door Keulen in Politiek  ·  16 Reacties

  • 6
  • 397x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom wel?

4
1 Scholar002

Voor de schrijver die weer lekker eenzijdig naar dit probleem kijkt. Bij dit probleem zijn de Palestijnen ook verre van onschuldig. Misschien dat Europeanen Israel niet als een apartheidstaat bekijken omdat:

1) Joden en Arabieren in Israel normaal met elkaar leven
2) Joden en Arabieren mogen stemmen en in het parlement zitten
3) Palestijnen continu aanslagen plegen op Israel wat tegenwoordig in het jasje vrijheidsstrijder wordt gegoten.
4) De Palestijnen meerdere vredesverzoeken naast zich neer hebben gelegd
5) De Palestijnen zichzelf ook vaak als agressor op hebben gesteld
6) De Palestijnen als ze de kans krijgen Israel van de kaart zullen vegen en het niet na zullen laten om elke Jood om te brengen. En Israel doet dit niet.

Ik word zo moet van die eenzijdige benadering. Israel doet dingen die niet goed zijn. Palestijnen hebben dingen gedaan en doen dingen die niet goed zijn. Eenzijdig de schuld bij 1 neer leggen is te naief voor woorden.

5
2 Gezond boerenverstand

Daar zijn een aantal redenen voor.

Ten eerste is de vorige staat die door hysterisch-links apartheidstaat werd genoemd dankzij deze linkse hetze wereldwijd veranderd van een gestructureerde welvarende staat naar een bloedige anarchie waar moordenaars en straattuig worden geholpen door het staatsapparaat om de boeren die het land hebben opgebouwd uit te moorden, te intimideren, beroven en weg te jagen. Waar een gematigde ethische regering is vervangen door broeinesten van piraten, ijdeltuiten en machtswellustelingen zonder enig gevoel voor ethiek.

Ten tweede kent Israel het woord apartheid niet. Nog zijn er wetten die zo geduid zouden kunnen worden. Het is logisch gezien geen juiste term om Israel mee te duiden.

Ten derde is het onbeleefd om zomaar andere landen die je helemaal niet kent vanwege een linkse tik met woorden te benoemen in een psychologische oorlog om gevoelens opgeroepen met een verward wereldbeeld te bevredigen.

Ten vierde zijn heksenjachten en demonstratief links activistische volkshysterie een ernstige geestelijke staat van verval en nihilisme. Religieus fanatisme grenzend aan waanzin. En zouden we die mensen moeten opsporen en uitfaseren van verantwoordelijke functies en kranten er op aanspreken dat ze de tirades van deze gestoorden niet op papier moeten zetten uit respect voor eventueel onwaarschijnlijk nageslacht van deze betreurenswaardige mensen.

14
3 purelogica

@2 Eens. Maar Israël heeft al wel erg veel een vrijkaartje gekregen. al vanaf het "ontstaan".

11
4 solidsteel

Waarom noemen we alle islam landen geen apartheids-staten?
Dit gezien de ongelijke behandeling van vrouwen en mannen???

4
5 Positivo

@2 eenzijdige belichting? Onze politici en media belichting het conflict tussen de Palestijnen en de Israëlische overheid ook vaak eenzijdig, als er al over bericht wordt door onze "objectieve en onafhankelijke" media. Ik ben het met u eens dat vanuit Palestijns gebied ook veel geweld is maar dat is niets vergeleken met geweld door kolonisten en IDF. En wat betreft die vredesaanbiedingen door Israël, daar zitten vaak onoverkomelijk voorwaarden aan.

4
6 Eric
7 kovichni

Dat de joden de macht houden in Israel is terecht. En binnen de staat Israel zijn ze in de meerderheid, dus is er geen sprake van apartheid: een minderheid van een ander ras/etniciteit die een meerderheid overheerst.

Kijk maar naar wat er met de blanken in Rhodesie gebeurde en met de blanken in Zuid-Afrika nu gebeurt: ze hebben de apartheid opgeheven en worden DUS systhematisch uitgeroeid, ook al zijn ze inmiddels net zo autochtoon als niet-blanken, zij wonen al minstens 8 generaties in die landen.

Overigens is het opvallend hoe gebieden, die eerst niet interessant waren en waar dus nauwelijks iemand woonde, plotseling volstromen met gelukszoekers, die de boel willen overnemen en zich op allerlei kronkelige gronden als rechthebbenden profileren. De joden begonnen met stukken land, die ze gekocht hadden, te ontwikkelen tot vruchtbare kibboets, toen pas ergerden de Arabieren zich en gingen die kibboetsim uitroeien, "want het is ons land". Maar ja, islam, he.

5
8 Wendel

@6 : U vergeet even alles wat er in 75 jaar daar gebeurd is. Je kunt dit conflict niet obv de laatste 10 jaar bekijken. Dat is net iets te simpel. Dat maakt dit geheel ook zo complex. Ik ben pro Israel, maar het laatste wat ik zal zeggen is dat Israel zich niet schuldig maakt aan geweld tegen de Palestijnen. Maar de Palestijnen zijn verre van onschuldig zoals deze schrijver hier weer wil doen geloven.

