• 2
  • 361x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als in Area C, volledig onder Israëlische controle, er slechts mondjesmaat bouwvergunningen worden afgegeven dan is het niet moeilijk raden wat de agenda is. Tel daarbij op de uitzettingen omdat de bewoners niet of niet voldoende kunnen bewijzen de eigenaar te zijn en het plaatje van verdrijving is kompleet.

Indertijd zou de bestuurlijke opdeling van de Westbank in Area A, B en C slechts vijf jaar duren, uiterlijk tot 1999. Inmiddels is het 20 jaar na 1999 en Israël gedraagt zich als heer en meester in Area C op een manier die in de Oslo akkoorden niet zo bedoeld is.

De praktijk komt het er nu op neer dat in de Oslo akkoorden is vastgelegd dat Area C Israëlisch grondgebied is. Dat was niet de intentie van de Oslo akkoorden.

12
1 Hendrianus

Logisch want illegale bouwwerken.

3
2 IJzervreter

* Verwijderd door de redactie *

3 niet-alles-geloven

@3
Jij denkt ook; ik ga vast hard janken nog vóór ik geslagen wordt. De typerende reactie van bepaalde anti-Israëlische lieden. En nu maar hopen dat mama snel naar buiten komt om de ander een dreun te geven.

Illegale bouwwerken worden overal in landen waar grond en bebouwing netjes zijn geregistreerd, verboden. Da's in heel Europa zo, en dat is in Israël net zo. Dat die arabieren zich niet houden aan wetten, is de arabieren hun zaak. Maar dan niet miepen als de boel wordt afgebroken. Logisch dat Maarten-Jan Hijmans, aka Barbapapa, met zijn intense haat richting Israël, van dit soort mugjes een olifant maakt op zijn haatblog. En logisch dat hij, of z'n vriendjes, die onzin hier plaatsen. Het haatvuur mag niet doven, of, zoals Hamas het zegt: "de haatcirkel mag nooit doorbroken worden!" Dus, elke dag een haatberichtje is goed voor de indoctrinatie... question

4
4 weerman

@4 weerman
"Illegale bouwwerken worden overal in landen waar grond en bebouwing netjes zijn geregistreerd, verboden. Da's in heel Europa zo, en dat is in Israël net zo."

Wat dan weer niet 'overal' het geval is dat een bouwvergunning aan een specifieke bevolkingsgroep nauwelijks wordt verleend, dè reden dat Palestijnen illegaal bouwen. Verder staan deze woningen niet in Israël maar in door Israël bezet gebied, Westbank Area C onder de Oslo akkoorden.

Wrang in deze kwestie is dat er, volgens het internationaal recht, ruim 500.000 Israëlische staatsburgers illegaal in bezet gebied wonen. Voorwaar een flinke, 'mug'. Maar goed, dat is volgens jou allemaal, 'onzin'. Zo mag van jou de onvoorwaardelijke kontkusserij van Israël vooral niet gehinderd worden door dit soort berichten.

10
5 Hendrianus

@5 Israël verdedigt zijn beleid op drie gronden. Ten eerste stelt het dat de bouwbeperkingen voldoen aan de Jordaanse wet, die gold op het moment dat Israël de gebieden bezette.
Ten tweede stelt zij dat haar acties voldoen aan artikel 43 van de Verdragen van Den Haag.
In de derde plaats staat dat onder de 1995 Oslo-akkoorden, werd overeengekomen dat de planning en bestemmingsplannen in Area C onder de juiste planningcommissies zouden vallen.

Sinds de Oslo-akkoorden hebben de Palestijnen keer op keer vernielingen aangericht op woningen van Israëlische burgers en militaire zones. Het is daarom niet vreemd dat de bouwvergunningen alleen worden afgegeven als dat de veiligheid niet in gevaar brengt. De geschiedenis heeft geleerd dat de Palestijnen zelden gemaakte afspraken nakomen. Niet alleen t.o.v. Israël, maar ook als het gaat met andere landen in het midden-oosten.

