door delangemars in Politiek  ·  243 Reacties

  • 3
  • 926x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@63 ; Het voorbeeld van @53 heeft nog een heel ander (en groter) probleem. Iets dat de neo-liberalen maar niet kunnen of willen begrijpen.

Die 10 miljoen komt uit de staatskas. De staatskas wordt gevuld met belastingen, accijnzen en andere heffingen. Hoewel de grote bedrijven voor zo'n 50% verantwoordelijk zijn voor het BNP (je weet wel; waar onze heffingen voor o.a. de EU en navo op gebaseerd zijn), is hun aandeel in de staatskas nog geen 20%. Ruim 80% komt van de gewone burger.

Dus de burger betaalt die 10 miljoen.

Als er al 30 miljoen door verrijking van Polen terug zou komen (wat @63 terecht in twijfel trekt) dan gaan die naar de bedrijven; niet naar de burgers.

Dus de bedrijven draaien 30 miljoen meer omzet (omzet is geen winst weet je nog).

Daarmee gaat dan het BNP weer omhoog waardoor er meer afdrachten naar Brussel en de navo moeten, die dan weer betaald moeten worden door... juist; de burger.

MAAR zeggen de neo-liberalen dan; Dat levert meer werkgelegenheid op en dus meer inkomsten voor de burgers.

Is dat zo? De recente economische geschiedenis leert van niet. Het aandeel van de loonkosten in deze bedrijven blijft dalen. Reorganisaties, ontslagrondes, nieuw personeel met minder zekerheden en lager loon, mazen in de wetgeving en uiteraard niet te vergeten; de arbeidsmigranten uit o.a. Polen zelf, die belasting betalen in Polen en niet in Nederland, zorgen er voor dat die extra omzet weinig toevoegt voor de burger.

Over werkgelegenheid gesproken: Neem dat verdrag met de Oekraïne eens als voorbeeld. Meer handel voor ons? Meer werkgelegenheid voor ons? Mwah. Plofkippen die niet aan de EU regels voldoen (en daardoor veel goedkoper kunnen zijn) worden geïmporteerd uit de Oekraïne en hier geslacht door MOElanders. Gevolg: Nederlandse kippenboeren en slagers in de problemen. Wat waren die Nederlanders toch dom om tegen dat verdrag te stemmen.

Verder over het Oekraïne verdrag: Leuk... een militaire belofte aan een land in conflict met Rusland. Oké, wel een pro-EU president (en Nazi) die graag meer geld van de EU wil. Ahum. Die president is weg. De Oekraïners zelf waren er niet zo blij mee en hebben gestemd op een kandidaat die de banden met Rusland weer aan wil trekken; ook in de handel.

En nu?

Het 'domme' volk blijkt achteraf toch wel erg vaak boerenverstand te hebben.

2
201 Mariska3

@200 , "Handel kan ook buiten Brussel om"

En een brand kun je ook blussen met emmers water i.p.v. een brandweerwagen.

Toch ga ik voor de 2e optie omdat die optie toch echt veel beter is.

8
202 Weet geen naam

De EUSSR ontwikkelt zich op vergelijkbare wijze als destijds de USSR die Stalin mogelijk maakte: 'verbroedering der volkeren', 'proletariaat/massa tegen de burgers/bourgeois', 'open grenzen', censuur, propaganda, gemeenschappelijke vijand (Poetin), centralisatie van macht en kapitaal, universalistische waarden enz.

3
203 CoolMemories

@201 Dikke plus ++++

6
204 xtremy

De oppositie tegen EU is enerzijds afgekocht (ettelijke miljarden door EU geschonken zonder voorwaarden aan de Oostbloklanden) anderzijds doodgezwegen. Ook heeft de EU twee jaar geleden aangekondigd dat vertegenwoordigers van Eurosceptische partijen geen onkostenvergoedingen meer krijgen voor het EP, en vooral die onkostenvergoedingen zijn zowat meer dan het hele inkomen van Europarlementariers.

Aangezien autochtonen constant doelwit zijn van verpaupering door de eigen overheid, al jaren, kunnen ze hun vertegenwoordigers zelf niet voldoende steunen. Bovendien zien ze de noodzaak nog niet voldoende, zoals de Amerikanen dus wel hun eigen vertegenwoordigers in de senaat collectief bekostigen. ZIJ hebben door dat macht uitsluitend contant te koop is. WIJ zijn daar inmiddels te laat mee.

3
205 Wendel

De EU mag van mij alles zijn... Behalve een bestuurslaag.

Nog even en dan hebben we straat- en wijk-verkiezingen, verkiezingen voor de continentsregering en de wereld regering.
Nederland, Gemeente en miss-world, zijn de enige zinvolle.

