U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Internet
  • 23
Vorige week kondigde Twitter een nieuwe meldknop aan tegen “misleidende informatie” over de EU verkiezingen. Onze voorspelling was dat die knop in de praktijk een kliklijn voor onwelgevallige meningen zou worden. Dat punt werd dinsdagavond prompt bewezen in een bijna ironische blokkade ...

4 maanden geleden door xtremy

REAGEER MET EEN EMOJI
9

"... Onder voorbehoud dat Twitters eigen algoritme de gewraakte tweet afving, lijkt het er op dat accountjagers hiervoor verantwoordelijk zijn. Waarmee Twitters meldfunctie dus letterlijk een NSB-knop tegen ‘verkeerde meningen’ is. ..."

1 xtremy    
4 maanden geleden door xtremy
6
Meld

Het valt inderdaad niet anders uit te leggen.

2 TonAlias    
4 maanden geleden door TonAlias
4
Meld

Nee hoor ik heb gewoon internet...

3 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
21
Meld

@3 Tot je een keer een mening of opvatting hebt die afwijkt van Policor, en dan heb ook jij gewoon een ban.
En zoals je in het artikel kunt lezen, heeft niet iedereen een miljoenenblog achter zich, en wordt niet iedereen door de NOS gebeld om te vragen hoe het zit, dus dan zou het zomaar kunnen dat jij ineens voor altijd een ban hebt.... omdat je mening een keer afweek van de Policor-mening.

Triest hè, dat het tegenwoordig zo gaat?

4 xtremy    
4 maanden geleden door xtremy
9
Meld

@4 Mijn reacties worden hier ook wel eens verwijderd dus ook gemeld. Waar maak je je druk om?
Het staat jullie vrij om eigen websites te beginnen.

5 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
17
Meld

@5 Als je wil weten waar ik me druk om maak, en waarom, moet je het artikel maar eens aandachtig lezen.

6 xtremy    
4 maanden geleden door xtremy
5
Meld

@6 Heb ik gedaan. Nogmaals het staat al die mensen vrij om eigen websites en fora en platformen te bouwen op internet. Verwacht alleen geen hulp van facebook en twitter.

7 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
16
Meld

@7 Dan heb je dit stukje ook gelezen? >>
"... in Amerika is een heuse purge gaande tegen counterculturele commentatoren. Geen van hen roept op, of zet aan tot geweld. Ze hebben slechts de verkeerde mening over bepaalde zaken. Je hoeft ze maar te melden: se “lefty liberal bias” van Twitter en de puriteins-linkse millennial-mentaliteit van Facebook doen de rest. Dat vernauwt het open debat, en brengt letterlijk de vrijheid van meningsuiting in gevaar. Zeker omdat deze platforms van primair belang zijn geworden voor publiek debat. ..."

Vooral die laatste zin ook?

8 xtremy    
4 maanden geleden door xtremy
5
Meld

@8 Het zijn bedrijven op het internet en die hebben gewoon de vrijheid om hun bedrijf in te richten zoals ze willen. Die bedrijven zijn niet van primair belang voor het publiek debat wat een onzin. Ik heb geen eens een account op twitter en ik doe ook niet aan facebook en hopla ik heb gewoon een mening en neem deel aan publiek debat.

9 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
16
Meld

** gebruiker verwijderd **

Wij kunnen NOS e.d. ook melden toch?

10 gebruiker verwijderd    
4 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@3 Hahaha, goeie.

11 IconDuality    
4 maanden geleden door IconDuality
1
Meld

Alleen NSB'ers drukken op de NSB knop...

12 Tjeesus...,    
4 maanden geleden door Tjeesus...,
3
Meld

@12 Amen.. Hier zijn het ook vaak de klootzakken die eerst zuigen, domme reacties,framen en saboteren. Reageer daar fel op en hoppa, gemeld. En sommigen melden dit ook nog trots.

13 Captain Hero    
4 maanden geleden door Captain Hero
6
Meld

@9
Dus als de bakker op de hoek zegt dat hij geen FVD / PVDA / Groenlinks stemmers meer in zijn winkel wil dan mag dat ook?

Ik geloof dat we nog steeds zoiets hebben als anti discriminatie wetgeving.

