Personeel Franse tabakswinkel vrijgelaten na gijzeling door 17-jarig ‘geel hesje’

Een gewapende 17-jarige jongeman heeft in Blagnac, een voorstad van het Zuid-Franse Toulouse, vandaag vier mensen gegijzeld. Na onderhandeling met de politie liet de gijzelnemer eerst één van hen vrij. Enige tijd later mochten ook drie anderen gaan. De dader is een bekende van de politie en werd omstreeks middernacht zonder slag of stoot aangehouden.

  1. Nieuwe miljardenboetes dreigen voor Meta, Google en Apple, onderzoek naar overtredingen gestart

    Nieuwe miljarden­boe­tes dreigen voor Meta, Google en Apple, onderzoek naar overtredin­gen gestart

    Apple, Google en Meta moeten vrezen voor nieuwe Europese miljardenboetes. De Europese Commissie is onderzoeken gestart om te kijken of Meta, Google en Apple zich wel aan de nieuwe internetregels van de Digital Markets Act (DMA) houden. Sinds begin deze maand wordt hun macht ingeperkt, maar het dagelijks bestuur van de Europese Unie (EU) vermoedt dat ze niet genoeg moeite hebben gedaan om daaraan te voldoen.
  2. De laatste drie minuten voor brugdrama in Baltimore: snelle afsluiting voorkwam meer slachtoffers
    Met video

    De laatste drie minuten voor brugdrama in Baltimore: snelle afsluiting voorkwam meer slachtof­fers

    Twee dagen na het brugdrama in Baltimore wordt steeds duidelijker hoe het ongeluk met het containerschip zich voltrok. Onderzoekers hebben een reconstructie gemaakt van de laatste minuten toen het schip door een stroomstoring stuurloos raakte en tegen de Francis Scott Key-brug botste. De razendsnelle afsluiting van de brug na de eerste noodoproep heeft levens gered, aldus de autoriteiten.