achtergrond

Geenstijl

1000 resultaten

#frans timmermanshttp://

Bassiehof - Politicus van het Jaar

De Politieke Lijst der Lijsten die alle andere Politieke Lijsten overbodig maakt; dit is Bassiehof’s Politicus van het Jaar.

Nationale Omtzigtman Award

Pieter Omtzigt, introductie is overbodig. Krijgt zijn eigen prijs. Met taart, slingers en bloemen. Beleefde dit najaar een persoonlijk drama dankzij de perverse poging tot karaktermoord van NRC Handelsblad. De hardest working man in politics moest en zou pootje gelicht worden. En toen dat niet lukte – lees hier waarom de beschuldigingen van ontvankelijkheid voor Russische beïnvloeding zo waanzinnig en kwaadaardig zijn – besloot hoofdredacteur Peter Vandermeersch in een anoniem hoofdredactioneel commentaar  te pleiten voor het opstappen van Omtzigt. NRC-clowntje Joshua Livestro mocht toen ook nog een poepje op de kwestie doen maar dat werd zo hard kapot gefactchecked dat hij voortaan twee keer in de pot kijkt voordat hij doorspoelt. 

Maar het leed was al geschied: dankzij de infame verdachtmakingen van het Rokin verloor Omtzigt het woordvoerderschap in het MH17-dossier en kerfde de courant de nabestaanden een extra kras op de ziel. Grootste verliezer is echter NRC Handelsblad zelf dat het laatste beetje journalistieke integriteit zag wegspoelen door het afvoerputje. Krant en lezers verdienen beter; de enige die naar aanleiding van deze affaire behoort op te stappen is de hoofdredacteur.

John Leerdam-beker voor meest nutteloze politicus

Norbert Klein natuurlijk. 50PLUS-ruziezoeker die gokte en verloor en tot begin dit jaar als eenmansfractie door het leven moest. Richtte ondertussen de Vrijzinnige Partij op die met de leus ‘Minder, minder, minder’ de verkiezingen inging. Werd toch node gemist bij de laatste Algemene Beschouwingen. Geluiden om de Grondtoon te verlagen van 440 Hertz naar 432 Hertz worden te weinig gehoord. Runner up: Jan Roos. Leek even op twee zetels af te stevenen maar werd uiteindelijk vermalen door de Baudet Machine. Gooide vrijwel direct na zijn verlies de handdoek in de ring; VNL werd opgeheven. Toch jammer, we hadden Louis Bontes te zijner tijd graag teruggezien in de Nationale Vergaderzaal.

Diamanten Voorzittershamer

Het is smullen met Kamervoorzitter Khadija Arib. Treedt op als strenge maar vergevingsgezinde kleuterjuf. Kamerleden worden permanent met ‘je’ en ‘jullie’ aangesproken. Fractievoorzitters tot backbenchers druipen na parlementair overschrijdend gedrag met een felle terechtwijzing in de zak af, hun emmertjes, schepjes, dinky toy’s en knuffels achter zich aanslepend. En dat alles met dat charmante Nederlands-Marokkaans accent van haar. Verving overigens de echte voorzittershamer - die veel weghad van een aardappelstamper dan wel iets om de wasbak mee te ontstoppen - door historisch exemplaar dat tussen 1951 en 1992 door voorgangers werd gebruikt. Deed tevens toezegging huidige Nederlandse vlag in de Kamer te vervangen door een ‘nog mooier’ exemplaar. Vriendelijk verzoek: Diamanten Hamer gaarne om de maand delen met Ondervoorzitter Martin Bosma; de beste Kamervoorzitter die we nooit hebben gehad.

Macrobiotische genderneutrale LOL-lolly

Sybren Kooistra. Geen politicus, wel top-adviseur van Jesse Klaver. Viel in schotschrift onder meer Geenstijl, TPO, Arthur van Amerongen, Theodor Holman en Sylvain Ephimenco aan. Want alt-right en verkeerde meningen en treinen weer naar het Oosten. Dit alles begeleid door hysterische tweets waar Donald Trump nog een puntje aan kan zuigen. Wist als GroenLinks Grassroots & Digitalvoerder zelfs Liesbeth van Tongeren zover te krijgen op te roepen Tuurtje op Twitter te blokkeren. Jawel, een GroenLinks Kamerlid dat een HP/De Tijd- en Volkskrant-columnist de mond wil snoeren. Die hadden we nog niet gezien. Kooistra kreeg vervolgens terecht ongenadig hard op zijn falie van diezelfde Tuur, Theodor en Sylvain.  

Pak aan knul, hier heb je een lolly. Suck it up.

