Bij de opstootjes raakten ook kinderen betrokken.
Volledig scherm
Bij de opstootjes raakten ook kinderen betrokken. © Baert

Politie zet traangas in aan Schaarbeekse school, burgemeester laat school rest van de week sluiten

binnenlandHet is deze namiddag tot zware rellen gekomen aan de poort van de Schaarbeekse school waar een mogelijk geval van kindermisbruik was gemeld. De politie heeft traangas ingezet en agenten in gevechtsuitrusting kwamen ter plaatse. Een vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. De betogers aanvaarden niet dat het parket bekendmaakte dat er geen sprake is van seksueel misbruik. Ondertussen is de rust er wel teruggekeerd, maar burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) laat de school voor de rest van de week wel sluiten.

365 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Peter Janssens, vind je dan dat de waarheid en objectieve berichtgevingen verzwegen moeten worden als ze N-VA'ers kunnen aanzetten om voor het VB te stemmen? Stel dat ik als VB'er zou zeggen dat tot na de verkiezing geen berichten mogen verschijnen over allochtonen die door hun heldhaftige inzet mensenlevens hebben gered... Arme N-VA.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Beenharde repressie is hier uitermate terecht. Geen compassie met dergelijke onverlaten, die de politie met eieren bekogelen en een politievoertuig vandaliseren.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Een week geen kindergeld dan.
  • Steven De moslim

    5 jaar geleden
    De school voor de rest van de week gesloten? En waar moeten de kinderen van de ouders die wel werken dan naartoe? En dat allemaal om een blaasontsteking van een leerling.
  • jan claesen

    5 jaar geleden
    Verschillende ouders eisten “de sluiting van de school” en “het ontslag van de directie”, lees ik. Wel, ze hebben niks te eisen want er is niets strafbaars gebeurd. Sommigen zijn blijkbaar een beetje traag van begrip daar.