door Havermout in Economie  ·  30 Reacties

  • 0
  • 406x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Subsidiestreepjes krijge wel voorrang denk ik.

1
1 caso

Ik moet er niet aan denken om 's ochtends een vreemde in de badkamer tegen te komen of de ijskast te delen. Studententijd is toch echt (gelukkig) voorbij.
Evt. een familie lid tijdelijk in huis heb ik wat minder moeite mee.

0
2 proxy

Ik wil best een kamertje ter beschikking stellen voor een mooie blonde 25 jarige zweedse nudiste.

2
3 Truffelaar

Misschien een paar statushouders samen een huis laten delen. Er zitten daar veel alleenstaande mannen tussen.

1
4 Kaksaboemsa

Het delen van ruimte in de sociale woningsector is een schijnoplossing, het 1ste wat dient te veranderen is dat de huurovereenkomsten voor sociale woningbouw niet meer voor onbepaalde tijd uitgegeven dienen te worden, hooguit voor max. 18 maanden, waarbij het aan de huurder is om de rechtmatigheid aan te tonen voor een verlenging van 12 maanden.
In de huurovereenkomst van een sociale huurwoning dienen tevens prestatie afspraken gemaakt te worden, doel van die prestatieafspraken moet zijn dat de sociale woningbouw z.s.m. verlaten wordt.
De sociale huurgrens dient verder stevig neerwaarts bijgesteld te worden, daarbij dient er stevig gesaneerd te worden in de huurtoeslag. Sociale huurwoningen zijn een gunst, geen recht om enkel te parasiteren.

17
5 Recovery Mode

Toereikend huizen bouwen en een rem op massa-immigratie. Ook een oplossing.

2
6 DeDraakslang

Woningbouwverenigingen moeten doen waar ze voor zijn, en niet lopen ZwartePieten...

1
7 uahoera

Woongroepen zijn al vanaf de jaren '70 en '80. maar daar gelden wel eigen regels voor en een ervan is dat de bewoners groep zelf de nieuwe bewoner kiest, ook staat deze maar 1 seconde op de wachtlijst (of beter gezegd is voor dit doel ingeschreven). Verder zal iedere kamer met een apart huurcontract geregeld moeten worden.

@2 Het is een misvatting dat iedere woongroep een bende of studentikoos is. Woon zelf woongroep en kende meerdere woongroepen waar het prima geregeld is. Als je voor deze optie kiest moet de belangstellende de mensen zelf kiezen, die je erin wilt hebben. De basis is dat je eerst al een aantal mensen hebt, een persoon, die al langer ingeschreven is en hiermee kan men evt naar de woningbouw cooperatie. Verder bestaan er ook 50+ woongroepen, woongroepen van werkenden, ...
Ook het kiezen voor wonen in tuinhuisjes, tiny houses en welke andere woonalternatieven zou op basis van vrijwilligheid moeten. Er zijn genoeg mensen, die als ze de keus hebben op een alternatieve manier willen wonen en deze woonwensen worden tot nu toe onmogelijk gemaakt. De overheid hoeft deze wensen alleen mogelijk te maken en mensen die dit willen zoeken de alternatieven wel op.

Ik denk dat dat de huidige woningnood een prima gelegenheid is om woondiversiteit eindelijk weer eens op de agenda te krijgen en mensen, die creatief iets willen ruim baan moeten krijgen.

0
8 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Het lijkt zo prematuur, mijn reactie op dit bericht, maar in Nederland kunnen proefballonnetjes van de overheid (in de tijd) verpletterend uitpakken.

Neem nu deze eerste stap, volkomen op basis van volledige vrijwilligheid natuurlijk question.
Maar het lijkt me er één uit een te verwachten lange reeks stappen, die er straks heel makkelijk toe gaat leiden dat Ali, de apotheker uit het verre Aleppo, bij u (gedwongen) ingekwartierd gaat worden,

En zeg nou niet dat het flauwekul is, want inkwartiering leeft al geruime tijd onder ambtenaren en politici, als één van de snelle oplossingen voor het woningnoodprobleem

Kijk trouwens maar eens naar de berichten van de laatste tijd, over wat ze nu weer van plan zijn met bijstandtrekkers (met een woning) in de studentensteden.
Lijkt me ook zo iets wat met vrijwilligheid begint, maar al snel een verplichting wordt.

0
9 tegenzinnig

Zolang het maar geen verplichting wordt. Een onbekende biddende moslim in huis nemen? Moet er niet aan denken.

1
10 Black65

Nope, nee, never. En al helemaal de familie niet.

Eens in huis ingeschreven heb je ze zo nog maar niet weer weg.

0
11 Anti-Prut

Bij ons staan er geweldig mooie woningen, maar als je er het gehele jaar door wil wonen krijg je een gigantische bekeuring, bestemmingsplan is vakantiewoning.
Maar stel, je neemt een moslim in huis, die wil een aparte gebedsruimte, je krijgt commentaar op je stukje spek, jij bent onrein, en je hondje moet weg, ook onrein, hij wil niet van jouw servies eten of drinken, onrein.

