedereen hier leest en spreekt engels , niets mis mee"
Nou, dat is dus echt niet waar en er is een heleboel mis met die 'kennis van het Engels".

13 kritischelezer    
10 dagen geleden door kritischelezer
1
Meld

@12 Links was 30-50 jaar geleden vóór geboortebeperking maar ziet het nu als discriminatie van de bevolking van Afrika en is tegen. Mijn verwijt aan links is nu juist dat ze overbevolking gecombineerd met nul luxe, nul energieverbruik en nul mobiliteit nastreven (behalve uiteraard voor de elite). Lijkt me geen prettige wereld.

14 Conradijntje    
10 dagen geleden door Conradijntje
3
Meld

@12

Ik heb geen kinderen.
En jij hebt vast betere oplossingen op de plank liggen?

15 carpenter    
10 dagen geleden door carpenter
2
Meld

@11 De aarde is een oneindig klein niets in het grote universum. Als et jou om het universum gaat dan kun je de aarde rustig negeren. Die is helemaal niet significant Je hoeft het klimaat dus niet te "redden". Tenminste dat is geen logisch consistent standpunt.

https://www.youtube.com/watch?v=wupToqz1e2g

Als je uitgaat van een universum als hetgeen belangrijk is dan is de aarde dat per definitie niet. En de mens ook niet. dan hoef je je niet eens te bemoeien met die zaken. Als je de mens niet belangrijk vind dan heb je op aarde helemaal niets te zoeken. Dan kun je het best een klooster zoeken waar je transcendent jezelf probeert te verenigen met het oneindige.

16 purelogica    
10 dagen geleden door purelogica
3
Meld

Ah daar hebben we weer zo'n engnek van de Ayn Rand sekte
https://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Epstein_(American_writer)

17 Anti-Prut    
10 dagen geleden door Anti-Prut
1
Meld

@12 , @15 : De mensheid zit aan z'n tax. Loopt vanwege het overweldigende aantal tegen allerlei grenzen aan, qua energie-, voedsel-, water-, landvoorziening etc. Beperking van het aantal geboorten is daarom cruciaal. Ook of juist in Afrika. Daar is voldoende kwantiteit van mensen maar kwalitatief holt het achteruit; er zijn veel te weinig ouderen omdat men onbeperkt aanjongt - in de meeste Afrikaanse landen is minstens de helft van de bevolking jonger dan 18. Dat levert een gruwelijk gebrek aan ervaring, wijsheid en kennis op, en het gevolg daarvan is massaslachtingen, oorlogen, conflicten waar allerlei aasgieren op af komen. Waarmee alle ontwikkeling ook meteen stopt. Dat is dan blijkbaar het doel van orgs als de VN. Intensieve mensveehouderij, ontmenselijkte poppetjes voor de *managers* om mee te *spelen*.

18 Ness    
10 dagen geleden door Ness
6
Meld

12 moet @14 zijn, sry.

19 Ness    
10 dagen geleden door Ness
0
Meld

@12 Je hoeft geen mensenhater te zijn om het vooruitzicht van een Manila-op-wereldformaat een complete dystopie te vinden. Een door mensen overspoelde aarde is een onleefbare aarde.

20 Civ    
10 dagen geleden door Civ
0
Meld

Oeps, sorry @12 . Ik had je reactie niet goed gelezen. Mijn fout.

21 Civ    
10 dagen geleden door Civ
0
Meld

@17 Ayn Rand was geen sekte maar een schrijfster. En ze is al in 1982 overleden. Dus ik denk dat je rustig kun gaan slapen wat dat betreft. Rand geloofde in een objectieve werkelijkheid buiten de mens. Ze wilde een nachtwakersstaat in plaats van een democratie.

Beide zijn gedachten die in linkse kringen ook sterk leven. Geloof in een externe werkelijkheid die met een goddelijke blik in zijn geheel kan worden overzien en bestuurd alsmede wantrouwen jegens zelfbeschikking en democratie.

Die objectieve werkelijkheid is overigens in de fysica uitgesloten. (Planck, Bohr, Einstein, Bell e.a.)