’t Gouden Stijgertje

Lodewijk Asscher ontvangt voor de tweede keer op rij ’t Gouden Stijgertje. Won vorig jaar het partijleiderschap, nu vol aan de bak als fractievoorzitter. Gewiekst debater met humor, bakte Alexander Pechtold gelijk een mooie poets. Boekte bovendien verkiezingsoverwinning in Ljouwert, al gaan de meeste credits naar Us Lutz. Ook niet te beroerd de nieuwe coalitie beleid te verwijten waar hij als Vicepremier medeverantwoordelijk voor was. De handschoenen zijn uit, zoals u begrijpt. it’s Lolotime!

De Gouden Geert

Vaste prik: Geert Wilders. U weet waarom: al meer dan tien jaar permanente bedreigingen. Iedere Dag Opnieuw. Doet inmiddels maandelijks aangifte, laat weten teleurgesteld te zijn in het Openbaar Ministerie over de opvolging daarop. En hij heeft een punt: Sylvana Simons kreeg haar eigen tribunaal alwaar menig Facebook-gekkie werd veroordeeld terwijl de PVV-leider in de rechtszaal ook volgend jaar weer aan de verkeerde kant van het hekje zit.

Maakte recent jammerlijke faal in Rotterdam. Lijsttrekker met moeilijke naam bleek verkapte half-Hongaarse Nazi. Pijnlijk omdat Wilders al in 2015 zei in Rotterdam mee te willen doen en dat uitgerekend 010 Chefsache was. Elders uit het land berichten dat enthousiaste PVV-aanhangers staan te popelen om de lokale gemeenteraad in te gaan maar worden ontmoedigd vanuit Den Haag. Werk daar aan, Geert. Er is nog tijd. Je bent de tweede partij van het land, daar hoort ook lokale vertegenwoordiging bij. Teugels vieren en tegelijkertijd de kandidaten beter checken.

’t Loden Dalertje

D66. Wat is die fractie het afgelopen jaar verzuurd. Kroonjuwelen worden over boord gesmeten, alle ballen op Baudet en dat dan ook nog eens De Hele Tijd. Het twitterend gedeelte van de fractie spuit een voortdurende stroom van kommer en kwel. Eén en ander komt gecoördineerd over, natuurlijk vanwege de nakende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. D66 is bang dat ze na de monsteroverwinning vier jaar terug van de D66-politicus met de exotische achternaam na komende woensdag 21 maart niet meer de grootste is. Begrijpelijk, opvolger Reinier van Dantzig raakte verwikkeld in interne partijstrubbelingen en gaf onlangs de Amerikaanse president de schuld van een antisemitische Palestijnse aanval op een restaurant. En dan landelijk ook nog eens regeren met partijen als het CDA en de ChristenUnie. D66 werd ooit opgericht om dergelijke christenbroeders te bestrijden.  

Baudet (de eerste pijlen op 020-lijsttrekker Annabel Nanninga vlogen ook al door de lucht) is dan de perfecte bliksemafleider om eigen falen te verdoezelen. Maar doe dat dan op zijn minst met enig elan. Anyhow, het sabbatical van Boris van der Ham heeft nu wel lang genoeg geduurd.   

Genoeg geleuterd. Komt ‘ie dan:

Bassiehof’s Politicus van het Jaar 2017

Stijlbreuk met de vorige edities. Dit keer niet één politicus maar vijf. Allen fractievoorzitters maar vooral dertigers. Kijk eens naar die jonge aanwas. Klaas Dijkhoff is 36, Jesse Klaver 31, Lilian Marijnissen 32, Tunahan Kuzu 36 en last but not least jeune premier Thierry Baudet die 34 jaar oud is. ‘Ouwe lullen moeten weg. Ouwe lullen staan alleen maar in de weg’, luidt het devies. Zie hier een nieuwe generatie politici met verstand van social media en lollige filmpjes, (nog) niet ingekapseld door Haagse patronen en mores. En niet benauwd voor een stuntje of mooie lullepot.  

De snedige Dijkhoff die zijn driedelig met hipsterironie-accenten draagt, Klaver met zijn succesvolle massabijeenkomsten in bierhallen (Al is zijn overstap naar de kantine overduidelijk door hypocrisie ingegeven. Bovendien is het nog maar de vraag of De Gewone Man hier op zit te wachten. En zoek iemand anders voor je Grassroots & Digital, JFK!), Kuzu (Je zou hem zo tien jaar ouder schatten) zorgt met zijn mensen binnen en buiten de Nationale Vergaderzaal voor beroering. Het Baudet Fenomeen spreekt voor zich. Marijnissen moet zich nog bewijzen maar Dochter Van staat bekend om haar aksiebereidheid (Net zoals partijvoorzitter Ron Meyer die 36 jaar oud is) en is even zo fel in het debat als Marijnissen de Oude dat was.  

Het is allemaal van een wilde frisheid van tomaten en lavendel, hoop en optimisme hangen in de lucht. En er zitten op zijn minst twee potentiële premiers tussen. Dat belooft nog wat te worden. Het is ontegenzeggelijk dat de dertigers de toekomst nu in handen hebben. Hup jongelui.

