door Hadito in Buitenland  ·  133 Reacties

  • 9
  • 861x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@97 : "...... hij vergelijkt de kruistochten slechts éen era uit de christelijke geschiedenis en ook m.b.t het Midden Oosten gebied gedurende 1,5 eeuw met 13 eeuwen van islamitisch expanionisme in het Midden Oosten en omringende gebieden."

Ja, duh! Dat komt omdat er verder in de geschiedenis geen beweging van expansionisme vanuit het Christendom richting de Islamitische wereld is geweest...

De kruistochten waren een laffig antwoord op die expansionistische drang van de Islam

Zoals gezegd, qua aantallen veroorzaakte doden als je het hebt over christenen tegen islam of islam tegen christenen is nogal duidelijk: ENORM veel meer veroorzaakt door de islam.

Het geloof van de vrede, maar er word niet verteld dat die 'vrede' er volgens de Islam alleen is als de kafirs verslagen zijn.

3
101 Seconda

* Verwijderd door de redactie *

102 troll destroyer

@101 Al je het head to head tegen elkaar af wil afzetten moet je niet beperken tot een deel van de wereld of religieuze stromingen of een bepaalde tijdsgewricht maar álles includeren als het gaat om moorden gepleegd door moslims versus moorden gepleegd door christenen.

3
103 21st Century Guy

@103 : Sorry hoor, maar je bent een wegkijker.

3
104 Seconda

* Verwijderd door de redactie *

105 Undertaker

@104 Nee jij en die man zijn juist wegkijkers , ik wil álle moorden gepleegd door volgelingen van de islam en álle moorden gepleegd door volgelingen van christendom van den beginne tot en met het heden zien , dus het totale beeld en niet een fractie daar van.

4
106 21st Century Guy

@102 Ik zie dat niet 1,2,3 gebeuren.

2
107 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

108 troll destroyer

Christenen kunnen niet terug, moslims daarentegen wel!

0
109 Sneeuwbal

@16 : Werkelijk, Plat gezegd gaat het in deze draad de laatste 10-15 posts over de islam tegen het christendom. Er word je een filmpje getoond waarin het enorme expansionisme van de islam word getoond.

Dus, de islam tegen het christendom.

Daarna word het gedeelte uit de geschiedenis getoond waarin het christendom een poging doet om uit te breiden naar het gebied van de islam, als een soort antwoord. Dit is een korte periode in de geschiedenis geweest inderdaad.

Dus, het christendom tegen de islam.

Het gaat dus over; Doden veroorzaakt door de islam jegens het christendom vanwege de uitbreidingsdrift van de islam

En nu moeten we het opeens over alle doden afzonderlijk gepleegd door elke religie hebben.
Leuk, maar niet het onderwerp.

Ik snap wel waarom je dat zo graag wilt want je wilt graag de Nazi's (dag vriendjes van de islam) erbij halen die een ander geloof gruwelijk behandeld hebben.
Geeft niet hoor, maar dat word, zelfs in christelijke kringen niet beschouwd als 'normaal'

En 't christendom heeft een paar honderd jaar voorsprong maar als de islam zo doorgaat halen ze dat rap in.

4
110 Seconda

@108 Moslims kunnen ook teruggedrongen worden , anders was heel Europa nu islamitisch geweest.

1
111 21st Century Guy

@100 Dat was eigenlijk alleen bij de inname van 1099. De tweede overname van Jeruzalem door de kruisvaarders in 1229 verliep vreedzaam omdat dat door middel van een verdrag werd geregeld. Daarna waren het juist weer de Turken die zich misdroegen toen ze de stad in 1244 innamen.

0
112 Civ

@108 Jij bent overigens ook weer enorm snel teruggedrongen naar hier. Was je vorige accountje ook al weer "teruggedrongen"..? question

12
113 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

114 OnLiNe

* Verwijderd door de redactie *

115 OnLiNe

@106 is dat werkelijk zo interessant? Wat ik zelf interessanter vind is wat de leer van de betreffende geloven zeggen.
Want moorden worden altijd wel gepleegd door fanatiekelingen van het één of het ander. Maar worden ze ook gerechtvaardigd door hun geloof?
En daar zit dan gelijk een belangrijk verschil tussen het christendom en de islam.
Jezus droeg op om je vijanden lief te hebben en je andere wang toe te keren, daar waar Mohammed zelf eengroot voorbeeld van bloedvergieten en plunderen was en zijn volgers ook opriep om hetzelfde te doen, wat dus ooktot op de dag van vandaag veelvuldig te zien is.
Moordenden christenen kunnen zich nergens op beroemen als het gaat om de leer van Christus.