"Die bedrijven zijn niet van primair belang voor het publiek debat wat een onzin. "
Vandaar dat tegenwoordig zelfs het journaal verwijst naar Twitter / Facebook discussies.......

14 lost    
4 maanden geleden door lost
4
Meld

@14 Nee maar een krant bepaald wel zelf wat ze in hun krant willen. Zo werkt dat ook met websites. Een website of forum is geen bakker. Je hele vergelijking gaat niet op.

En ja als iemand verward in een bakkerij komt en begint met Proemevla pratend over complotten op felle toon dan mag de bakker hem uit zijn winkel schoppen. Precies zoals Twitter de verwarden eraf schopt.

15 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
5
Meld

@8 ,

"Zeker omdat deze platforms van primair belang zijn geworden voor publiek debat. "

Dat waren kranten lange tijd ook en daar hoefde je ook niet met gescheld, extreme meningen, belachelijk maken, complotnonsens of hoaxes aan te komen. Als je daarin dergelijke zaken wilde publiceren, werd je ook - aanvankelijk - vriendelijk de deur gewezen.

Het is niet Twitters of Facebooks schuld dat sommige mensen ordinair blèren van de meest belachelijke en ongefundeerde zaken, gelijkschakelen met 'een debat voeren'.

En zoals gezegd: het staat mensen vrij zelf zo'n platform te beginnen. De 'policor'-jankers kunnen wel altijd maar alleen naar anderen wijzen, maar misschien moeten ze eens bij zichzelf ten rade gaan en zich afvragen waarom een mainstream platform dat gericht is op een breed publiek, geen extreme troep of complottermeuk wil. Of waarom ze dat zelf überhaupt zouden proberen daarop te publiceren - want het lijkt gewoon puur opportunisme van die lui zelf. Wel een breed publiek willen, niet de last om zelf een platform te onderhouden.

Als publicist zorg je dat je aansluit bij een doelgroep. Dus als je extreme meningen wil verkondigen, dan is Twitter blijkbaar niet het beste medium om te kiezen. Deal with it. Die platforms hoeven niet te dienen als megafoons voor wat in iedere andere setting (de traditionele media, de straat, een groep mensen in een theater, whatever) ook maar marginale geluiden zouden zijn.

Het hele idee dat mensen menen een dergelijk recht op een groot podium te hebben terwijl ze dat brede publiek zelf ook niet zouden kunnen behouden met een eigen blad, een eigen website of wat dan ook, is al absurd, volstrekt onlogisch en nergens op gebaseerd.

16 progressiefliberaal    
4 maanden geleden door progressiefliberaal
4
Meld

@14 ,

Hoe vaak ga jij naar de bakker om aan te geven dat je een FvD- of GroenLinksstemmer bent?

17 progressiefliberaal    
4 maanden geleden door progressiefliberaal
5
Meld

Vroeger hadden journalisten die niet terecht konden bij de reguliere kranten blaadjes als
Fortean Times
Nexus
Paranormal Review
Weird NJ

Ene enz.

18 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
5
Meld

@15
"Precies zoals Twitter de verwarden eraf schopt."

Dus iedereen die anti EU is, is direct verward? Twitter bepaald nu adhv wat mensen zeggen of zij van hun dienst gebruik mogen maken.

Iets betere vergelijking dan de bakker zou bijvoorbeeld een andere dienst leverancier als bijv. Ziggo zijn.... Stel dat die ineens internet aansluitingen zouden afsluiten omdat mensen "iets verkeerd hebben gezegd" waarbij een aantal mensen bij Ziggo (en niet een rechter) bepaald wat "iets verkeerd" is.

@17 Lekker argument question

19 lost    
4 maanden geleden door lost
3
Meld

@19 Providers moeten inderdaad ook zelf weten wat ze wel of niet wenselijk vinden. Goed idee de providers hier ook bij betrekken. Ik zal het doormailen.

Gewoon optyfen met die complotmongolen, salafisten en extreem rechts gespuis. Begin zelf maar websites. Zoals ze ook zelf kranten kunnen beginnen. Noem het fescesbook. De ontmoetingsplaats voor extremisten, tuig en zeloten.

20 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
2
Meld

@18 ,,

Precies, en die werden dan ook niet door een breed publiek gelezen.