Niet voor niets worden Palestijnse vluchtelingen in Libanon beperkt in hun keuze om huizen te bouwen, in het onderwijs te werken of leidinggevende functies te vervullen. Ook in Jordanië en Syrië zijn Palestijnen niet welkom.

1
6 Belazerd

* Verwijderd door de redactie *

7 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

8 Barbapapa-7,5

@8
\
De enige die hier in dit topic het woordje "antisemitisme" gebruikt, zijn @3 , wiens anti-Joodse/anti-Israëlische ideeën berucht zijn, en JIJ. En ook jouw anti-Joodse gedachtes zijn bekend.

Kortom: je jankt nog vóór je een mep krijgt, net als @3 . De bekende arabische tactiek: voortdurend en overal de zielige underdog spelen. Dat wekt medelijden en hopelijk sympathie voor de anti-Israëlische zaak. Pallywood, meer niet.

Verder is dit forum niet neutraal, zoals geen enkel forum dat is. Alleen al het feit dat o.a. jij hier al jaren dagelijks anti-Israëlische modder mag uitstorten laat zien dat ook dit forum niet neutraal is. Hooguit kun je zeggen dat ze neutraliteit nastreven door dan ook maar de pro-Israëlische meningen toe te laten, zodat er een beetje evenwicht ontstaat.. Wat hard nodig is, helaas.

2
9 weerman

@9 Jouw loze en valse beschuldigingen -ook die alsof ik ABU/Hijmans zou zijn- zijn weer tekenend voor jou. Ook zij wilt ons dus laten #Zwijgen_over_Israël . En leer eens wat jodenhaat is. Lees je eens in op www.eajg.nl .
Groetjes, Willem Heerema

11
10 Barbapapa-7,5

Herstel: #Zwijgen_over_Israel

11
11 Barbapapa-7,5

@9 'Kortom: je jankt nog vóór je een mep krijg.....'

Kom kom weerman, de opmerkingen van Barbapap-7,5 in @8 slaan natuurlijk niet alleen op dit topic.
Talloze malen, ook door jou, is Barbapapa-7,5 en ook ik valselijk beschuldigt van Jodenhaat. Dus hang hier nu niet de vermoorde onschuld uit.

9
12 Hendrianus

@6 Belazerd

Positief is dat je de Palestijnen als volk erkend. Verder heeft Jordanië een zeer slechte ervaring met de PLO gehad dus die zitten inderdaad niet te wachten op nog meer Palestijnen. Verder weten we allemaal dat de Arabische landen de vluchtelingen als politiek drukmiddel inzetten. Persoonlik ben ik er voor om de Palestijnen vluchtelingen volledige recgten te geven in de landen waar zij heen gevlucht zijn.Terugkeer gaat niet gebeuren. Ook komt er geen compensatie voor hen om de simpele reden dat er geen enkele druk is op Israël. Vast blijven houden aan wat niet komt helpt die mensen niet.

9
13 Hendrianus

@6 Belazerd

Het artikel 43,
"Wanneer het gezag van de wettelijke overheid feitelijk is overgegaan in handen van dengene, die het gebied heeft bezet, neemt deze alle maatregelen, die in zijn vermogen staan, ten einde voor zooveel mogelijk de openbare orde en het openbaar leven te herstellen en te verzekeren en zulks, behoudens volstrekte verhindering, met eerbiediging van de in het land geldende wetten." Bron Wiki

Het nauwelijks ver lenen van een bouwvergunning in vergelijking met Israëli op de Westbank is dus in tegenspraak met dit artikel. De Jordaanse wetgeving us niet meer van kracht sinds Jordanië haar claim op de Westbank heeft overgedragen aan de PLO.
https://www.britannica.com/place/Jordan/Renouncing-claims-to-the-West-Bank

Area C staat zoals in de Oslo akkoorden is bepaald inderdaad onder volledig Israëlisch bestuur .
Dat dit uiterlijk vijf jaar, tot 1999, even terzijde. Houdt dat in dat je een specifieke bevolkingsgroep nauwelijks een bouwvergunning verleent? Ja dat houdt dat in en dat is discriminatie en een rem, waar het om te doen is, op ontwikkeling. Wat er bereikt wil worden is dat Palestijnen uitwijken naar Area B of C . Dit alles in aanloop naar de annexatie van Area C.