4
206 icnivad

* Verwijderd door de redactie *

207 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

208 E.Meel

@208 zoals gewoonlijk kraam je weer onzin uit.
welke verkiezingen waren dat?

2
209 icnivad

* Verwijderd door de redactie *

210 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

211 E.Meel

@211 ook dat "zoals gewoonlijk" kan hij niet onderbouwen....

8
212 TedjeR

@206 [Nederland, Gemeente en miss-world, zijn de enige zinvolle.]
en jij denkt natuurlijk dat die blijven bestaan als de wereld ophoudt met bestaan...

8
213 TedjeR

@210 En bij de eerste de beste volksraadpleging gaf de bevolking aan dit niet te willen, een voornbeeld van misbruik binnen de parlementaire democratie dus. We stemmen op een partij voor vier jaar welke na coalitievorming onbesproken extra machtslagen er tussen propt en de EEG en Benelux omvormt om meer pluche te genereren.
@208 @211 het gaat natuurlijk niet om mijn aantal reacties, maar het aantal reacties dat ik van jou heb gezien question
@213 Ik denk dat de wereld blijft bestaan, ook al is er geen enkele regeringsvorm. Je bent een beetje in de war.

0
214 icnivad

* Verwijderd door de redactie *

215 E.Meel

@214 Blijf maar lekker hangen in je cirkelredenatie..

De EEG was natuurlijk niet meer nodig in de EU en is daarin opgegaan, logisch dat die niet meer bestaat.

Natuurlijk was het referendum een mooi staaltje volksmanipulatie met de vraagstelling, volgens de regering ging het om de grondwet. Voor de kiezer was het de enige manier om tegen de toetreding te stemmen.

De onkunde en het onbegrip zijn geheel uwerzijds.

0
216 icnivad

Er is een nieuwe partij opgestaan: de Nexitpartij. Ik ga er op stemmen.

3
217 samcash

@217 Een nieuwe partij?

0
218 Liz

@217 jij wil graag economische en financiële zelfmoord met Nederland plegen?

3
219 Rare Rakker

@219 Alleen dit lezen sterkt me al: NEXIT !!!!!!

2
220 Liz

@220 Waarom sterkt je dat? Wil je graag bewust, willens en wetens de Nederlandse economie en en al onze welvaart in de vernieling helpen?

3
221 Rare Rakker

@221 Nederland heeft 10% van haar rijkdom verloren tijdens de overschakeling naar de euro. De gulden werd te laag gerekend. Daarnaast komen de reddingen van de Franse en Duitse banken er nog bij (de zogenaamde redding van Griekenland), de economische problemen in het zuiden.

Vertel, welke voordelen blijven over? Het is namelijk verlies na verlies na verlies.

Wat is, in uw eigen woorden, het voordeel van de EU/euro in vergelijking met de EEG

2
222 Groene Jonko

@222 “Wat is, in uw eigen woorden, het voordeel van de EU/euro in vergelijking met de EEG”

Geen. Maar uit de EU stappen brengt ons niet weer in dezelfde of vergelijkbare situatie van de EEG. En we moest wel mee in de EU omdat we als land veel te afhankelijk zijn van de handel met en vooral doorvoer van/naar EU landen. Daar verdienen we jaarlijks 335 miljard mee. En dat verdwijnt na een harde Nexit voor een zeer groot deel. De haven van Rotterdam za geen rol van betekenis meer gaan spelen

4
223 Rare Rakker

@221 Ja! Leuk!

Je overdrijft..

2
224 Liz

@224 Nee hoor. Na een harde Nexit treden de wto regels in werking en worden goederen uit/via Nederland fors duurder voor bedrijven in EU landen. Tevens komen er extra douanecontroles waardoor het ook nog een langer duurt voor men de goederen heeft.

Waarom zou een bedrijf uit (bijvoorbeeld) Duitsland goederen uit of Nederland kopen als ze het goedkoper en sneller via een een EU land kunnen krijgen?

4
225 Rare Rakker

@223 dus de trein rijdt op een klif af, maar je wil het niet stoppen omdat we gezellig met zijn allen zitten?

Als Nederland als netto betaler eruit gaat dan valt dat financiële kaartenhuis in.
Een keting is zo sterk als zijn zwakste keten. En kijkende naar de zwakke ketenen genaamd zuid Europese landen is dat niet echt goed. Beter nu vredig uit elkaar dan dat het instort en er juist een gegronde reden komt voor oorlog is west Europa.

Tuurlijk economisch zal het op korte termijn wat kosten, maar op lange termijn zijn we niet afhankelijk van zwakke economieën van zuid Europa die ons omlaag trekken

3
226 Groene Jonko

@225 de kwaliteit van de producten die je haalt. Nederland kon altijd concurreren internationaal omdat wij goede producten leveren. Nederland is qua voedsel een van de meest gewilde producenten.