21 progressiefliberaal    
4 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@8
Dus als je (bijvoorbeeld) een krant uitgeeft en die wordt een grote hit, moet je verplicht afstand doen van je normen en waarden, en van je gebruiksvoorwaarden? Merkwaardige vorm van Vrijheid Van Meninguiting. Voor zover ik weet is er nog steeds geen sprake van Verplichting Tot Meningsuiting.

22 -Koeievla-    
4 maanden geleden door -Koeievla-
4
Meld

@19 ,

Ja het lijkt misschien raar, maar het sluit wel aan bij waar het om gaat. (Dat het dus een raar argument lijkt, is omdat de vergelijking gewoon vreemd is.)

Bij een bakker hoef je je politieke voorkeur niet te verkondigen. Je kunt zijn producten kopen zonder dat jouw politieke voorkeur ervoor zorgt dat zijn dienstverlening of bedrijf lijden onder jouw aanwezigheid en die van je eventuele extreme politieke voorkeuren. Een bakker zal dan ook nooit een goede reden hebben om je te weigeren op die gronden zolang je dat soort voorkeuren - op die plek waar het dus ook niks te zoeken heeft - niet kenbaar maakt.

Bij Twitter ligt dat heel anders. Als je daar je extreme opvattingen en complotten loslaat zodat het buitenproportioneel veel aandacht kan krijgen en dat soort opvattingen gangbaarder lijkt dan ze zijn, dan kan de rest van het platform daar wel onder lijden omdat je veel bredere publiek dat er komt voor een gematigder geluid, van je vervreemdt.

Zolang men bij een bakker geen politieke discussies gaat voeren, maakt het niet uit als de balans tussen PVV'ers en D66'ers zoek is en 95% van de klanten op één van die twee partijen stemt. De dienst, bedoeld voor iedereen, lijdt er op geen enkele manier onder.

23 progressiefliberaal    
4 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

@22 ,

Wat dat betreft lijken de censuur-klagers niet alleen VvM niet begrepen te hebben, maar ook vrije marktwerking niet.

Films, boeken, kranten, taxiritten. Alles moet zien te overleven door populair te zijn, doordat er vraag naar blijft. Maar van extreme meningen gaat men ervan uit dat er automatisch een podium voor geboden moet worden. En dat er desnoods op een platform waar het gros van de mensen niks wil weten van complotmeuk of extreme opvattingen, ook maar ruimte geboden moet worden aan wat zelf geen eigen publicatie overeind zou kunnen houden.

(En als het dat wel kan, wat is dan het probleem van de 'censuur'-roepers? Richt een eigen website op.)

Er lijkt een hoop mis te gaan qua begrip van hoe onze samenleving werkt wat dat betreft. Het enige wat ze nog denken te weten, is dat iedereen moet kunnen horen wat zij te zeggen hebben.

24 progressiefliberaal    
4 maanden geleden door progressiefliberaal
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

25 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin

@22 Kranten hebben uiteraard geen wereldwijd bereik. Maar als jij een nieuw soort Facebook of Twitter maakt, en dat wordt net zo groot en machtig, dan zul je inderdaad anders om moeten gaan met je gegevens dan wanneer je een nietszeggend forumpje zoals bijvoorbeeld Nieuwskoerier bent.

26 xtremy    
4 maanden geleden door xtremy
3
Meld

Censuur op het vrije internet is een lastige morele kwestie die niet zo maar op te lossen is. Je kunt bepaalde censuur toe passen, maar wie bepaalt op een bepaald moment wat wel en niet censuur is. Als je dit op wilt stellen dan moet er gedragsregels opgesteld worden die universeel gedragen worden. Als dat niet het geval is, dan wordt het al snel willekeur. En dan blijft er maar een vraag over "who watches the watchmen?".

27 Gezond boerenverstand    
4 maanden geleden door Gezond boerenverstand
2
Meld

Trump is de beste president ever. question

Test test... question

28 bontenblauw    
4 maanden geleden door bontenblauw
0
Meld

@26 Goede kranten als New York Times en The Guardian hebben wel degelijk een wereldwijd bereik. Zelfs De Telegraaf kunt u op veel plaatsen buiten Nederland kopen.