9
14 Hendrianus

@14 Zolang de Palestijnen Israël niet erkennen als soevereine staat, joden niet accepteren als volwaardige burgers in de door hen bestuurde gebieden en niet serieus aan de slag gaan om een democratische rechtsstaat op te zetten, kunnen ze beter hun mond houden over discriminatie en/of het recht op ontwikkeling in Area C.

1
15 Belazerd

* Verwijderd door de redactie *

16 Pxf7+

Dood normaal voor israel, dit gebeurd dagelijks (en niet alleen op Israëlische grondgebied)

Israel = terreurstaat

11
17 Bullet108

@15 Belazerd

De zaken die je noemt staan los van waaraan Israël als bezettende macht dient te voldoen. Daaronder valt dat er bouwvergunningen dienen te worden verstrekt, zoals dat binnen elke gemeenschap gebruikelijk is, om te kunnen groeien.
Onderstaande link geeft inzicht hoe Israël de Westbank naar zich toetrekt,
https://www.btselem.org/planning_and_building

8
18 Hendrianus

@18 Jouw verwijzing naar B'tselem is niet bepaald een aanbeveling. Wat B'tselem namelijk deed en doet is Palestijnen aangeven die zaken doen met Joden – en zo hun executie bewerkstelligt. Op sommige vormen van zaken doen met Joden staat namelijk de doodstraf in de gebieden die onder controle vallen van de “Bende van Ramallah”. Denk hierbij aan het verkopen van grond of huizen aan Joden. B’tselem gaf jarenlang deze Palestijnen aan terwijl de organisatie wist dat die Palestijnen vervolgens intensief gemarteld en gedood zouden worden. De betrokken medewerkers hebben dit toegegeven in het geheim opgenomen videobeelden. Zij bleken daar zelfs trots op te zijn.

De laatste jaren worden die doodstraffen – vanwege internationale kritiek – niet meer officieel voltrokken door de Palestijnse Autoriteit. Maar Palestijnen die zijn veroordeeld voor het verkopen van bijvoorbeeld grond aan Joden leven nog steeds niet lang meer: zij sterven nu door ‘een hartaanval’ of door ‘een val uit een Palestijns gevangenisraam’ Dat B’tselem welbewust Palestijnen aangeeft om te laten martelen en vermoorden, geeft duidelijk aan dat deze kliek helemaal niets op heeft met ‘mensenrechten’.

1
19 Belazerd

@19 Belazerd

Begin maar een draadje over wat je beweert over B'tselem dan kan er dààr over gediscussierd worden.
Collaboratie in door Israël bezet gebied is een te groot onderwerp om er hier uitgebreid op in te gaan.

6
20 Hendrianus

Ertegenaan met de bulldozer question

4
21 Yisrael

@20 Je begon zelf met een verwijzing naar de site van B'tselem in @18 .

2
22 Belazerd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@78 80% wordt al in de eigen regio opgevangen, en dat zijn veelal niet de rijkste gebieden op aarde. En van de asielaanvragen...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

We zijn zo lekker divers gebleven :) Diversiteit is onze kracht!...

3 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@82 "We kunnen best mensen hier opvangen alleen niet onbeperkt natuurlijk."En waar denk je dan aan 10.000,20.000, 30.000 per jaar ?En misc...

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

DikkeTor
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@25 Bedenk wel dat we als EU besloten hebben 3% groei per jaar........

7 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Querido not
Producer van Europapa deelt vijf opmerkelijke feitjes over het nummer

@1 Smaken verschillen. Hoewel ik dit liedje niet zelf zal draaien is het wel vrolijk met een lekkere beat eronder - en een aanstekelijke en p...