Nederland als productie en handelsland is altijd in staat een economische crisis de baas te worden, mits de regering de juiste beslissingen neemt

3
227 Groene Jonko

@225 Na een Nexit komt er vast een volgende exit. De andere nettobetalers moeten voor, behalve GB, dan ook nog eens het geld van Nederland gaan ophoesten.
Dag EU.

3
228 Liz

@226 Mee eens.

3
229 Liz

@226 “dus de trein rijdt op een klif af”

Wat jij wil is van de de trein de klif in springen terwijl de trein ook nog kan remmen. Ergo, bij een Nexit weet je 100% zeker dat we een gigantische dreun op onze economie en welvaart gaan krijgen omdat we een zeer groot deel van de export richting EU landen (335 miljard per jaar) kwijt gaan raken.

“Als Nederland als netto betaler eruit gaat dan valt dat financiële kaartenhuis in.“

Hahaha sorry maar dat is echt onzin. Zo belangrijk is Nederland niet voor Brussel. Het VK is ook een netto betaler, is het het kaartenhuis al ingestort? Nee. Ook na een Nexit zal de EU gewoon blijven bestaan.

“maar op lange termijn zijn we niet afhankelijk van zwakke economieën van zuid Europa die ons omlaag trekken”

Ook op langere termijn gaan we die handelen met EU landen niet terug krijgen en dat gaan we ook niet even ergens anders vandaan halen. Economisch zal het zeer lang slecht gaan.

3
230 Rare Rakker

@227 Een zeer groot deel van de 335 miljard die we jaarlijks verdienen aan handel met EU landen betreffen zaken van buiten de EU die via onze (lucht)havens de EU binnen komen en daarna verder vervoerd worden.

Na een harde Nexit gaat de route via Nederland fors duurder worden voor een afnemen in een EU land. Tevens zal het langer gaan duren. Binnen de EU zijn wel andere oplossingen om de goederen goedkoper en sneller bij de afnemer te krijgen dus zal Rotterdam geen rol van betekenis meer spelen.

Voor dat deel gaat het dus niet om de kwaliteit van het product (het komt immers van oorsprong niet eens uit Nederland) maar om de prijs.

4
231 Rare Rakker

@230 je bent wel naive als je denkt dat de EU verbetert. Je bent wel erg dom als je denkt dat zonder eu de handel onmogelijk is. Voor de eu hadden we de EEG en de handel was er gewoon.

Hoe zou jij de EU überhaupt willen verbeteren? Frankrijk en Italië lappen de regels van het begrotingstekort aan de laars, niks aan de hand. Nederland doet het en we krijgen boete.

Je bent wel erg dom als je denkt dat je de EU nodig hebt om te handelen. Je kunt ook met die landen individueel afspraken maken en landen varen ook hun eigen koers. Er is geen unie, er is geen verbinding en er is geen verbetering.

Tijdens het Warschaupact dachten ze ook dat het niet uiteen kon vallen, is toch gebeurt. Zo gaat het ook met de EU. Zo'n enorme staat krijg je er niet doorheen

2
232 Groene Jonko

@231 waar zeg ik harde nexit. Zoek een andere stroman op en ga die maar slaan.
Uit de EU maar ordelijk en met geld gedekt door goud, eventueel eerst de gulden parallel aan de euro hebben.

2
233 Groene Jonko

* Verwijderd door de redactie *

234 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

235 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

236 E.Meel

HET, ga weer onder je steen kruipen.

1
237 eigenmening

@232 “. Je bent wel erg dom als je denkt dat zonder eu de handel onmogelijk is. Voor de eu hadden we de EEG en de handel was er gewoon.”

JIJ bent erg dom om te denken dat je na een Nexit in een vergelijkbare situatie komt als de EEG.

“Je bent wel erg dom als je denkt dat je de EU nodig hebt om te handelen. Je kunt ook met die landen individueel afspraken maken”

JIJ bent wel erg dom om te denken dat je na een Nexit met afzonderlijke EU landen afspraken kan maken.

Een beetje jammer dat je niet op een normale manier een discussie kan voeren. Zielig.....

2
238 Rare Rakker

@233 “waar zeg ik harde nexit”

Oh je wil een zachte Nexit? En wat denk je daar mee te bereiken? Dan worden we een tweede Noorwegen. Dus niet in de EU maar wel in de EER. Dat betekend ook dat we nog steeds moeten betalen aan Brussel, mee moeten betalen voor zuidelijke landen, ons nog steeds aan ontzettend veel EU wetten en regels moeten houden maar totaal geen inspraak meer hebben binnen de EU. Waar zit dan het voordeel?

2
239 Rare Rakker

@238 "Een beetje jammer dat je niet op een normale manier een discussie kan voeren. Zielig....."

***

Komt me bekend voor!