En dat is een heel groot verschiltussen deze beide geloven.

2
116 Ebbie

* Verwijderd door de redactie *

117 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

118 E.Meel

@3 Al vanaf het begin van de islam worden christenen in het MO onderdrukt en verdreven. Mohammed heeft zelf openlijk beweerd dat hij alle joden en christenen van het Arabisch schiereiland zou verdrijven. Met name zijn directe opvolgers hebben hier direct gehoor aan gegeven.

2
119 De Haring-ingenieur

* Verwijderd door de redactie *

120 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

121 E.Meel

@117 Je stelt een aankondiging van geweld tegen christenen gelijk aan een oproep tot geweld? Vreemd.

1
122 Civ

@120 Wat Mohammed betreft is het heersende beeld dat zijn ideeën over joden en christenen in de loop van zijn carrière negatiever zijn geworden, zoals zijn uitspraken over het algemeen harder werden toen hij zich in Medina tot politiek leider ontpopte.

1
123 Civ

* Verwijderd door de redactie *

124 E.Meel

@120 Quran (9:29): "Fight against Christians and Jews until they pay the tribute readily, being brought low.

Quran (5:51): "Don't take Jews or Christians for friends. If you do, then Allah will consider you to be one of them."

Quran (2:65-66): "Christians and Jews must believe what Allah has revealed to Muhammad or Allah will disfigure their faces or turn them into apes, as he did the Sabbath-breakers."

Quran (5:51): "O you who believe! do not take the Jews and the Christians for friends; they are friends of each other; and whoever amongst you takes them for a friend, then surely he is one of them; surely Allah does not guide the unjust people."

Quran (9:30): "And the Jews say: Ezra is the son of Allah; and the Christians say: The Messiah is the son of Allah; these are the words of their mouths; they imitate the saying of those who disbelieved before; may Allah destroy them; how they are turned away!"

1
125 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

126 eigenmening

** gebruiker verwijderd **

Nederland laat zelf zien hoe christenen onderdrukt gaan worden. Een radicale christelijke predikant mag van de overheid het land niet in en radicale imams kunnen volgens dezelfde overheid niet geweigerd worden.

127 verwijderd5929219

@124 [Ik antwoordde slecht op tekstuele inhoud van heilige boeken.]

Ja, ik ook.

[Incorrect.]

Hoezo incorrect? Ik vertel gewoon wat de consensus is. Het beruchte vers over de schatting die betaald moet worden door degenen die Mohammed niet aanvaarden (Soera 9:29) wordt opgevat als zo'n late creatie.

0
128 Civ

@119 Voor het verdrijven van niet-moslims uit Arabië beroept men zich inderdaad op een als authentiek beschouwde uitspraak van Mohammed, hoewel die verschillend wordt geïnterpreteerd; soms gaat het specifiek over Medina of de Hidjaz.

"Islamic tradition records many precedents for expulsion of Jews and other non-Muslims. The authors of the two most important collections of ḥadīths, al-Bukhārī and Muslim, have chapters entitled ‘On exiling the Jews from Arabia’ or ‘On exiling the Jews from the Ḥijāz’. Similar chapters exist in other collections of traditions. These statements testify to Muḥammad's expulsion of ‘the Jews of Medina—all of them’, or report his will to expel the Jews—or in variants, the Jews and Christians or the Polytheists—from the Arabian Peninsula."
https://www.cambridge.org/core/journals/bulletin-of-the-school-of-oriental-and-african-studies/article/fragment-from-an-unknown-work-by-altabari-on-the-tradition-expel-the-jews-and-christians-from-the-arabian-peninsula-and-the-lands-of-islam/6B49977151B00EA976735D3D627847C5