Wel gaarne leveren in 2018. We rekenen over een jaar opnieuw af.

Frans Bauer: goedgekeurd door StarF*cker

Bukt u even?Onze weekend-columnist StarF*cker keek televisie en zag dat het goed was. Tussen alle ellende die de treurbuis vandaag de dag vult, vond hij eindelijk een programma dat nog die ouderwetse eerlijkheid en degelijkheid laat zien: de belevenissen van Frans Bauer. "Fransje belichaamt veel meer het Nederland van 2003 dan al die malloten die in naam van het vaderland met Mein Kampf onder het hoofdkussen slapen en regelmatig met hun spijkerlaarzen door straten en stegen marcheren om te getuigen van hun rechts-extreme ideeën en hun liefde voor het blanke vaderland."

Frans van Anraat is nu Frans A.

fransvananraadTot een dag geleden was Frans van A. nog gewoon Frans van Anraat. Frans is de grote man achter Ali Chemicali en volgens een onthulling van de Nieuwe Revu, de rechterhand van Saddam. Van Anraad verkocht tonnen chemicalien aan Irak en stelde Saddam zo in staat om 700 ton mosterdgas aan te maken, genoeg om ieder mens op aarde om te leggen. Maar gisteren werd hij opgepakt, dus dat zijn naam op de site van Netwerk, Buitenlandse Zaken, de SP en honderden andere media- en overheidssites staat, moet opeens vergeten worden. Meneer heet nu bijna overal Frans van A. Belachelijk natuurlijk, zeker gezien het feit dat hij zelfs al een interview (windows mediaspeler) gaf aan Netwerk. De kans is groot dat de stream binnenkort verwijderd zal worden, zodat we geen kennis kunnen nemen van zijn -zwakke- weerwoord. Uiteraard omwille van de privacy... Fransje heeft trouwens heimwee naar Irak, waar hij 14 jaar woonde, totdat de Amerikanen binnenvielen.

Frans NEE voor de burka

burka.jpgTot voor kort beschouwden wij Fransen als knoflook etende arrogante kloodtzakken die geen auto’s in elkaar kunnen schroeven. Die ook altijd staken, dan wel snelwegen blokkeren in tijden wanneer juist heel Nederland vakantie krijgt. Annemarie Jorritsma verdiende ooit flink wat kudo's door in het openbaar te stellen dat “Frankrijk een mooi land is, alleen jammer dat er Fransen wonen.” Maar het wordt tijd onze mening over de Fransen te herzien. Want met de komst van Nicholas Sarkozy is er een hoop veranderd. Grote bek in de banlieus? De lat er over! Onderhandelen met stakers? Ongezien de tiefus! Zelfs de rechters staan inmiddels aan zijn kant. Zo werd een Marokkaanse met een burka vandaag definitief een Frans paspoort geweigerd. Gewoon omdat de mogelijk ploffende partytent daarmee aantoont dat ze zich niet wil aanpassen aan de Westerse samenleving. Omboeken die vakantie! Of sterker nog: emigreren! Nous allons en France en deze keer glimlachen we naar die mongool in dat tolhok. Nous sommes solidaires...

Frans Bauer betrapte Yuri op cokegebruik!

tros.jpg Even terug naar de gênante bekentenis gisteren van spierbundel Yuri van Gelder. Vooropgesteld dat iedereen lekker zelf moet weten met hoeveel cocaïne hij zijn veelbelovende sportcarrière om zeep helpt. Gaan we niet hypocriet over doen. Echter wilden we u deze tip van een zeer goed ingevoerde freelancer in het TV-wereldje niet onthouden: "Hallo redactie! Wat een gedoe met de bekentenis van Yuri van Gelder he? Bij de Tros zal men wel balen. Een paar weken geleden heeft de Grootste Familie van Nederland namelijk in de buurt van Drunen uitgebreid opnames gemaakt voor Bananasplit met kijkcijferkanon Frans Bauer. Yuri van Gelder speelde daarin als 'slachtoffer' de hoofdrol. Het saillante (naar nu pas blijkt) was dat ze Yuri met groot materieel hebben aangehouden met behulp van een compleet arrestatieteam en bij hem een aantal pakjes cocaïne hebben aantroffen. Handen tegen de muur. Benen wijd. Dat werk. Natuurlijk allemaal in scene gezet, maar toch. Van Gelder zal 'm wel geknepen hebben tijdens die aanhouding. Misschien heeft hij uit pure angst wel alles opgebiecht. Dacht hij: "O shit, als ze nu maar niet de dope vinden". Ben heel erg benieuwd of de TROS dit ooit nog gaan uitzenden. Vast niet. " heeft u ooit een beter excuus gehad om eventueel ooit naar de TROS te kijken? We wachten de beelden gespannen af.. UPDATE: Foto's van de opname in Zaltbommel staan hier. Dope-dealende reus en kabouter horen bij het complot. Uitzending zou gepland staan voor begin 2010. UPDATE: TROS bevestigt dat Yuri in de zeik is genomen maar ontkent iedere relatie tot cocaïne. Rrright. We zullen het zien.

