RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Eten

Bananenbrood met chocolade en pecannoten

Beeld © Erik Spronk

Heb je nog wat rijpe bananen op de fruitschaal liggen? Bak er dan eens dit heerlijke bananenbrood mee. Daar kan je een heleboel mensen blij mee maken - of je hebt er gewoon lekker zelf een paar dagen plezier van.

Dit bananenbrood is nog eens een extra traktatie omdat er ook pure chocolade en pecannoten in zitten. De basis van het recept is van de Britse tv-kok Nigella Lawson. Doordat ze een combinatie van bakpoeder en baking soda gebruikt, wordt de textuur extra lekker smeuïg. Weet je eigenlijk niet zo goed wat het verschil is? Dat lees je hier. Maar je kan het technische gedeelte ook achterwege laten en direct beginnen met bakken - want dit bananenbrood is echt superlekker!

Wat heb je nodig?

Voor het beslag

  • 175 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda (zuiveringszout)
  • ¼ tl zout
  • 150 gr suiker
  • 300 gr rijpe banaan, fijngeprakt
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr boter, gesmolten
  • 100 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 75 gr pecannoten, grof gehakt

Verder nodig

  • boter, om in te vetten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een broodvorm (of cakevorm) in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe de bloem, het bakpoeder, baking soda, de suiker en het zout in een kom en roer dit door elkaar. Meng in een andere kom de fijngeprakte banaan met de eieren en het vanille-extract. Giet dit bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar. Schenk de gesmolten boter erbij en roer tot alles opgenomen is. Meng tot slot de gehakte chocolade en de pecannoten door het beslag.

Doe het beslag in de vorm en bak het bananenbrood in 60 tot 75 minuten gaar. Laat het bananenbrood na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal het vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.

De komende tijd vind je hier iedere woensdag een recept van Rutger. Trek in nog meer inspiratie? Op Rutger Bakt vind je nog veel meer leuke recepten.