7 minuten geleden geplaatst door Querido not

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@74 We kunnen best mensen hier opvangen alleen niet onbeperkt natuurlijk. Het zou al enorm schelen als de mensen die geen recht hebben om hier ...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Tussenderegels
Automobilist aangehouden in België met 6,2 miljoen euro aan openstaande boetes

Toch een wat lastiger te innen boete blijkbaar....

13 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@79 Ja best. Wat jij wil....

16 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Jongens allemaal een keppel op toch ?........

17 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@72 Het lijkt mij logisch dat zo'n oorlogssitutie mensen niet in de koude kleren gaat zitten dus dat kan de overheid ook zelf wel bedenken. Mis...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Indian Chut PhotoCheating Wife Hd PornSunnyray Onlyfans LeakMaature Tube PornBrazzers ChildMalayalam Sex ClipsNaked PilatesBigboobs FilmsLerotica Story SearchDouble Penetrated MilfClasdy PornSwathi Naidu Latest Sex VideosMuslim First NightTelugu First Night ScenesHindi Anal Porn VideosMom And Son Por NBlack TspornPorn TwiiterSexgay PornDouble PentrationLovely Mimi NudesMia Khalifa XxxbfBig Tit GifsSt Peach LeaksGrace Caroline Currey SexPornstars In Hollywood MoviesSkinny Teen AnalPorn In 70sGwen Ben Ten PornJennie Rose CreampieBlacked RawCartoon Por VidHollow Knight PornXnxx Sexxx VideoPierce ParisBrooke Marks NudeRead TubeJason Luv VideoسِكِسِxxxMaa Ne Bete Se ChudwayaFuq.xomAi Porn Video Generator FreeAnna L PornTeens In Panties SelfiesXxx IndiasIndian Sexvideos DownloadMandy-rheaDebby Ryan NudeKhloe Kardashian NudeXxx TailorPakistani Sexy XxxBrandi Love's HusbandRealitykings.commLili Simmons NudeMastram Ki ChudaiJoselyn JaneAlura Jenson Hd VideoTwo Girls Hot SexSecymomSexsi Hot MovieBerazzerz MilfPorn.igAi R34Xnxx IndoneaiaSabrina Carpenter FeetCherry KeeperBeata UndineBrazilian Porn VideosSexoanal DuroJagl SaxDaisy Stone SislovesmePorn BobdageNaughty MachinDolly Partin NakedShiho YoshimuraHot Desi PornNight Club PornBrazzers EbonyJilhubNicole Wallace NudeClapping Booty PornMobile PornmovieTube PornôMulheres Nuas 18Mspuiyi LeakShigeo TokudaIndian Pussy Fucking VideosWife Sex Cheating VideoBlind Man Sex VideoLesbian TreewayIndian Girls ClubHomemade Porn SitesBalance NudeTitties TiedEthiopia PornHd Gay Porn VideosHana Haruna VideosX Hot BfBlue Hair PornstarBest Korean Porn WebsitesXxxporn MenMotherless XxxParge PornShow BuaTeen Girl MasturbateHot Love SexBlacked HardMia Khalifa Xxx Videos DownloadIndian Live Sex ShowBathtub MasturbationJill Hennessy NudeBengalixvideoXxxn Com HdKang Ye WonThayksadaChatjrbayeVideos PonoDude PornoFacial ComilationPonstar VideoNude Women Big TittiesNyc PornSexxx Chau AuXxx TictocHot Movie Web SeriesHot Sexy Erotic VideosTaylor VixebTube8liveJaquietmicheletvLea Thompson NudesDesi Chut PornTemskeet PornBleach Yoruichi PornUllu MovieCripple PornTwitysFreeblack PormListcrawler Memphis TnXnxx South IndiaIrisgw한국 ㅇㄷUndertale Porn GameKiara BlayMarathi Bhabhi Sex VideoKannada KamasutraHot Romance Hd VideoPornamadorKkvsh AnalShakepornSophia Dee Onlyfans