Frans Timmermans: Cordon sanitaire om Wilders

kabinetwilders.jpg Niet te missen inkoppertje voor Geert W. van de inmiddels werkeloze Frans Timmermans. De voormalige PvdA-staatssecretaris roept zijn politieke collega's op te voorkomen dat de PVV via regeringsdeelname of gedoogsteun invloed krijgt op het beleid in Nederland. "Samen tegen de PVV" noemt Timmermans dat. Welja, de oud-linkse reflex van het cordon sanitaire, die hadden we al een tijdje niet gehoord. Hoe dom kan die man zijn? Alsof een dergelijke muur om een democratisch verkozen politicus niet aantoonbaar contraproductief werkt. Alsof zo'n tactiek niet per definitie als een boemerang terug zal slaan in het gezicht van de PvdA (nog altijd onder de 20 zetels in iedere peiling). In welk gebied ten zuiden van Nederland waar Frans Timmermans nota bene zelf zijn opvoeding heeft genoten wordt ook alweer dagelijks aangetoond dat een cordon sanitaire niet werkt? Oh ja, het schitterende Vlaanderen waar Franske als jeugdig knaapje het lokale nationalisme met de paplepel kreeg ingegoten. Hier een artikel uit het jaar 2000 des Fortuyn toen Timmermans duidelijk slimmere voorstellen had. Moeite met het idee van een trotse vaandeldragende Frans Timmermans brullend voor Volk & Vaderland? Probeer het eens hardop in het Afrikaans: "Ek was Vlaams-nasionalisties en heel fanaties oor taalkwessies!”

Frans Weekers (VVD) u liegt en u draait

weekerszietniks.png Schaamteloze U-bocht van Franske Weekers, de raarpratende Chef Financiën van de VVD. We nemen u even mee naar 20 februari 2010. Op het Frans Weekers-blog staat zwart op wit: "VVD-woordvoerder Frans Weekers is geschokt dat de Europese Unie overweegt miljarden euro’s steun aan Griekenland te geven. “Dit is in strijd met afspraken binnen het Europees Verdrag en slecht voor de Nederlandse belastingbetaler. (..) Er mag wat de VVD betreft geen euro Nederlands belastinggeld naar Griekenland.” Stoere taal, zoals we gewend zijn van de Liberalen. Hier Weekers nogmaals: Geen cent taxpoet naar Griekenland. Daar houden kiezers van. Streep in het zand. Tot hier en niet verder. Basta. Einde discussie. Overhandig de staatsfinanciën maar aan de VVD. Daar zijn ze tenminste veilig. Een man en man een woord een woord. Maar u wordt belazerd waar u bij staat. 5 miljard gaat er naar die Grieken. En Franske Weekdier? Die legde zojuist op Radio 1 in omfloerste termen uit waarom de VVD uiteindelijk gewoon VOOR het 'stevige pakket' oftewel een ordinaire bail-out voor Griekenland gaat stemmen. Debat begint om 10:15 HIERRRR. Kan de VVD wel stevig aan kop gaan in GeenPeil. Op een Partij van de Windvanen die de premier levert zit niemand in Nederland te wachten. UPDATE: Een beter argument voor halvering van het aantal Kamerleden bestaat er niet. Maar liefst 77 Tweede Kamerleden zijn voor dit *kuch* nauwelijks belangrijke debat op komen dagen. Hulde voor zoveel betrokkenheid!

Frans Timmermans infiltreert in PVV

timmermansmetmicrofoontje.jpgKnap werk Frans Timmermans! De sociaal-democratische facebooker doet in z'n eentje wat de geheime dienst niet lukt. Infiltreren in de PVV. De gesloten vesting die MIVD en AIVD-regenjassen moeiteloos ontmaskert. Geen schroef in de muur laat zitten zonder deze grondig te inspecteren. Maar dan kennen ze Frans Timmermans (PvdA) nog niet. Man in dienst van de waarheid, ook als hij aan het forenzen is. Als er dan een paar PVV'ers in de trein zitten, is Timmermans gelijk zo scherp als een stiletto met bloedgeul. Strategisch opgesteld luistert de regenjas onder de PvdA'ers mee, verscholen achter een krant (Spits). Eenhandig facebookend vanaf zijn Q-gadget. Omdat niets aan zijn aandacht ontsnapt. Hij openbaart wat niemand openbaart. Uit het DOSSIER (mirror): "Ook toevallig: 2 PVV kandidaten voor Provinciale Staten in de trein naar Limburg. "Ontucht? Allemaal onzin, we hebben allemaal doktertje gespeeld!". Doet Frans ook gelijk het psychologische karakterprofiling-dingetje: "Ach, nu gaat het over het veel hogere geboortecijfer van moslims. Zouden ze weten dat vroeger door protestanten hetzelfde werd gezegd over hun katholieke ouders? Achter de stoere praat, schuilen eigelijk banne (sic) mannekes". AIVD en MIVD, dikke sliepuit en inpakken maar. Oh, en verkeert u ooit binnen gehoorafstand van Frans. Weet dan dat hij nooit verzaakt. Pssst. De muren hebben oren.