29 E.Meel    
4 maanden geleden door E.Meel
5
Meld

@26 Bovendien zitten kranten ook op internet, weet u.

30 E.Meel    
4 maanden geleden door E.Meel
5
Meld

@4 Wat is een policor mening? Als u racistisch bent en zich op die wijze uitlaat, dan overtreedt u domweg wetgeving.

31 E.Meel    
4 maanden geleden door E.Meel
6
Meld

@24 U heeft het goed verwoord.

32 E.Meel    
4 maanden geleden door E.Meel
5
Meld

Wedden dat internet over een jaar niet om zeep is, over 2 jaar niet en over 10 jaar ook niet.

---> onzin.

33 Gekste Henkie    
4 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

@24
Het gaat dan ook niet om extreme meningsuitingen maar om uitingen met een bepaalde politieke kleur, DIE krijgen een ban.

Extreme meningsuitingen (van terroristen of immams) blijven gewoon staan, krijgen geen ban.

34 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla
3
Meld

@34 Ja ach en dan splitsen media vast wel zoals kranten dat ook deden. In plaats van ieder zijn eigen hoekje op hetzelfde medium ieder zijn eigen medium. Of kunnen rechtsgekkies geen website bouwen?

Het zal wel minder druk worden op die websites dat dan weer wel.

35 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
2
Meld

Tsja, ik snap wel dat ze 'm bij Geenstijl knijpen.
Die gasten ontlenen hun bestaan aan dit soort nieuws.

Onzin of niet, fake of echt, nep of niet?
Ze plaatsen het, want nodeloos kwetsend en nooit politiek correct.
Zo lang het ze maar clicks en traffic oplevert betalen adverteerders toch wel.

Dus ja, dit gaat ze geld kosten, als nep nieuws wordt aangepakt.
.

36 hippodepippo    
4 maanden geleden door hippodepippo
3
Meld

Het gebeurt niet alleen in de VS (of gerelateerd aan de VS) maar ook in GB, ook hier en het is al lang aan de gang maar wordt steeds erger.
Wat deze social media doen is niet meer dan hun politieke visie opdringen aan alle gebruikers, elke vorm van kritiek op hun politieke voorkeur krijgt een ban, verdwijnt uit de zoek machines of wordt helemaal naar beneden gedonderd.
Verder wordt er gemanipuleerd met aantal 'kijkers' / viewers, worden reclame inkomsten onthouden, worden volgers niet meer bericht als er een nieuwe posting is....

De social media zijn niet meer dan 'publishers' / uitgevers, ze publiceren het creatieve werk van de gebruikers en daar zullen ze op gepakt worden, het duurt wel ff omdat er een zaak loopt bij de 'supreme court' in de VS (die molens gaan langzaam)

Het is met al die zaken waar 'vrijheid' / 'privacy' in het gedrang komt, zolang het mijn eigen huisje niet treft is alles ok en voor als het aan de eigen deur klopt is het te laat.

37 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla
3
Meld

@35 Dat dus. Gewoon een kwestie van vraag en aanbod: marktwerking. Als er behoefte aan is wordt Gab groter dan Twitter. Maar ik denk van niet.

38 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Een hoop mensen hierboven die het verhaal van Geenstijl niet begrijpen of niet eens gelezen hebben.
Die vinden het prachtig dat mensen vanwege een mening worden geband van Twitter en dergelijke.
Totdat het zelf een keer raakt, moet je ze dan eens horen huilen.

39 xtremy    
4 maanden geleden door xtremy
2
Meld

@38 Ik heb het idee dat mensen niet snappen wat een vrij internet inhoud en wat een vrije mening inhoud. Inderdaad als voldoende mensen balen van het beleid van die bedrijven dan verliezen ze klanten. Als dat heel erg meevalt dan leeft alleen in de krochten van de samenleving.

40 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
0
Meld

@40 Het grappige is dat veel van de klagers, als het de mening van anderen betreft, juist voor censuur zijn. Of klagen over “linkse MSM”. Het staat ze zelf trouwens ook vrij om misleidende info te melden bij Twitter.

41 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@39 Geband van Twitter, een virtuele uitsluiting, vind ik minder erg dan anderen het recht van demonstratie willen ontzeggen. Dat is een ban irl willen opleggen.