0
129 Civ

@120 Eindelijk de context. Welnu in chronologische volgorde is soera 2 de 1e mediaanse soera, waarvan soera 2:62 geabrogeerd is door de latere soera 3 vers 85 En wie dan ook een andere religie dan de Islam zoekt, nooit zal deze geaccepteerd worden van hem. En hij zal in het hiernamaals tot de verliezers behoren"
Later werd ook 'geopenbaard':
Soera 98:6 "Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het Boek en de afgodendienaren zullen in het Vuur van de hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven. Zij zijn de slechtste van de schepselen."
En
5:72 "Voorzeker, zij zijn ongelovig die zeggen: "Allah is de Masih, zoon van Maryam”. Hoewel de Masih zei: "O Kinderen van Israël, aanbidt Allah, mijn Heer en jullie Heer”. Voorwaar, hij die deelgenoten aan Allah toekent: Allah heeft hem waarlijk het Paradijs verboden. En zijn bestemming zal de Hel zijn. En voor de onrechtvaardigen zijn er geen helpers."

En aangezien christenen geloven in de godheid van Jezus zijn zij dus ongelovigen en de slechtste van alle schepselen. En anno 2019 is dat nog steeds te merken.

Verder zeggen andere soera's zoals soera 5:51, 9:29 inmiddels ook wel genoeg.

0
130 De Haring-ingenieur

Uitspraken van het type "de islam zegt..." en "volgens het christendom..." zijn ook niet altijd even bruikbaar. Je hebt bronteksten, vroege tradities, latere tradities, en interpretaties die in het heden dominant zijn.

0
131 Civ

@129 Over uitspraken als in "I will expel the Jews and Christians from the Arabian Peninsula and will not leave any but Muslim” (Sahih Muslim Book 019, Number 4366). " zijn er toch wel veel sjeiks en grootmoefties het wel eens.

"Nevertheless, the grand mufti - who is also the head of the Supreme Court of Ulema (Islamic Scholars) and of the Standing Committee for Scientific Research and Issuing of Fatwas – said that as part of the Arabian Peninsula, it is necessary that Kuwait destroy all of its churches."
En
"In Saudi Arabia, Wahhabism (Salafism) is the state religion. This form of Islam rejects interpretations by the traditional Sunni legal schools of thought, insisting that only the Quran and Sunna can be used as authorities. It also opposes Shia and Sufi interpretations and practice. It declares there must only be one religion on the Arabian Peninsula. Wahhabism is one strand in the theology of the Islamic State, which wages a bloodthirsty jihad across the Middle East for the purpose of creating a caliphate that unites all Muslims under the authority of self-proclaimed “Caliph Ibrahim”, as Abu Bakr al-Baghdadi is known amongst his followers."
https://barnabasfund.org/en/news/Destroy-all-churches-in-the-Arabian-Peninsula-says-Saudi-grand-mufti

0
132 De Haring-ingenieur

@117 , wat je in de door u gequote bijbelverzen leest, is dat er verdeeldheid zal zijn tussen mensen, omdat de één van Jezus houdt en de ander niet. Die verdeeldheid zal zelfs in families plaatsvinden. Maar Jezus spreekt neregens van het afslachten van je medemens, daar waar de koran één groot gebodsboek is om alles wat niet-moslim is, te haten en te vermoorden. Dus uw reactie snijdt geen hout helaas.

0
133 Ebbie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6 Deugend englinks is natuurlijk helemaal gewend aan messentrekkende, verkrachtende, stelende moslims. Ik kan er maar niet aan wennen, en zie e...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@6"" Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren.""Ik denk dat Hamas jouw ...

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

icnivad
Hoofdcommissaris Bryan Isaacs geïnstalleerd als korpschef Surinaamse politie

In het lijstje ernaast staan al wat klusjes voor hem, naast het opsporen van Bouterse....

12 minuten geleden geplaatst door icnivad

LoydMorris
OM wil bestuur Stichting Islamitische School Amsterdam schorsen en ontslaan

Dit wordt herrie in de tent. . . . 😏...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@13Doe niet zo dom Bennie Bob, als je ze voorbij loopt zie je die telefoon een meter uitsteken onder die hoofddoek, en als ik dan achterin ben...

17 minuten geleden geplaatst door Marrie1

icnivad
Hormoontherapie bij overgang populair: 'Niet voor iedereen nodig'

Als ik die chagrijnige koppen van de 50+ers zie dan zou ik het zelfs verplicht willen stellen! 😀...