Frans blad: moord op Pim had GEEN effect

taartpim100.jpgPak uw Franse woordenboek er even bij en ga er voor zitten. Komt de WTF-quote (met de F van Frans) uit het Franse weekblad Le Point: "Le 6 mai 2002, le populiste Pym Fortuyn était assassiné par un Néerlandais écoeuré par ses attaques répétées contre l'islam. Mais sa mort n'a pas empêché que s'installent au soi-disant royaume de la tolérance les idées d'extrême droite et le rejet des musulmans. Presque six ans après sa disparition, le dandy homosexuel a un héritier qui ajoute à sa croisade contre l'islam un combat contre l'Europe et sa monnaie unique. Lundi, Geert Wilders a ainsi présenté une enquête réalisée par un bureau d'étude ouvertement eurosceptique de Londres, Lombard Street Research, sur les avantages et inconvénients de l'euro." Serieus, Fransoïden? De moord op 'dandy homosexuel' Pim Fortuyn heeft weinig effect gehad, want Wilders wil nu de euro afschaffen. En heeft ook een mening over musulmans. Letterlijk staat er: Pim is vermoord, maar dat heeft niet voorkomen dat er nog steeds ruimte is voor mensen die net zo denken als Pim. Het enige wat ontbreekt is het woord 'helaas'. Of 'jammerdebammer'. Bovendien werd Pim niet alleen vermoord voor het oplepelen van een mening over moslims, maar ook omdat de dierenactivisten dat wilden. Plus Melkert en de NPO. En het debat over de gulden heeft eveneens niks te maken met kritiek op de islam. Kortom, dit erbij slepen van de moord van Pim is overbodig en enigszins ziek. In wezen zouden we hier zelfs een moordopdracht in kunnen lezen, als we echt zouden willen. Als in: de eerste keer had geen effect. Kom, probeer het nog eens. Slotzin: "Six ans après la révolution Fortuyn, son héritier s'est si bien installé dans le paysage politique qu'il tient entre ses seules mains la survie du gouvernement." De wroeging spat er vanaf. De kogel komt uit France. (via)

Frans Timmermans (PvdA): Wilders moet KAPOT

fransboek.jpeg Terwijl Mark en Didi samen in alle stilte (nou ja..) hun innige vriendschapsrelatie een diepere, toekomstbestendige betekenis proberen te geven, is er alvast één PvdA-coryfee die de interne strategie voor de komende jaren luidkeels vanuit Vak K lekt. Limburgse droplul Fransie Timmermans, ouderwetse PvdA-regent en zelfverklaard redder van de gehele wereld minus de door hem intens gehate Henk & Ingrid, smeekt om een cordon sanitaire om de PVV. Dat deed ie een paar jaar terug ook al, maar toen was ie werkloos en luisterde er niemand. Deze keer is hij gedoodverfd kandidaat om Minister van Buitenlandse Zaken te worden. Die ziet de bui al hangen natuurlijk: zijn hele functie gaat ingevuld worden door gedram van Wilders om steun aan Israël geven (terwijl Fransie zelf toch meer naar de Palestijnse kant neigt), terwijl hij in alle andere landen steeds moet gaan vertellen dat de gekke kreten van Geert niet, hij herhaalt: NIET het standpunt van de Nederlandse regering vertolken. Zijn argument deze keer: de PVV is geen ledenpartij en daarom 'drijven ze af van de rechtsstaat'. EN DAT MOETEN WE NIET WILLEN MET ZIJN ALLEN. Ach Frans. Hou toch je smoel man. Mark en Didi zitten hun best te doen om eindelijk weer eens een werkbare regering te vormen. Gaan jij en je ontzettende ego weer zo'n totaal misplaatste fatsoensdrang etaleren. Lekker constructief. Als je zo graag je frustratie kwijt wil, ga dan weer lekker burgers uitlachen op station Heerlen of zo. Update: This time it's personal. Frans is BOOS: Fransie de Folksferbinder reageert en noemt GeenStijl & reaguurders in een papieren krant 'BAGGER NEDERLAND'.