42 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@41 Tsja inderdaad toon aan dat iets misleidend is en twitter doet er iets mee tegenwoordig. Daar gaat het mis denk ik. Komen ze met antivaxx, chemtrail en project varitas filmpjes van youtubus..

Ik hoop dat het een beetje gescheiden kan worden en daardoor wat minder mensen besmet raken met al die onzin. Ik merk het soms op verjaardagen tegenwoordig, dat weldenkende mensen rare internet nonsens over beginnen nemen.

43 Anti-Prut    
4 maanden geleden door Anti-Prut
0
Meld

Moet je eens zoeken op "geband op geenstijl" question

Die hebben niet een klein beetje boter op hun hoofd daar.

44 Gekste Henkie    
4 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@34 ,

Zulke extreme imams zouden ook geband moeten worden wat mij betreft ja.

Maar goed, dat is dus aan Twitter om dat te bepalen.

45 progressiefliberaal    
4 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

Duidelijk dat het laagste tuig hier rondwaart en er geen probleem in ziet dat onwelgevalligen de mond wordt gesnoerd. Opvallend genoeg ook nog de verschilligen en salonsocialisten want een echt links persoon heb ik hier nog niet gezien. Alleen fatsoensfascisten.

46 Captain Hero    
4 maanden geleden door Captain Hero
2
Meld

@44 Nu je het schrijft, inderdaad! Zelfs Jack heeft daar ooit een ban gekregen lol

47 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

@45 Eens, dat is aan Twitter. Ik denk ook dat die snel hun bestaansrecht verliezen en problemen met de autoriteiten krijgen als ze radicale imams wel een podium geven. De oorzaak van bans ligt ook niet zozeer bij Twitter als bij overheden die eisen dat strafbare uitlatingen zsm verwijderd moeten worden. Moderators zijn nu eenmaal geen juristen dus dan wordt er regelmatig teveel verwijderd.

48 Mrs. K    
4 maanden geleden door Mrs. K
0
Meld

Zodra een bedrijf een zo goed als onmisbare functie vervult binnen een maatschappij, vooral als die functie economisch heel belangrijk is, is het dus een nutsbedrijf. En moet het ondergeschikt zijn aan de staat. Anders bepaalt het bedrijf de spelregels in het land in plaats van de staat. En dat is precies waar we naartoe gaan, op initiatief van onze "volksvertegenwoordigers" met hun privatisering. Alle ellende die dat oplevert, is nog lang niet in kaart gebracht en omdat er zo hard naar voren wordt gevlucht, wordt gemaskeerd wat er allemaal al misgaat.

49 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Rutte: er is een Mocro Maffia, maar geen Maro...
Gisteren reageerde de Tweede Kamer op de plan...

21 uur geleden door NOS

Premier Rutte: 'Ook burger die pilletje...
Premier Rutte vindt dat ook burgers een rol s...

19 uur geleden door RTL Nieuws

Burger moet zich grote zorgen maken over geor...
Als er niet stevig ingegrepen wordt, nemen dr...

22 uur geleden door iedereen heeft recht op mijn mening

Fact checking foute beweringen van alarmistis...
"Ik wil dat jullie je achter de wetenschap ve...

22 uur geleden door korrieporrie

Trump dreigt EPA inspecteurs te sturen naar L...
Trump noemde het daklozen probleem waardoor e...

16 uur geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
LoydMorris
Overvecht schrikt wakker van ‘enorme explos...
De gejatte snelle Audi, wilde zeker niet star...

minder dan een minuut geleden door LoydMorris

Topperz
Overvecht schrikt wakker van ‘enorme explos...
Hele familie het land uit trappen!!! ...

1 minuut geleden door Topperz

Realisme graag!
Belangrijke stap naar eerste zelfrijdende, el...
Wat een dwaas project!En hier krijgen ze wa...

1 minuut geleden door Realisme graag!

netcat
Vergoeding voor aardgasvrij maken woningen Ar...
600 Euro...hahahaha.......

1 minuut geleden door netcat

Gekste Henkie
Britten leveren geheim, informeel brexitplan ...
Gisteren koorrepetitie, dirigent:Jullie g...

2 minuten geleden door Gekste Henkie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig