Bieke Gepts: “Vooral de welgestelde Vlaming maakt gebruik van subsidies en premies van de Vlaamse overheid. Om twijfelaars te overtuigen, is er meer nodig."
Volledig scherm
Bieke Gepts: “Vooral de welgestelde Vlaming maakt gebruik van subsidies en premies van de Vlaamse overheid. Om twijfelaars te overtuigen, is er meer nodig." © Getty Images/iStockphoto

Opvallend: helft van Vlamingen kan energiebesparende renovatie niet betalen

LiviosVolgens een grootschalig onderzoek van Essencia Marketing daalt het aantal energiebesparende renovaties in Vlaanderen. En dat al sinds 2012. Hoe dat komt? Meer dan de helft van de ondervraagde Vlaamse huiseigenaars heeft niet genoeg geld om deze werken uit te voeren. Bieke Gepts, CEO van het marketingbureau, stelt op bouwsite Livios dan ook de haalbaarheid van het Renovatiepact in vraag.

135 reacties

  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    Het gevolg van de macht, waarom moet een zelfstandige installateur 55% commissie krijgen op zijn materiaal! En waarom een doe het zelver 21% btw betaald en de vakman 6% , een verlies voor de particulier samen van 61% , te duur of de reden waarom iedereen het niet kan betalen!
  • Herman VC

    5 jaar geleden
    Geld dat uitgegeven wordt aan de groene hysterie, zal minder uitgegeven worden aan kleren, restaurants, cinema, pretparken, enz...Een euro kan men maar 1x uitgeven. Maar er is een oplossing : gras is in overvloed aanwezig en kost (momenteel toch nog) niks. Smakelijk dus !
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    Waarom moet een woning energiezuinig zijn. Er is toch voldoende stookolie, steenkool en hout om je huis te verwarmen.
  • Kevin Vermeirssen

    5 jaar geleden
    Dit probleem komt enkel door ons geldsysteem. Er moet groei zijn om ons huidig geldsysteem te kunnen laten bestaan (ponzi fraude).Ons geldsysteem maakt het milieu kapot. Er wordt steeds meer geld gedrukt om alles te betalen zonder onderliggende waarde (= inflatie). Om dit te laten bestaan moet het geld onder meer mensen verdeeld worden. Daarom dat er massa immigratie moet zijn om het systeem levende te houden. Dit kan ook niet blijven duren en een implosie komt eraan.
  • Monique Monteyne

    5 jaar geleden
    niet willen bedoel je als je rondkijkt en passeert langs restaurants en pretparken en naar zaventem zou je niet zeggen dat er armoede is geen armoede voor plezier