Bassiehof: Fuck off, Frans Weekers (VVD)

bassiepica.jpegHet is op het eerste gezicht amusant om de onmacht van een bewindspersoon te zien. Eerder deze week zorgde een gelegenheids-samenwerkingsverband genaamd 'International Consortium of Investigative Journalists' (ICIJ) voor indrukwekkende publicaties. Journalisten uit meer dan veertig landen – dagblad Trouw deed ook mee - hebben inzicht gekregen en gegeven in de details van ruim honderdduizend offshore-bedrijven in belastingparadijzen. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) wil inzage in deze gelekte lijst van mensen en bedrijven met geld op geheime rekeningen in belastingparadijzen. Trouw weigert dat en nu wil Frans Weekers een gang naar de rechter maken. Dat Weekers en zijn staf aan Trouw hebben gevraagd de gegevens te overhandigen is niet erg. Niet geschoten is altijd mis. Maar bij nul op het rekest vervolgens een gang naar de rechter aankondigen is meer dan walgelijk. Het lollige is er dan opeens van af. Want denkt Weekers nou, dat we hier in Rusland zijn? Met Poetin-swag een beetje de bad boy uithangen en de pers onder druk zetten?

Frans Weekers LIEGT over Bulgarenfraude

fwfraude1.jpgFransFraude2 Bam. Told you so: "Als Weekers weer eens de vermoorde stompzinnigheid speelt: u weet dat hij liegt." Bij dezen. Bewijs hierboven. In een Kamerbrief van Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) van 15 september 2011 (pdf) erkent Fransie W. dat hij weet van fraude-onderzoek door de FIOD (= opsporingsambtenaren die onder de verantwoordelijkheid van Weekers opereren). Vanmiddag zei hij in de Kamer dat er twee verdachten zijn opgepakt, "in een onderzoek dat natuurlijk al langer liep." 1 + 1 = 2 Bulgaren in de bak. Bijzonder toevallig moment zeg, dat Weekers' FIOD twee arrestaties verricht in een blijkbaar al lang lopend fraudeonderzoek, vlák voordat Weekers zijn kop op het Kamerhakblok moest komen leggen over de grootscheepse Bulgarenfraude. In dat debat ontkende hij vervolgens doodleuk op de hoogte te zijn. H/T naar Pieter Omtzigt, die vanuit Straatsburg alvast in de archieven zit te graven terwijl de rest van de Kamer op een brief wacht van een staatssecretaris die al veel langer de vermoorde stompzinnigheid speelt: in augustus 2012 ook al 'geen woord over internationale fraude' in een brief over toeslagfraude. Hier Weekers, deze eekhoorn voor je.

Frans Weekers is bijna uit de politieke puree

torremolinos100.jpgWat duurt een reces lang als je iedere dag in het nieuws bent hè? Maar het schrijven van een verweer voor het debat in de Tweede Kamer van aanstaande dinsdag begint er voor staatssecretaris van financiën Weekers (VVD) steeds makkelijker uit te zien. Weekers moet uitleggen waarom hij niet op de hoogte was van de Bulgarenfraude en blundert voornamelijk in zijn politieke- en media-optredens, op inhoud lijkt de zaak een eitje. Ook het nieuwe ontzettend tendentieuze nieuws van de Volkskrant kan Weekers helpen: hij wist namelijk al vanaf zijn aantreden van toeslagenfraude, en zijn voorgangers wisten er ook van af, in feite sinds de introductie van het hele systeem. Onze fiscus is koning in het binnenharken van geld, het uitdelen ervan (bijv. via toeslagen) 'bleek iets heel anders.' De fiscus heeft de nieuwe taak 'volledig onderschat.' Met andere woorden: het hele systeem van toeslagen is volstrekt, totaal en volledig ruk en moet zo snel mogelijk het raam uit geflikkerd worden. Best jammer voor Weekers dat hij niet van de specifieke zaak 'Bulgarenfraude' wist, maar dan vooral omdat er nu zo'n ophef over is. De afgelopen tijd is er door bloeddorstige oppositie in ieder geval genoeg bewijs verzameld voor het feit dat Weekers dondersgoed van de toeslagenfraude wist, én daar ook legio maatregelen tegen getroffen heeft. Zie daar de verdediging van Weekers. Nu alleen nog de hoge ambtenaren op het ministerie gebrekkige politieke antennes verwijten, wijzen op het gebrek aan mankracht, even oefenen op 'sorry', beterschap beloven en Weekers zit geramd. Het kabinet is al om! En nu vooruit!