2
9 Gezond boerenverstand

@9 Beide zijn schuldig en de macht/mogelijkheden zijn extreem niet gelijk verdeeld. Dus het is aan de sterkste om de " grote man" te zijn in dit conflict.
Maar dat willen ze niet.

4
10 solidsteel

@2 Gezond boerenverstand

"1) Joden en Arabieren in Israel normaal met elkaar leven"
Ik weet niet wat u onder, 'normaal' verstaat maar in het kader van het artikel gezegd!, Joden en niet Joden hebben gèèn gelijke rechten in Israël.

"2) Joden en Arabieren mogen stemmen en in het parlement zitten"
Klopt, maar ook al hebben de Palestijnen een meerderheid in de Knesset (wat nooit gaat gebeuren)
dan treed de natiestaatwet in werking die bepaalt dat alleen de Joden in Israël zelfbeschikkingsrecht hebben.

"3) Palestijnen continu aanslagen plegen op Israel wat tegenwoordig in het jasje vrijheidsstrijder wordt gegoten"
Er is ook continu een bezetting gaande die sinds er vrede is met Jordaniė, 1994, al vijfentwintig jaar geen andere grond heeft dan de aanwezigheid van ruim vijfhonderdduizend Israëlische staatsburgers in door Israël bezet gebied. Illegaal volgens de vierde conventie van Genève en reeds enige malen tot in de VN Veiligheidsraad door middel van resoluties veroordeeld.

"4) De Palestijnen meerdere vredesverzoeken naast zich neer hebben gelegd"
Eenzijdige benadering. Ook de Israëli speelden hierin een rol.

"5) De Palestijnen zichzelf ook vaak als agressor op hebben gesteld"
Er werd land gekocht van grootgrondbezitters en vervolgens waren de autochtone arbeiders werkloos. Immigranten gingen het werk doen. De eerste wrevel. Waarom kwamen die Europese immigrantennaar Palestina? Dat was het gevolg van Europees antisemitisme en omdat er op het eerste zionistische congres was bepaald dat Palestina het Joodse thuisland zou worden, zonder enig overleg met de bewoners van dat stuk land. Enfin, de rest van het vergeefse verzet tegen deze staat, burgeroorlog 1947/48 lijkt mij bekend.Ook de kolonisatie politiek moge onderhand bekent zijn. Ja, dat roept verzet op. Wat had u anders verwacht? Kopje thee voor de IDF soldaten bij het road block?

"6) De Palestijnen als ze de kans krijgen Israel van de kaart zullen vegen en het niet na zullen laten om elke Jood om te brengen. En Israel doet dit niet."
Israël willen de Palestijnen graag van de kaart zien maar dat gaat ze, gelukkig, niet lukken. Elke Jood ombrengen? Dat geloof ik niet. Maar waar dagdroomt Benjamin Netanyahu, Avigdor Lieberman, Ayelet Shaked en Naftali Bennet van? Heeft u hun uitspraken weleens aangehoord?

En nu? De tweestatenoplossing heeft de laatste zet van Trump en Netanyahu de afgrond in gekregen. Openlijk wordt er gesproken over de annexatie van (een deel) de Westbank. De Palestijnen komen steeds verder in het nauw. Trump komt maar niet, allerlei smoezen (Ramadan, haha) met zijn deal van de eeuw. Anderen beweren dat de eerste stappen van die deal, Jeruzalem en de Golan, al in uitvoering zijn. Het is wachten tot de Westbank ontploft. En dan komt u met, de Palestijnen plegen geweld.

12
11 Hendrianus

@8

Samen leven is een kwestie van samenleven. Daar schort het duidelijk aan, maar ik kan het verkeerd zien.

1
12 Zwartwit

@11 : Alles wat u aan geeft, ontken ik ook niet. Ik ben alleen de eenzijdige benadering helemaal beu. Die gaat geen oplossing brengen. Er moet van beide kanten begrepen worden wat de problemen zijn.

Ik ben het wel met u eens dat hoe langer dit door ettert, hoe groter het probleem wordt. Hoe meer mensen er bij komen, hoe groter de druk wordt. Ik heb geen oplossing voor dit probleem. Dit zijn hele lastige zaken en we hebben een aantal hele grote mannen nodig die dit op kunnen lossen zonder de boel te laten escaleren.

2
13 Gezond boerenverstand

@13 Gezond boerenverstand

Ben het met u eens dat beide partijen water bij de wijn moeten doen. M.i. is dit vraagstuk slechts op te lossen als beide partijen over hun schaduw kunnen heenstappen. Oost Jeruzalem voor de Palestijnen? Vergeet het maar, net als de terugkeer van de vluchtelingen.

Alle Israëlische nederzettingen blijven ook niet behouden bijv. Hebron. Er moet ook een corridor komen tussen Gaza en de Westbank die pas open gaat als Hamas verdreven is en er weer eenheid in de Palestijnse gelederen kan komen.
En natuurlijk een Palestijnse staat. EU plannen voor de infra structuur liggen al klaar.

