RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Economie

Spotify-gebruikers krijgen popup in de app over Europese verkiezingen

De melding die Nederlandse gebruikers krijgen in de Spotify-app.

Spotify gaat alle gebruikers in de EU die ouder zijn dan 18 jaar oproepen om te gaan stemmen bij de Europese verkiezingen. Die vinden in Nederland plaats op 23 mei, maar vanaf vandaag krijgen gebruikers al een melding in de app met een herinnering dat de verkiezingen eraan komen.

Speciaal voor de gelegenheid heeft het Zweedse streamingbedrijf een playlist opgetuigd, met een liedje uit ieder EU-land. In de lijst, 'Get Vocal, Europe', vind je onder andere liedjes van Duncan Laurence uit Nederland, Zara Larsson uit Zweden en de Hongaarse hip-hoppers van Halott Pénz.

Linkje

In de beschrijving van de playlist heeft Spotify ook een linkje opgenomen naar de website www.european-elections.eu, met informatie over de verkiezingen. "We geloven sterk dat een van de beste manieren om je stem gehoord te laten worden stemmen is", geeft Spotify als reden voor de campagne.

Daarbij wijst het bedrijf erop dat de opkomst bij de laatste verkiezingen met slechts 42 procent historisch laag was.

Nóg een bericht

Op de dag van de verkiezingen zelf krijg je als Spotify-gebruiker nog een keer een melding dat het verkiezingsdag is. Die melding krijgt niet iedereen op dezelfde dag, want de verkiezingen worden van 23 tot en met 25 mei georganiseerd. In Nederland kun je dus op de 23e naar de stembus.

Het initiatief valt trouwens niet bij iedereen in goede aarde. Deze twitteraars vinden het in ieder geval maar niks.