Ik geloof niet dat het iets word.

3
12 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

13 Undertaker

@8 In dit geval gaat het niet over woongroepen maar om een kamer in je huis te verhuren.
Ik heb niets tegen woongroepen en ik denk dat die zeker voordelen kunnen hebben als dat hetgeen is wat je ligt.
Woondiversiteit lijkt me prima zolang het van de bewoners zelf uitgaat en zij de dienst uitmaken en niet de woningcorporatie of gemeente.
Ik zit er in ieder geval niet op te wachten om van de gemeente te horen te krijgen dat ik mijn vrije logeerkamer vanwege de woningsnood maar beter kan gaan verhuren.

0
14 proxy

@5 Dat, volgens jou, een huurcontract voor sociale woningbouw een tijdelijk karakter zou moeten krijgen, is kortzichtig en zorgt voor nodeloze bureaucratie. Je zult dan steeds inkomensgegevens moeten overleggen om aan te tonen of je niet veel verdient. Inkomens kunnen namelijk van jaar tot jaar nogal verschillen.

We kennen niet voor niets huurbescherming voor particulieren. Simpel omdat er structureel een woningtekort is in Nederland. Dat tekort wordt kunstmatig hoog gehouden omdat er bovenmatig veel verdiend wordt aan grondspeculaties door gemeenten en projectontwikkelaars. Men bouwt liever dure woningen in de vrije sector dan sociale woningbouw, omdat daar veel meer aan verdiend wordt.

Voor huurslag kom je alleen in aanmerking als de huur te hoog is in verhouding met je inkomen. Dat parasiteren valt over het algemeen dus wel mee.

0
15 Belazerd

Als mensen dat wilden, hadden ze het allang gedaan. Ik ben bang dat dit een aanloopje is om mensen te dwingen. Kinderen het huis uit? Vreemden in huis moeten nemen. En als je dan AOW of uitkering hebt, word je gekort.

2
16 Wendel

Er wordt ook al uit alle macht geprobeerd, bejaarden naar een bejaardenwoning te krijgen als ze een woning bewonen met 1 kamertje extra "dat hebt u niet meer nodig, u hebt geen thuiswonende kinderen (meer).

2
17 Wendel

@14 ; waar moet ik mijn plantjes dan zetten? question

0
18 awwesjeng

Lijkt me beter dat in Nederland het meer mogelijk wordt gemaakt om illegale onderverhuur aan te pakken. Als men na heel veel moeite een aantal huurhuizen op onderverhuur heeft onderzocht komt er een schrikbarend hoog percentage uit. Maar het is heel moeilijk om onderverhuur op een handiger manier te controleren namelijk het koppelen van een aantal essentiële bestanden. Mag niet. Privacy is dan in het geding. Nou wat mij betreft mag de privacy ook wel onder strikte voorwaarden een stapje terug doen. En reken maar dat er dan heel wat huurwoningen vrij komen.

2
19 ThWil

@18 Niet bij mij, heb de vensterbank al vol question

0
20 proxy

De nieuwe vorm voor ophokplicht? Het is nog een proefballon helaas worden ze ook vaak werkelijkheid als het aan de overheid ligt. Denk aan toeslagen zorg,huur en met AOW de heft krijgen omdat, er iemand in huis woont met inkomen. Wauw alleen de gedachten dat men dit gaat onderzoeken zou mensen wakker moeten schudden. Als je geen woningen hebt stop dan met het nodeloos binnenslepen van mensen .

0
21 Saviro

@14 De vrijwilligheid van de bewoners staat hier centraal, daar is geen twijfel over mogelijk. Ik ben betrokken geweest bij de diverse alternatieve woonprojecten en je krijgt hier niets voor elkaar.

Verder staat er genoeg vastgoed leeg en daar kunnen heel wat woningen in gemaakt worden. Bemoeizucht van de overheid van hoe mensen willen wonen of verplichte verhuur is allang niet meer van deze tijd. De overheid hoort een faciliterende rol te spelen waar het om wonen gaat en mensen niet tot een keuze te dwingen.

0
22 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@19 : Kortom weer eens de privacy verder aantasten? NOG verder? En alleen omdat de NOS daar een voorzetje voor geeft terwijl zij niet eens harde cijfers hebben? De woningcorporaties willen natuurlijk wel een lekker hoge gooi ernaar doen, die willen meer en meer macht achter die voordeur dus minder en minder privacy en rechten voor de huurder, dat spreekt:

https://nos.nl/artikel/2271753-amsterdamse-huurmarkt-slibt-dicht-door-illegale-onderhuur.html

"De Amsterdamse woningmarkt slibt dicht door illegale onderhuur. Jaarlijks komt nog maar zo'n 3 procent van alle woningen van woningcorporaties op de markt. Daardoor is de wachttijd voor een woning opgelopen tot 14 jaar."

