• 13
  • 428x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

We hebben geen werk dus gaan we weer wat zeiken vandaag!

19
1 Keesklets

@1 Ik heb meer dan 30 jaar gewerkt en ben 75 jaar. Nu jij.

3
2 Erna van der Ploeg

@1

Ze heeft niet alleen werk maar ook nog heel belangrijk en waardevol werk. Ze zet zich al jaren onvermoeibaar in voor het welzijn en voortbestaan van dieren en de aarde. Ook jij hebt daar belang bij.

1
3 Ignatia

Maakt niet uit wat voor een vogel het is ze horen gewoon niet in kooitjes thuis. Absurd dat we beestjes die vleugels hebben om te vliegen in een hokje stoppen.

1
4 Bij1 psychiater

* Verwijderd door de redactie *

5 Hans Brinker 2.0

Vogels horen vrij te zijn

Roofvogels en uilen horen thuis in de vrije natuur. Daar kunnen ze hun eigen keuzes
maken. In Nederland zijn heel wat roofvogels en uilen in het wild te bewonderen, overal
om ons heen. Van hartje stad tot op het platteland, in bossen, langs de snelweg. Een
verrekijker meenemen op pad is handig, maar niet noodzakelijk.
Een beetje geduld helpt, maar daar krijg je dan ook wat bijzonders voor terug. Het is
spannend en fascinerend tegelijk om zulke prachtige vogels in hun dagelijkse omgeving
bezig te zien. En je leert meer van de vrije vogels dan door te kijken naar een vogel in
gevangenschap die, omringd door mensen, verplicht een kunstje opvoert in ruil voor eten.
Om al deze redenen vragen wij u geen roofvogel- en uilenshows te bezoeken of te
organiseren.

@2 Ik ben het eens met de vogelbescherming dat vogels vrij horen te zijn. Ik waardeer uw reactie en de link die ik uitgebreid heb gelezen. Zelf, en ik ben amateur blogger, ben ik tegen alle kunstjes die wilde dieren moeten uitvoeren voor hun eigenaar/ voedsel/publiek. Jaren lang hebben we gevochten tegen wilde dieren in circussen. "Wilde Dieren de Tent Uit". Heerlijk is het wel dat we mogen verschillen van mening in dit land. Die vrijheid hebben we net gevierd. Ik respecteer uw mening. Gr. Erna

2
6 Erna van der Ploeg

@3 Dank u heel lief !!

0
7 Erna van der Ploeg

@4
Helemaal mee eens. Vorig jaar is mijn valkparkiet overleden na 21 jaar. Die had ik zelfs al lang voordat ik mijn kinderen kreeg. Heeft geen dag in een kooitje gezeten en had zijn eigen slaapplek boven op de kast in de huiskamer. En zodra het licht werd vloog hij naar onze slaapkamer en daar ging hij verder slapen op mijn hoofd.

Van mij mogen ze eigenlijk al die dierenwinkels wel verbieden want het gros van de mensen koopt zo'n vogel en stoppen het in een kooi. En in het begin is het nog leuk en krijgt zo'n vogel nog aandacht maar al snel is de leukigheid er vanaf en wordt het een meubelstuk met dezelfde status als een vaas of een schilderij.

0
8 Reconquista

@6 En Erna heb jij huisdieren?

5
9 Anti-Prut

@9 Ja, ik ben het baasje van Lola een beagle. Zij is 8 en komt uit de proefdierindustrie. Ze woont nu 18 maanden bij mij en ik ben stapel gek op haar. 3 keer in de week gaat ze mee met een hondenuitlaatservice met 7 andere honden. Daar leert ze hond te zijn. Spelen, zwemmen, dollen, heerlijk om te zien want ik krijg 3 keer in de week foto's toegestuurd van haar en haar hondenvriendjes. Daarnaast mag ik zorgen voor Sukke ( ooit Fokke en Sukke maar Fokke is overleden). Hij is 17 jaar oud en nog heel vitaal. Nog steeds een dakhaas overal op klimmen. En jij, heb je huisdieren?

1
10 Erna van der Ploeg

@10 Nee natuurlijk niet dieren houden is ziek en het sloopt deze planeet, vooral vleeseters houden is funest voor deze planeet, wie doet daar nu aan mee? Dierenbeulen zijn het.

Ik heb alleen een stel konijnen voor kerst.

9
11 Anti-Prut

Ik ga binnenkort naar zo’n Vogelshow in Roosendaal.

6
12 Interessant

Goed dat er een keer protest tegen ontstaat. Ik weiger in principe er toeschouwer van te zijn. Wat me heel erg irriteert is dat je dit soort shows vaak ziet bij zogenaamde natuurevenementen.

Wat is er de lol aan om een vogel op zo'n manier te houden?

1
13 Violier

In principe is het heel erg simpel. Gewoon geen dierenshows meer bezoeken; dus geen roofvogelshows, dansende beren, monkey shows, ritjes op olifanten, slangen en krokodillenshows ed. Het is een en al ellende voor de dieren. Probeer deze dieren eens in de vrije natuur te spotten, geeft veel meer voldoening.

0
14 greenmango

Ja, misbruik vooral dierenliefde om Nederlanders van hun inkomen te beroven, waarom niet.

1
15 Wendel

Ik ken iemand die werkt met roofvogels voor een roofvogelshows. En ik weet dat hij altijd bezig is de hele week door, met het gewicht van de vogels. Want zoals in het stuk ook al staat geschreven. De vogels zullen alleen hun kunstje doen als er eten is en ze honger genoeg hebben.

Ik vind al die roofvogelshows al lang niet meer van deze tijd. Evenmin als alle dolfinaria, shows met papegaaien, het rondjes rijden in verre landen op kamelen en olifanten en meer van die onzinnige dierenkwellingen om mensen eventjes te vermaken tijdens hun vakantie. En ook al die dieren met hun kunstjes in circussen. Stop er toch eens alstublieft mee. Evenals het opsluiten van parkieten in kleine kooitjes en het laten zwemmen van goudvissen in die kleine ronde vissenkom. Kun je die beesten beter meteen doden. Ben je in ieder geval nog genadig voor ze.


Ik herinner me nog vroeger als je in Spanje op vakantie ging en je in discotheken kwam dat je vaak meteen gedrogeerde chimpansees in je armen geduwd kreeg voor die leuke foto. Die ellende is gelukkig al grotendeels gestopt, evanals de dansende beren aan de ketting en de dansende haan in Bobbejaan Schoepenland lang geleden die ging dansen als je een euro in de automaat gooide. Want dan werd de plaat waarop die haan stond verhit. Hemeltergende dierenkwelling.


Beste Erna,

Ik blijf met je hopen en kaarsjes opsteken dat de mens zich ooit eens als een normaal wezen gaat gedragen als het gaat om de behandeling van andere levensvormen die respect verdienen en een leven dat recht doet aan hun natuurlijke instincten. Maar ik vrees dat het allemaal nog lang gaat duren voordat het zo ver is. Maar laten we blijven hopen.

0
16 De Vliegende Brabander

@ 16 Ik hoop met je mee. !! Bedankt voor de leerzame reactie. Mijn artikel vandaag weer een vreselijk verhaal van mishandelde dieren. Gelukkig heeft Animals Asia www.animalsasia.org

0
17 Erna van der Ploeg

@11 : Etterbak.

2
18 Wendel

Ik zag niet lang geleden hoe een man die al tientallen jaren roofvogels kweekte in GB, ten dele voor valkeniers, de jacht in Arabische landen, ten dele voor natuurbehoud. Het ene betaalde voor het andere. Die moest van de ene dag op de andere alle vogels wegdoen omdat de overheid zo had besloten. Zoiets vind ik dan slecht. Goed om natuurbehoud te willen, maar er wordt druk misbruik van gemaakt door instituten als WWF en overheden. Terwijl zo iemand heel zorgvuldig met die dieren omging.

Wat is er mis met alles per geval te bekijken in plaats van per se alles verbieden voor particulieren? Alles dat voor ons is, kost de overheid teveel, terwijl wij degenen zijn die het allemaal betalen en ervoor hebben betaald, alles op te bouwen.

2
19 Wendel

Er is niets mis mee je parkietje 's-nachts op te sluiten voor de eigen veiligheid. En niemand lijkt erbij stil te staan dat mens en dier steeds meer gescheiden raken door dit soort praatjes. De liefde tussen mens en dier moet per se op afstand? Misschien omdat de natuur voor ons steeds ontoegankelijker wordt gemaakt EN omdat men wil dat de mens zijn instincten nog verdergaand verloochent dan toch al het geval is? Ontkent dat de mens ook een diersoort is en dat mens en dier vredig met elkaar om horen te gaan?

0
20 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Pro-Palestijnse activist roept op om Dodenherdenking te verstoren - NieuwRechts.nl

Tja loslopende dorpsgekken willen zoals gewoon laten zien nergens respect voor te hebben en alleen met hun eigen belang bezig te zijn hard schre...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Ach dat zien we regelmatig van klimaat fanaten denk even aan die patient bij de XR demonstraties kam ook niet lopent uit Stockholm of die klimaa...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@3 Overigens is 'de het Balkanschiereiland'' mij ook onbekend.Prik, als je mensen op taalfouten wijst, wat alleen onaangename persoonlijkheden...

13 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
OpinieZ Politiek & Maatschappij

https://opiniez.com/2024/04/22/timmermans-doet-verkapte-oproep-tot-geweld-tegen-wilders/inesvanbokhoven/...

22 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

'het Balkanschiereiland' , niet 'de het Balkanschiereiland'...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Australische premier haalt uit naar ‘arrogante miljardair’ Musk, die weigert beelden steekpartij te verwijderen

En waarom zou Musk die verwijderen, mag de waarheid van die opgeblazen politicus niet getoond worden?...

26 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@2 Fijn dat ik nog wel naar de het Balkanschiereiland mag vliegen van je, Overigens zijn 'Nederlandrrs" mij onbekend. ...

30 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Instortingsgevaar dreigt voor drukste brug van Nederland en dat zorg voor grote problemen

Ik ga wel via de Willemsbrug naar de boeren op Zuid en verder :-)Overigens wel een hysterische kop van het AD. ...

32 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@41 "Dan zijn de rapen gaar, hoor. 😄" Ja, dat zal best dat men er niet blij mee zal zijn. Maar kijk eens: - een nieuw dr...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Analfisting PornPrinces Jasmine PornBlack PatroOther World KingdomDanadesTeacher CreampiesLesbians With Huge ClitsHotmilfsfuck AshleyKnockout FacesittingPutaria No TtPettiet PornKharlie StoneNicevaginaPorn HouseholdDamiroseInhumanity.comProrn HubKardashian SextapeWhiteboiqueen TiktokTelugu Porn MoviesIndian Outdoor Fucking VideosGianna Michaels BangbrosTodo PornAmateur Lesbain PornSunny Leone Sexy MoveBig Boobs Sucking ManAme PornDkip The GamesPornos UsaRapunzel NudeShouta HentaiNude Kristanna LokenPorndownloaderGujrati Bhabhi PornPorn WashSuperhentai.تجميعة خالد يوسف سكسScissor Lesbians PornBig Round TitiesPorn De LatinaHaly Berry NakedXxx Pron VideoHindi Dubbing BfOur HotwivesShapeshift PornJennifer White FeetXxnx BangladeshiBig CockshemalesLove Bites PicturesThreesome XxReal Mom SonsexFree Amerature PornGaming Gay PornBondgage PornBig ButtanalShower ThreesomeSara Jay.comNaked Happy GirlsMouther Daughter PornIdopeCharerbateBettie Page NakedHeavy HangersHindi Nanga DanceCuchold StoriesFree Jaoanese PornPrivare DelightsXhamastersBrezears PornPornstars That DiedMandy Rose NudePorn AcctorsWww Xvideos MalayalamSoshite Watashi Wa Sensei NiUsa Sex Guide LouisvilleSkylar Mae Xo PornIndian IntercourseNaked ChubbygirlsJapanese FuckingVídeos Pornô De Sexo AnalXxxxvideosAmber Rose OnlyfansKhun XxxIndian Catfight StoriesElizabeth Olsen Sex TapeOld Man Sex Video ComWiz Khalifa SexTaboo PrnoX Cam PornPornos ViolTs Valencia HallOrgasmic ContractionsSkinny Dipping VideosInden Xxx Video ComShay N RocNovinhas Do WppLxee SummersPics DeepthroatBellesa HousepornLil Humpers PornAlexis Tae Porn/Alyson Hannigan NudArab Girl SexBarbie Doll SteffHentai ManwahDandooruSani Sexy VideoHanapunzellJillian Janson BlackedOshi No Ko PornBlojob Indian成年人视频网站Reddit Nude LeaksSexe France AmateurStriphatSavannahbond PornKajaxxxTamil Xnxx SexFree Hd Porn Videos Best Quality Xxx Porn TubeHot Naked Men GayPron HubeBbw Blonde AnalOodman CastingPorn Brazzerz.comSniffingassPorhu.Www Hindi X VideoSex Video In PunjabiXnxpornoKirstie Alley SexyOldmomxxxRandi Ke Sath SexWife ThreesomepornMalayalampornEbony Lesbians AsslickNude FelebHintpornoTitty FuckNude Male PhotosTamil Girls Hot Sex VideosBlue Film MassageSexy Video BraChina Sex PictureBrother Sister Hot SexBlacktranny PornSloppy DicksuckingRed Tube Free PornFriends Mom BjPorn Of StoyaSearching Pornstar