RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Dochter aangereden vrouw Breda over aanhouding: 'Dader kon geen kant meer op'

Anette van Uytrecht Beeld © RTL Nieuws

Dat de vermoedelijke doorrijder van een ongeluk in Breda nu vastzit, is een opluchting voor de familie van het slachtoffer. Dat zegt dochter Anette van Uytrecht tegen RTL Nieuws. De man wordt ervan verdacht dat hij haar moeder van 79 aanreed toen ze met haar rollator de straat overstak. Daarna reed hij nog eens over haar heen, voordat hij op de vlucht sloeg. De vrouw raakte zwaargewond.

De 27-jarige man uit Breda meldde zichzelf gisteren met zijn advocaat bij de politie. "Het geeft rust dat hij nu vastzit. Iemand die tot zoiets in staat is, moet niet vrij rondlopen", zegt Anette.

Kon geen kant op

"Maar dat hij zichzelf heeft gemeld, dat zegt voor mij helemaal niets. Iedereen kende zijn gezicht, zijn auto was in beslag genomen. Hij kon geen kant meer op, dus ik geloof niet dat hij dat heeft gedaan omdat hij zich rot voelde over wat er is gebeurd."

Anette noemt de arrestatie van de man 'vooral een afronding van een fase van onzekerheid over wie dit op zijn geweten heeft'. Ze hoopt te horen waarom hij het heeft gedaan, maar heeft daar weinig vertrouwen in. "Hij heeft in tien dagen een heel verhaal kunnen bedenken. Maar we wachten het af."

Verdachte
Lees ook:
Verdachte doorrijder na ongeval in Breda aangehouden

1000 procent vertrouwen

Het onderzoek laat ze verder over aan politie en justitie. "Ik heb 1000 procent vertrouwen in hen. Ze zijn zo goed bezig met de zaak. Mijn vertrouwen in hen is nog geen moment geschaad. Dat gevoel dat er alles aan wordt gedaan om de zaak op te lossen, is heel belangrijk. Daardoor kunnen wij ons nu echt met mijn moeder bezighouden."

De moeder van Anette moet morgen opnieuw onder het mes. "Ze blijkt ook nog een breuk in haar dijbeen te hebben. Die had geen prioriteit, eerst moesten haar verbrijzelde bekken en verbrijzelde kaak geopereerd worden. Daar is ze de dag na de aanrijding aan geopereerd."

Politie
Lees ook:
Politie geeft signalement vrij van doorrijder Breda

Een bewakingscamera legde de aanrijding vast

01:03

Mentaal ijzersterk

Mentaal gaat het goed met haar moeder, vertelt ze. "Ze is ijzersterk, heel positief. Dat proberen wij met zijn allen ook te zijn. En ze heeft een fantastische arts die heel goed kijkt naar haar en haar situatie."

Wat er precies is gebeurd, weet de moeder van Anette niet. Ook weet ze nog niet dat de dader is gearresteerd. "Dat ga ik haar zo vertellen. Maar verder heb ik haar verteld dat ik me bezighoud met wat er is gebeurd, en dat zij zich moet focussen op haar herstel. Als ze vragen heeft, dan kan ze die natuurlijk stellen en dan praten we erover, maar daar heeft ze nog geen behoefte aan gehad."

"Ze weet dus niet dat de dader nog een keer over haar heen is gereden. Ze kijkt geen tv en heeft geen sociale media of internet. We denken dat het zo beter is voor nu. Ze moet niet ook nog gaan tobben over waarom hij dit gedaan heeft, dat kost te veel negatieve energie. Die energie heeft ze nodig om te herstellen en weer te leren lopen.

Anette is woest op automobilist die haar moeder (79) aanreed in Breda

02:11
Een paar dagen na de aanrijding gaf Anette dit interview aan RTL Nieuws.