22 purelogica    
10 dagen geleden door purelogica
7
Meld

Ik ben het trouwens helemaal niet eens met drill-baby-drill Epstein. De oplossing ligt niet in het rucksichtlos planeetvreten maar in matiging, bezuiniging, beperking, op heel veel fronten.

23 Ness    
10 dagen geleden door Ness
1
Meld

@18

Maar wat is nou jouw oplossing?

24 carpenter    
10 dagen geleden door carpenter
0
Meld

@22 and two years later joined the Ayn Rand Institute, a non-profit organization in Irvine, California that promotes Ayn Rand's novels and her philosophy of Objectivism.

Dat mijn vriend is een doodenge sekte...

25 Anti-Prut    
10 dagen geleden door Anti-Prut
0
Meld

@13 Nou, zeg dat! Ik zie soms mensen conclusies uit Engelse artikelen trekken waarbij ik denk "typische basiskennis-Engels". Daarom is enkel Nederlandse artikelen plaatsen wel een goede huisregels wat mij betreft.

Oh, en mocht dit arrogant overkomen... Ten eerste, mooi zo. question Ten tweede heb ik als kind zijnde twee jaar in Amerika en heb ik door mijn heel leven heen meer Engels dan Nederlands gesproken en geschreven. Ik weet dus wel een beetje waarover ik het heb. question

26 Bluth    
10 dagen geleden door Bluth
1
Meld

@25 Eng suggereert angst.

Als je bang bent dan kun je het beste bang zijn voor de gevaarlijkste. De gevaarlijkste is degene die de baas is. De grootste macht. Degene die alle andere machten verdeeld houdt. Dat is altijd zo. En bijna alles dat gebeurt en impact heeft is te verklaren naar de motieven van degene die de touwtjes in handen heeft. (Vrij naar "De prins" - Machiavelli)

Een "sekte" is niet in staat om objectief zaken te bekijken. Zij zullen een deel van wat er is ontkennen. Dat maakt ze zwak. En zwak is als je er zelf geen onderdeel van bent niet eng.

27 purelogica    
10 dagen geleden door purelogica
5
Meld

@23 Mee eens maar doorgaan met fokken in Afrika en tegen de Europeaan zeggen dat het wel goed komt als ie geen vlees eet en slechts 1x per week doucht is de grenzeloze naïviteit van linkse pubers die je hier op NK veel tegenkomt - is natuurlijk dweilen met de kraan open.

28 Conradijntje    
10 dagen geleden door Conradijntje
1
Meld

@28 Denken dat dat op den duur helpt is eigenlijk slechts een variant van het wegkijken.
Men denkt met wat simpele middelen de komende Giga-Ellenda te voorkomen.

PS.
Er zit ook iets kwaadaardigs onder, de Vegies proberen via de komende ramp hun leefwijze aan derden op te leggen onder het mom dat die ramp dan niet komt.

29 MARCUSAURELIUS    
10 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

Klimaatbeleid is waanzin, immers: Het heeft geen meetbare invloed op klimaat

30 Ogod    
9 dagen geleden door Ogod
2
Meld

@30 Wat weet jij daar nu van?

31 MARCUSAURELIUS    
9 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@31
U betoogt 'ad hominem' en verandert van onderwerp (het gaat niet over mij). Bent u een doos?

32 Ogod    
8 dagen geleden door Ogod
0
Meld

@32
Natuurlijk gaat het over jou.

Jij claimt het beter te weten dan tienduizenden wetenschappers en de wetenschap zelf, terwijl de wetenschap zijn sporen heeft verdiend met talloze wapenfeiten.

PS.
De door je gebruikte terminologie is ook een aanval en belediging van wetenschappers in persoon en de wetenschap als geheel.

33 MARCUSAURELIUS    
8 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
1
Meld

@33 Doos dus.

34 Ogod    
8 dagen geleden door Ogod
0
Meld

@1 Dat is ook zo maar zo simpel is het niet..

In de medfia hoor of zie je er niets van maar .. Vee verwijderen van grond ZOU woestijn vorming tegen moeten gaan Echter dat blijkt NIET zo te zijn, in tegendeel

What Yacouba did next... (door' die titel te gebruiken , moeilijker te censiuueren).
https://www.youtube.com/watch?v=wezxNnkcsW8

Wat heeft het een met het andere te maken ?
Vee en hun natuurlijke vijanderen die op hun jagen .. Als die weg zijn en de schade is gedaan. Wat dan ? "Zai" ..