8
14 Hendrianus

@11 ++++ duidelijke uitleg. U laat zich niet (mis-)leiden door de berichtgeving in de media.

3
15 Eric

Antisemitisme is toch verboden dus mogen we dat niet zeggen.

1
16 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@64En puntje bij paaltje haten al die groepen blanken, stuk voor stuk....

1 minuut geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

De reden die XR aangeeft om te demonstreren op de A-10 is fake: ING zit daar al lang niet meer. De "gehate" bank wordt niet geraakt, alleen het ...

1 minuut geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@9 "dat de douane toch vreemd opkijkt" Tja, dat zegt dan veel over de douane. Zoals ik al zei, lekker belangrijk ja ... ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@81Ja klopt, onder andere dat. Wat is daar mis mee ?De voor de Russen vijandelijke kerngrootmacht had sowieso uit hun buurt moeten blij...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@63 Wij worden gekoloniseerd....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@8 Oh jee Bop, breng ze nou niet op ideeën alsjeblieft. DIe spruitjeslucht staat me nu al tegen. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@6 Dat denk ik ook best wel. Mij word elke keer gezegd "je gaat dood, je gaat dood" terwijl ik soort van geforceerd werd ongeteste spoed-medicij...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Querido not
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@6 Het gaat (bijna) niemand aan wat iemand in diens paspoort heeft staan.Maar soms speelt het wél een rol. Zo kan je je voorstellen dat een...

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

RobP
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@78 Tuurlijk was er overeenstemming...De Oekraïne zou neutraal blijven cq niet aansluiten bij de NAVO en dan zouden de Russen zich terugtrekk...

9 minuten geleden geplaatst door RobP

Bop
GeenStijl: Bassiehof - Cohen stopte met klappen toen tot hem doordrong wat Timmermans over Wilders zei

@107 Ik zou het niet weten want daar kom ik niet. Jij blijkbaar wel, gezien je bewering. Misschien zegt dat ook wel weer iets dan....

9 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Bharat PornFotos SecxisChaines NudeFire ForcehentaiX-rated VideoPornstar Melanie RiosFree Porn MovtesHot Lip Kiss VideoTeacher TittsMomporn ComicsWww Desi Sex ComSaree Sex XvideosCzechoslovakian NudesJavhihiIndian Bathroom Porn VideosLucifer PornJapanese Porn Video ComPorn Sleeping StepmomSpankmonsterA Girls Perspective NarveyPorn Video Hd MovieBlack Group XxxPorn In GroupPorn Star Traci LordsAya MiyazakiWinterxxdoll PornGood Indian PornThai PornhuberCheating GaypornSuper Hornio BrosBoy Sex StoriesلختیReddit Ella BelleLotus Position PornIndian Sex With SareeMyfreecamscomBeurzttevideoسكس خليجيةPassion Hd MovieSex Clip GujaratiGay Porn.sitesCreampie Gay PornFuta AudioDesi New Sex SiteMikaylamilesMature Blow Jobs PornTamil Old Aunty SexHot Sister NudeBrazzers SeriesCartoon Pic PornFairfield InnsCreambeeHindi Aunty Porn VideoCeleb JahadSimpcity]X Video Amador CaseiroVirn Porn6ix9ine PornMakelove VideosDaisykeech NudeDirtyauditionsForeignamiraBunny Colby NudeBlack Granny PornThe Porn DuddeDrugged And FuckedHottest Porn CideosPeeinmouthJapanesse Adult MoviesPawgemily PornManga PornographiqueNude PictutresLara DiablaBigtits AmateurAnal SaxHard Kissing PornPoran Sex MovieThe Secret Memorial Day Party Penelope KayAsk The Dust Salma Hayek NudeAsmr Glow NudeSex Video Hindi AuntyHindi Sex Video Hindi AudioFc2-ppv-3118661Myvidster.vomJesse Pony XxxRussian Sex ComCameron_raeCute Claire NudeWife Bbc SharingPornlabsRani Mukherjee SexDesimobiXnxx Sister NightShweta Basu Prasad Porn8 Muses ComSantana BarbershopSister And Brother X VideoMidnight SexGame HentaiStar Sessions ModellingTotally Drama Island PornPorn Short FilmXbrazzers MomRoad Head VidsBrie Larson SexNaked NunPissbukkakeVictoria June DpPorn HonemadeWank CamBig BubsDeepfake Nude A.iPotnhub XomTop 10 PornographicBoneca EroticaSexy Bit TitsProne Video ComHard Pain XxxToilet Slavery PornMayvisalyce LeaksPorbhunسکس گلشیفتهPorn NaviIndian Couple Sex VideoNjavReddit TopMarture PornWww Xxxx HdLittleangelphLesbian Kiss BoobsPor N+Hwntai HavenThe Pirate BaysXxx QuadrinhoGay Guy NakedTelugu Girls Sex ComNaked On TvSls SwinglifestyleEmily Deschanel NakedPenelope Woods Knows How To SatisfyTeen Skeet ComPornos ChinoisesAmateur Shared WifeDamita RiderReal Daughter PornNude WweNaked Big Booty TwerkHomade CreampieMrskin.ckmTransvest Porn