Frans Weekers politicus van het jaar!

torremolinos100.jpgStaande ovatie voor Frans Weekers. Wat een politicus, mensen. Nee, maar echt. Hoe doet die man dat? Hij kwam, hij zag en hij overwon het Bulgarendebat. De oppositie wilde wel, maar kon niet. De RTL-wobwezels van Pieter Klein wilden wel, maar konden niet. En dat niet alleen, Frans Weekers geeft te kennen dat hij nog steeds enthousiast is om de toeslagenfraude aan te pakken. Wow, wat een man. Wat een politicus. Goed zo. Want voor deze functie hebben we iemand nodig die met een beetje tegengas kan omgaan. En dat kan onze Fransje, bleek de afgelopen dagen. In een maand tijd zoveel aantijgingen over zich heen krijgen dat het leek alsof hij de ToeslagenHitler van Nederland was en dan het debat gewoon overleven. Dan kun je iets. Misschien niet zo goed communiceren, maar wel heel goed je mannetje staan. Mooi zo, na alle afleiding kan Weekers dan eindelijk aan het echte werk beginnen. Het door en door verrotte Toeslagensysteem wat hij in handen gedrukt kreeg helemaal doorlichten en perfectioneren. Er zitten namelijk nog wat bugs in. Maar hey, dit is Fransje Pansje Weekers, de man die voor niemand wijkt. Die gaat dit fixen. Want wie zoveel te boven komt, is simpelweg politicus van het jaar. HUP FRANS!

Frans Timmermans schijt in zijn broek voor Rusland

prinscarnafaaaaal.jpgTijdens zijn bezoek aan Moskou eind februari jongstleden hingen de Russen de verkeerde vlag op voor onze minister Timmermans en veegde minister Lavrov hem stoeptegelhard van de tafel. Het was allemaal nog pijnlijker dan het TdF-commentaar van Dijkstra en Ducrot. Onderbelicht bleef de opmerking die Timmerfrans maakte richting de correspondenten in Rusland: "bericht niet te negatief over Rusland." Oh ja joh, Fransie? Zit je weer eens onder plak of is dit weer eens te meer het bewijs dat je minder ruggenwervels hebt dan een Cotylorhiza tuberculata? In Rusland worden homo's harder gehaat dan tijdens een SGP/Taliban kennismakingsdag. Maar niet te negatief, jongens. De Russen bladeren ongevraagd door onze persoonlijke gegevens alsof het de Donald Duck is. Maar niet te negatief, jongens. Poetin ruimt op Stalinistische wijze tegenstanders als Magnitsky op in strafkampen en laat ze dan postuum veroordelen voor fraude. Maar niet te negatief, jongens. Hoorde we iemand Pussy Riot roepen? Niet te negatief, jongens. Oh, er is weer een politieke tegenstander op dubieuze wijze veroordeeld voor fraude. Het is Navalsky, die al een paar jaar ageert tegen de grootschalige fraude onder Poetin. Poetin op zijn beurt heeft keihard schijt. Maar niet te negatief, jongens. Democratie doet in Rusland wat Nederland deed tijdens het EK2012: constant ostentatief terrein verliezen. Maar niet te negatief, jongens. Dat heeft de drilpudding die we momenteel op BuZa hebben zitten liever niet. Hey, Frans Timmermans, je bent een labbekakkerige lafaard. Doe eens stoer als het ergens om gaat. Turkije. Amerika. EU. Rusland. Slijmerige lafbek. Onderkruipsels als Frans Timmermans zijn de reden dat gewetenloze psychopaten als Poetin lachend aan de macht blijven. Met zo'n okselklotsende bibberminister die alleen de held durft uit te hangen op Facebook gaan we de oorlog dus duidelijk niet winnen.

Frans Timmermans buigt diep voor Arabieren

timmerfransbuktvoorolie.gifKent u die grap van die Nederlandse BuZa-minister met een ruggengraat van knakworst die naar Saoedi-Arabië ging om een sticker?

Frans Timmermans komt naar ze toe deze zomer

timmermansontour534.jpgDuidelijk. Onze 'foreign minister' Frans Timmerfrans gaat toch. Naar Saoedi-Arabië. Sorry zeggen. Op de knieën. Met de kont naar het Vrije Westen. Want de islamsticker is in een ENVELOP DER TWEEDE KAMER verstuurd. Daarop staat de doodstraf (even Hans Jansen vragen waar die soera ook alweer staat). Dat ambassadepersoneel overheidscommunicatie in officieel briefpapier een half jaar op het stapeltje laat liggen is weer een ander verhaal. En daarna gaat Timmerfrans langs alle overige landen met langtenige middeleeuwse beroepszeikmoslims. Want die denken nu: wat een mietjes die kafir-Nederlanders. Boek hem NU!
(Affiche, opklikken voor groot: © Robin Rotman)