En CO2 ? de UN IPCC kijk voor het gemak niet lang terug maar fossielen en testen hebben aangetoond Meer CO2 ? het beinvloed planten op een dergelijke manier dat ze minder gevoelig zijn voor het verlies van water en https://www.youtube.com/watch?v=yj6wq20KO1s

Dan hoe is Olie en Kolen ontstaan ? er was geen zuurstop.
een bacterie in de zee Maakte zuurstof. Zoveel dat dieren Enorm groot werden
N qadat die bacterie en symiose vormde met Planen en bomen en de Hele planeet groen maakte CO2 uit dfe lmuch halende en So where did it go ?

En dan Politiek tegenwoordig ? kijken niet verder dan ze willen om politieke redenen
bij de beschaving , een paar honder jaar geleden ? alles hout , shepen, koken , you name it ?
So where did the Wood come from ?

All Europe used to be forrest and they went on destroying forrests in the new world.

En wat veroorzaakte de ijstijden ? even better HOW DID THEY END ?

ALLE opwarming is CO2 het gebruikl van fossile branstoffen ?

Is the IPCC claiming here WAS NO climate change before THEY said so ?
United Nations ? a simpel YES or No please ?

"climate change deniers" ?

Has the Climate EVER been a Constant ? as in NOT Variable ? = NO..
35 nosuchname    
8 dagen geleden door nosuchname
0
Meld

@2 De positie van Venus versus Aarde then opzichte van de Zon.
Heeft Venus een Magnetisch veld ? neen (en wat is er aan de hand met ons Magnetisch veld en wat heeft dat voor effect op het klimaat ? ).

De composititie van de Atmosfeer van Venus ? 98% CO2 versus de Aarde 0.04 %
En de continent platen ? en hoe is de sanstelling van de lucht onstaan op Aarde ?
(Flora en Fauna )

did di did they ever fit together ? Runnaway greenhouse Like Venus ?

Al you lost me when you made the suggestion that you can even compare those two planets
Question how did Venus turn BACKWARDS ? (i'm thinking it flipped upside down and then the Kepler mission .. Jupiter cant form so close to the Star .. Wel obviously it can.)

36 nosuchname    
8 dagen geleden door nosuchname
0
Meld

@35 @36
Gelul in de ruimte.

37 MARCUSAURELIUS    
7 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet heeft bij 'habe es nicht gewusst&...
De Forum voor Democratie-leider reageert op d...

1 dag geleden door NOS

Brexit Partij : EU opent onderzoek naar kwist...
Europees Parlementair quaestor dringt aan op...

20 uur geleden door Crannbuidhe

Aan de kiezers van Nederland
Als je een snelle totstandkoming wilt van het...

8 uur geleden door Dirk2137

Protestactie tegen Baudet voorafgaande aan Pa...
Op sociale media wordt opgeroepen om vanavond...

4 uur geleden door DagmarA

Congresleden VS mogen van rechter financi&eum...
De Amerikaanse president Donald Trump kan het...

1 dag geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Tingelbel
Hoeveel dode kinderen is jouw twijfel waard?...
@999Klopt.Samengevat kan je nu concludere...

minder dan een minuut geleden door Tingelbel

21st Century Guy
Sylvana geeft stemadvies: Stem op een vrouw o...
@72 Ze heeft wel idealen alleen zijn die ande...

minder dan een minuut geleden door 21st Century Guy

Mac Benac
Baudet promootte video Nederlandse extreemrec...
Hé, daar hebben we onze troetelfascist Baude...

minder dan een minuut geleden door Mac Benac

PuurHagelslag
'Dreigbrieven gevonden bij boeren in Twente e...
Wat zijn de rechtse rakkers weer beschaafd, v...

minder dan een minuut geleden door PuurHagelslag

LoydMorris
Politie zoekt Ersinio B. voor doodschieten Or...
Altijd weer "lachen" met deze gasten..... :-(...

minder dan een minuut geleden door LoydMorris

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig