Translate

donderdag 9 mei 2019

Kledingmerk Airforce beweert dat hun bont diervriendelijk is maar de Reclame Code Commissie geeft hun ongelijk en toch zijn ze genomineerd voor de "Beste Onderneming"



Bron:www.bontvoordieren.nl

Het bontkragenmerk Airforce is genomineerd voor de titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’. Airforce maakt hierbij kans op de juryprijs in de categorie MKB-midden en de publieksprijs van de ondernemingsverkiezing van Noord-Holland (OVNH) 2018-2019.

Het kledingmerk Airforce staat bekend om het gebruik van echt bont voor de kragen van hun jassen. Zij gebruiken hiervoor de vachten van wasbeerhonden die onder vreselijke omstandigheden gefokt en gedood worden in China. Airforce is hiervan op de hoogte, maar ziet dit niet als reden om te stoppen met het gebruik van bont. Sterker nog, ze blijven stug doorgaan met de verkoop van dit dierenleed.
Bont voor Dieren voert al jaren campagne tegen Airforce. In 2017 wonnen wij een zaak bij de Reclame Code Commissie. Airforce misleidde haar klanten met onjuiste claims over het bont dat zij verkoopt. Volgens Airforce was het bont diervriendelijk verkregen en niet afkomstig van een diersoort die familie is van de hond.

In 2016 publiceerden wij met Kassa een rapport waaruit bleek dat Airforce bontkragen verkocht die kankerverwekkende en hormoonverstorende stoffen bevatten.
Naast het dierenleed blijkt uit vele onderzoeken dat de productie van bont zeer belastend voor het milieu is. Het past dan ook niet binnen de moderne ondernemersvisie van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Stuur jij ook een protestmail?

Vind jij ook dat een bedrijf dat bont verkoopt zoals Airforce deze titel niet verdient? Stuur dan nu een protestmail naar de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland door onderstaand formulier in te vullen.

PETITIE:

https://www.bontvoordieren.nl/wat-bontmerk-airforce-genomineerd-voor-prijs-beste-onderneming/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten