RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Belgische politie zoekt verder naar Julie (23), vrees voor moord

Julie wordt sinds zaterdagavond vermist. Beeld © VTM Nieuws.

In Antwerpen wordt vandaag opnieuw gezocht naar de Belgische vrouw die sinds zaterdagavond wordt vermist. Voor het leven van de 23-jarige Julie wordt gevreesd.

De student van de Universiteit Antwerpen vertrok zaterdag rond 18.30 uur met de fiets naar een vriendin, maar daar is ze nooit aangekomen.

Gewelddadig

Gisteren liet justitie in België weten aanwijzingen te hebben dat Julie van Espen op gewelddadige wijze om het leven is gekomen. Daarom opende het parket een moordonderzoek.

Julie fietste richting Antwerpen-Zuid via het Albertkanaal, Park Spoor Noord, het Eilandje en de kaaien. Ze is daarna niet meer gezien. Vandaag wordt onder meer in het Albertkanaal verder gezocht.

Zoektocht naar Julie (23) nu moordonderzoek

01:14
De politie gaat nu uit van een gewelddadige dood en zoekt naar een mogelijke getuige.

Kledingstukken

Langs het kanaal zijn spullen teruggevonden van de vrouw, vermoedelijk gaat het om kledingstukken en het rieten mandje dat op haar fiets stond. In het kanaal werd gisteren met duikers en sonarboten gezocht, maar zonder resultaat.

Op Twitter vraagt de Politie Antwerpen om hulp bij het identificeren van een 'belangrijke getuige'. Aan deze man wordt gevraagd zich kenbaar te maken bij de onderzoekers of bij andere politiediensten.

Zoektocht
Lees ook:
Zoektocht naar vermiste Julie (23) nu moordonderzoek