1
240 Liz

@239 "Dat betekend ook dat we nog steeds moeten betalen aan Brussel, mee moeten betalen voor zuidelijke landen, ons nog steeds aan ontzettend veel EU wetten en regels moeten houden maar totaal geen inspraak meer hebben binnen de EU."

***

Zo gruwelijk is de EU inderdaad. NEXIT!!!!

2
241 Liz

Nexit, minder islam ... losse flodders van een kneuzen partij.

3
242 Cracker-Crusher

@233 Grappig...,. wel op andere draadjes reageren maar de vraag in @239 negeren..... zegt genoeg

1
243 Rare Rakker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@69Welk telefoongesprek ?...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@36"We must solve these challenges before we sent people through this region of space"En in 1969 deden ze het simpelweg met een rollet...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Ben je nog aan het nadenken over dat telefoongesprek?...

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@34Wat je er ook van zegt , Nasa legt duidelijk uit dat er een groot verschil is met een baan om de aarde en daarbuiten."we have to pas...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@67 Daar gaan weer wat van je centen. https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1781355358524522508...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@64"The real issue is not whether, but how to destabilizeCreative destruction is our middle name, both within our society and abroad. We...

24 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61Maar drinkwateraanvoer al jaren voor 2022 onklaar maken en bombarderen is geen probleem toch?...

27 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Kijk dit is Spekman.https://twitter.com/hansspeknan/status/447707045522071552...

27 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

Laat de Oekraïne het lekker zelf oplossen .Wat moeten ze met nog meer geld bovenop de miljarden die ze al gekregen hebben.Wat is daar eigen...

34 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@114 Goh, is het al weer zó laat? 🥱...

34 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Naked PenisDani Daniel New Porn VideosDesi Nude CelebrityMom 50 PornFree Porn DudeHot TubsexCleavagepornBigblackAnime Meninas PeladasNaomi Woods BlackedCam To Cam MasturbationCuot XxxHandjob CompilationXxx Porn ActressSister Jerk Off4k JavKyonyuu FantasyMom And Son Porn RealPornographie MusulmaneBeautiful Teen Porn VideosOpen Hot Sexy MovieBokep Indonesia 2022Gritonas PornBeuretteviddoNiffty Gay StoriesHot Babe's NakedBokep Indonesia TwitterSxs VidoWww Sex Xxnx ComMai.chans Daily LifeNylonssexVillage Chudai VideoSex Vedios In HindiSunny Leone All Sexy VideoXxx Mom IndCassidy Clein PornLisa Ann Anal MassagePorn RoulletBlackmilftubeNora Fatehi Hot ScenesHorney VideosSite XnxPornyuJessie Rogers NudeVideo Porn For FreeAva Martini成人网址排名Milf PornoNikkistoneBrazzers Porn SiteIndian Wife Sex XxxBest Friend Mom XxxBellatrice Pornصور قضيبSneha PornCartoon NakedAngela White RimmingImagens PpornoKhloe Kardashian. UdeSarah Vandella BjIndian Room SexWww Chinese Sex ComSuperheroine JavNatile LustDoraemon Cartoon XxxOasi Das Nude PicTeens In MicrobikiniSelena Gomez SextspeFor Her TubeFolla MujerPornhub TvElf PornOld Classic PornSoi 6Interracial JavThothuvXnxx CinaXxx Beg AssCum Shot CompilationMathersexBig Booty Lesbain PornTop OrnstarsFuta OverwatchMuslim XxMargot Robbie Naked ScenesBooty Booty PornKim Ivory BirthdayImages Femme NuesGordinhas OnlyfansRaceplay PornMia Khalifa PornorFree Hd Sex MoviesShay LaurenJuggycamsJustswallosHotwife RioPorn CheerMymoodyAriel RebbelJuicydesire PornFerronetworkPornhub DonloaderIndian Mallu PornThick TeenpornNarutohentai HinataSoapy MessageVideos Do OnlyfansAlina Iraq PornLaura Jayne SmithNaduhlycabral LeakedPolina Malinovskaya NudeWhite BoxxWinkypussyWeight Gain Comic PornCumshot PicsPornografia QuenteFull Hd FuckEnglish Sex Video FullJuq-319FreeebonypornvideosIce PorncastingComics Por.Sai Pallavi XxxBianca GhezziAngela White Porn HdIndian Bhabhi Ki SuhagratRissa May CreampieBizexual PornNaked Game VideoBrittany OneilSunilon XxxSwingersxxxHallebarelyVamxBig Boss Xxx VideoNew Nepali PornFree Full Sex VideoXxx PornosForcet AnalYuragi Sou No Yuuna SanXxx Hindi First TimeHouse Cleaning SexTwerk TwitterSnapchat NsfwXbunker ComWatch4butyFotos De SexhotJolyne Kujo Rule 34Gillian JacobsnudeSelfie Sex Video