Een werkzoekende achter de computer bij het Werkplein van het UWV. ANP BART MAAT
Volledig scherm
Een werkzoekende achter de computer bij het Werkplein van het UWV. ANP BART MAAT © ANP XTRA

Circa 117.000 gelekte cv’s van UWV mogelijk in handen criminelen

Bij uitkeringsinstantie UWV zijn illegaal zo’n 117.000 cv’s gedownload. Dat gebeurde tussen 16 en 30 april vanuit de website werk.nl, meldt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De gedetailleerde informatie is mogelijk in criminele handen gekomen.

  1. Geheime dienst: ‘Dreigingen tegen Nederland steeds grimmiger, grijze zone tussen oorlog en vrede’
    14

    Geheime dienst: ‘Dreigingen tegen Nederland steeds grimmiger, grijze zone tussen oorlog en vrede’

    Twee grote oorlogen, tal van terroristische aanslagplannen, dagelijkse cyberaanvallen, artificiële intelligentie (AI) en binnenlandse polarisatie. Inlichtingendienst AIVD schetst in zijn jaarverslag over 2023 een duister beeld van de gevaren die voor Nederland op de loer liggen. ‘De situatie is mede zo onzeker omdat de machtsbalans die er in de wereld lang was, uit evenwicht is geraakt’, schrijft de geheime dienst.
  2. ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economische crisis

    ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economi­sche crisis

    Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager uitgekomen dan voor de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Een mijlpaal’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers zouden staan te springen om extra handen. ,,Ik heb goede hoop dat dat kansen biedt aan degenen die nu nog langs de kant staan”, zo zegt hij.