Frans Timmermans ZUIGT

timmerfransalalaaf1002.jpg We zouden de Schoo-lezing die Timmerfrans gisterenavond in de Rode Hoed zo gloedvol aan zijn publiek overbracht, best zin voor zin kunnen kloosrieden. Er zijn genoeg gaten te schieten in het betoog, waarin hij Poetins Rusland als grote aartsvijand portretteerde, het internet als een bron van louter leugens en moreel verderf afschilderde en moslimfundamentalisme als jaloezie op onze Westerse vrijheden uitlegde, terwijl de EU als ideaal natuurlijk door Timmerfrans boven alle twijfel werd verheven. Maar we hoeven helemaal geen determinerende longreads vol dure woorden te pennen om de leugenachtige hypocrisie van Timmerfrans bloot te leggen. De aanstaande Tolk van Tusk (of het Juffertje van Juncker) schoot zichzelf namelijk behoorlijk in de voet met een grapje aan het einde van zijn lezing, waarin hij verkondigde dat de Europese Unie zich natuurlijk helemaal niet met het zuigvermogen van consumentenstofzuigers bezig zou moeten houden. "Wie zit daar nou op te wachten, ha ha ha!", deed de aanstaande Eurocommissaris-zonder-portefeuille joviaal (helaas nog geen video beschikbaar). Nou. De Partij van de Arbeid bijvoorbeeld. De Kamer wilde in 2011 juist versneld nieuwe, strenge energie-eisen voor stofzuigers en andere stroomvretende consumentenproducten. D66 en de SP dienden daartoe een motie in: "..verzoekt de regering om versnelde implementatie van EcoDesign-verordeningen en andere Europese regelgeving voor efficiëntere apparaten en voertuigen als een van de Nederlandse voorwaarden in te brengen bij de onderhandelingen over de nieuwe Energie Efficiency Richtlijn (nEER), en gaat over tot de orde van de dag." Deze Motie Zuinig Zuigen kwam op 15 september 2011 in stemming, en u mag 1 keer raden welke partij vóór de motie stemde. Juist, de PvdA van Frans Timmermans: motiezuinigzuinigpvda.png (Bron)

Frans Timmermans slaat reaguurder op de bek

timmerfransFB.pngZo zijn onze manieren. Emotioneel wrak Frans Timmerfrans (zie ook Bassiehof) postte weer eens een muziekvideoclip op zijn Feestboek, want vandaag was zijn laatste dag in de TK (video: Applaus van de Publieke Tribune) en daar was Fransie een beetje emo van. Over smaak valt prima te twisten, en wij vinden Bitter Sweet Symphony van The Verve danook een ongelofelijk SkyRadio zeiknummer over een huilend zigeunerjongetje gespeeld door non-valeurs die verder muzikaal geen reedt voorstellen. Ook in de timeline van Timmerfrans verschillen de meningen. Over de clip, maar ook over het karakter & salaris van de toekomstige EU-onderknuppel. En dat is tegen het zere been van Franciscus Narcissus, die even ongekend fel zijn eigen huisregels aan den laars lapt. Bazencomment: "Dat was een gevoelige snaar, Liz. Kennelijk vindt Frans zijn toekomstige salaris ook wel een beetje TE decadent...."

FRANS OM: CO-PILOOT CRASHTE AIRBUS MET OPZET

germanwingspiloot.jpgDe Duitse co-piloot Andreas Lubitz (28, foto) van Germanwings vlucht 4U9525 heeft de Airbus A320 met 150 personen aan boord met opzet in de Alpen laten verongelukken. Hij sloot zich op in de cockpit, zoals vanmorgen al bekend werd, en zette zelf de daling van het toestel in nadat de captain de cabine verliet om te plassen. Dat zegt Brice Robin van het Franse OM. Het elektronische slot op de verstevigde deur (met dank aan terreurmaatregelen) kwam de captain niet meer terug bij zijn stuurknuppel. Op de Cockpit Voice Recorder is te horen dat Lubitz kalm blijft ademen, en verder geen woord meer uitbrengt. De passagiers hebben tot de laatste minuut weinig gemerkt van de acht minuten durende daling, die geleidelijk werd ingezet. De passagiers schreeuwen pas op het laatste moment, vlak voor het vliegtuig met 700 kilometer per uur tegen een bergwand klapt. Death by verwarde piloot dus. Verslag van de persco in de timeline van Peter Vermaas (NRC). theintentionwastodestroytheplane.png Update: Lijst van pilot suicides. Update: “There is no element that indicates this is a terrorist action.” Niks met de islam te maken dus. Update: Lubitz was slechts twee jaar piloot, met 630 vlieguren (tegen 6000 voor de captain). Hij beschikte over een prestigieus FAA-certificaat. <-- Hoax. AB Gazette is een datamining website, en het (standaard) certificaat betekent verder niets in Europa (Met dank aan verkeersvlieger in de linktips). Update: "There was no contact between Marseille control tower and the plane, despite numerous efforts to contact the plane in the last few minutes." Update: Het bergen van de lichamen duurt vermoedelijk tot eind volgende week. Update: Internet gaat 4Chan in de comments op de Iens voor piloten. Update: Duitse politie bewaakt het huis van de horrorpiloot.

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.