18 minuten geleden geplaatst door icnivad

icnivad
Het Zwanenwater wordt niet zomaar weer gifvrij

De stervende zwaan in het zwanenmeer....

20 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bram brabant
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

67 is normaal volgens Den Haag.Maar die zijn niet van deze wereld.Ga eens een week met een echt zwaar beroep mee. Bv stukadoor stratenmaker ...

23 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

icnivad
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

En waarom ook niet? IS hed niets urgents te verhapstukken en als je bakken met geld kunt krijgen, en als het misgaat 70 maagden is dat wel een g...

23 minuten geleden geplaatst door icnivad

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@11 Ooh kijk das weer typisch een links dingetje, gaan discussiëren over de vorm van kritiek.abnormal of abnormaal.... tja een tiepvout...

23 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Sexy Video Bf Sexy BfOopsie PornVirginity First Time PornHot Nude Asian BabesLikuooPlaying With TitiesEvitapozziDirty StoriesJoslyn Jane Vs SoloFamily Strokes Holly DayRussian ChudaiXnxx First Time IndianXnx PictureSunny Leone Ki Sex FilmBoobs Of Mia KhalifaSnapcoquine_freepornAidra Fox LesbianXxx218Shaniwar SuprabhatNaughtyamericanFapellinoPornhub Online Video DownloadXxx Sexy 18Black Dick Sex VideoReal Celeb NudesZentai PornChampagne PendavisFemme-offerteMasturbate EbonyStrpdaughter PornAnkita Dave PornXxx Leah GottiOdisha XxHairy Asian PussyCarrie EmberlynAshley Alban PregnantNew PornhatWeb Series Video XxxSuhagrat KeNatasha Nice TeacherCollege Girls Sex PartyInfian XxxxJapanes Pron MovieAbuse Asian PornPorn Full VifeoDemi Rose NudesHelena Price PovRiley Reid ShavedSex On LiveWww.h D Porn.comCam Girl WebsitesMontre Ma SextapeSpencer NicksPornhubsisComxxxwwwDeviant PornKarely Ruiz OnlifansMaturetbeContribution Amateur SexeHotel Sex XxxMalayalam SexxBhabhi Dever Sex VideosRedtoubeErome MalayKelley Rippa NudeSexo Casero RealHot Scene BhabhiAdult Massage VideosNao Jinguji UncensoredNaked Aunty VideoSalwar GaandMallu Xvideo ComPorn Video UtubeGang Banged XxxThrobbing Oral Creampie CompilationXvideo AmaforHenrai Sem CensuraMom Free PornoMarsha May PornGranny Forced PornSexonimpulse포르노Domi.comKatie71Grace Kelly NudeBrazilian Porn TeensWww XnxxvedioBhad Bhabie Nude LeaksMia Khalifa Xxx VediosTwo Girls NudeViolet Myers RidingKelly Divine CreampieUncensored Porn ComicsFaketaxi.vomAssamese Porn StarLivestreamsexNewbrszzSexy Pussy VideoAmerican Sister XxxIndian Sexy Bhabhi Porn VideoSally Face PornReddit Straight Girls PlayingBest Pornography WebsitesSecret-liaThaysa Lopes PornPriyanka Chopra Xxxx VideoXbpornPorn XhamaterHumchiesDesi Bhabi Xnxx ComOnichihiSquirt Porn GifTopless MaidTransforming PornSleeping Bbw PornNaked News NakedBest Onlyfans GirlsSkinny CreampiedOrgsamMoriah MillRachel Steele MilfAsian Granny AnalHindi Hd SaxRiley Reid TwitterRovlox PornImacribaby PornEnglish Hot FilmJapaneseblowjobsYelo PornFemale Escorts Near MePhone Sex VideoSkylarmae OnlyfansLuke LonglyPorn Full Hd Video ComPornos Gay NegrosLatina Teen NudesLesbian Nuns PornRichelle Ryan MassageShakira NudoDesi Naked GirlsTadap Web Series PornBrother And Sister Porn IndianBully PornPenny Pax LesbianPeliculas Para AdoltosSelana Gomez TitsAnushka Nude PhotosBrazzers TtHemtai Tv