Leugenaars, de totale voorraad sociale woningen is sterk gekrompen door:

- gerichte verwaarlozing en sloop, want midden in de stad dus dure grond;
- door verkoop gedwongen door de regering;
- door hogere huur dus boven de huurgrens gekomen,
- en doordat men onze bevolking zo nodig moet overspoelen met immigranten.

Het aantal sociale huurwoningen is drastisch gedaald terwijl er nu ruim vijf miljoen meer mensen in NL wonen dan in 1960.

0
23 Wendel

En nog een leugen van de NOS:

"Geen boete

Wie een woning illegaal onderverhuurt kan in het uiterste geval die woning kwijtraken. Maar omdat het geen economisch delict is, volgt er geen boete. "

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4640171/boete-illegale-onderverhuur-sociale-huurwoning-naar-83000-euro

https://www.sshxl.nl/illegale-onderverhuur

SSH = Stichting Studenten Huisvesting

"Het onderverhuren van je kamer via bijvoorbeeld Airbnb is in strijd met het Huurreglement van de SSH. Je riskeert uitzetting, een SSH-boete én een gemeentelijke boete van €5000 tot €18.000 als je je kamer of appartement illegaal onderverhuurt."

0
24 Wendel

De enige echt creatieve oplossing is bouwen, bouwen en nog eens bouwen.

1
25 Vandeprinsgeenkwaad

@23 Dus mag ik hieruit opmaken dat je voorstander bent van illegale onderverhuur? Daarbij stel ik dat die privacy onder strikte voorwaarden wel even een stapje terug mag doen.

1
26 ThWil

@25 ; fout. De oplossing is grenzen dicht, en terugsturen gelukszoekers.

0
27 awwesjeng

@15 Per definitie dienen huurovereenkomsten voor sociale woningbouw absoluut niet verstrekt te worden voor onbepaalde tijd! In wiens belang is dat? Aangezien er uit privacy overwegingen niet opgetreden kan worden, moet de rechtmatigheid maar aangetoond worden door de huurder, juist hier dient ook de omgekeerde bewijslast gehanteerd te worden. Met die bureaucratie valt het wel mee, de huurder met een huurcontract voor onbepaalde tijd in een sociale huurwoning krijg je niet eruit, het is aan de huurder / niemand anders om de rechtmatigheid aan te tonen.

Vanuit besparing van de collectieve maatschappelijke kosten is het noodzaak om huurders die gebruik maken van de sociale woningbouw, te verplichten vrije beschikbare kamers te laten delen. Dat bevordert de doorstroming, verkort de wachtlijsten, we moeten vooral niet gaan bouwen voor meer uitkeringen/ toeslagen!

1
28 Recovery Mode

Ze denken zeker dat mensen gek zijn. :-/

0
29 foshizzle

@4 En anders willen Meel, Tedje R en Kubus er vast wel een paar in huis nemen....

1
30 LoydMorris

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

Lees ook wat boeken van historici die de slavernij hebben onderzocht. Kan je heel wat van opsteken. En laat men blij zijn dat het westen de slav...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@31Haha...je kunt niet begrijpend lezen. Gaaap.,...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@30 Ik zocht gewoon de informatie omdat ik dat niet via het ad kon vinden. Maar later zag ik dat het artikel wel was gepubliceerd dankzij Ron. E...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

Dan ben je toch gestooord als je op zo'n manier aan de deur komt en flyers in de buurt verstrekt. Oppakken die dwazen, dit kan gewoon niet!...

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@46Ja, sorry hoor. Maar je invulling maakt mij niet uit. Baudet is slecht nieuws, en dat was al jaren geleden kenbaar....

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Querido not
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@43 Ieder normaal denkend mens snapt dat Baudet alleen maar aandacht wil.Vreemd dat veel mensen zich daar zo druk om kunnen maken.(adem ...

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@28Wat maakt dat uit....? De man heeft weinig negatieve ervaringen met een AZC. En daar gaat het om....

17 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Ha...eindelijk eens een normaal verhaal hier. Fijn. Dank je wel Bop!...

20 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Als ik zoek op azc Eibergen dan zie ik alleen iets over een nieuw azc daar. Over welk azc gaat het nu als die man daar al jaren tegenover woond...

24 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Ennnn daar is ie weer. Je post niet gelezen. Rot een eind op....

24 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
WhitezillaLesbo Breast SuckingIndian Xx Hd VideoCougar SeductionBea Pornسكس اغتصبBeautiful Romantic SexFree Hardcore MovieArmpit JoiKorean Bj CoupleElena Koshka XxxLivestream NudesVideo Erotique Pour FemmesEstrelas NuasPink World SexFallonlovexoGazzygurl OnlyfansFamily PiesJulia Boin PornTelugu Night SexBi CuckoldBig Tits In SareeTelugu Sax MoviesPron Mom ComDesi Bhabhi Hot Romance VideoAunty Mallu Sex VideoSex Video GameBbw SpankbangAmma Son XxxQuarantine PornTelegram Porn BotSexytrapsNice Nude BoobiesKajal Heroine SexHindi Video XxxxxXxx Indian Live VideoNude Sex KoreanPorn Addict PornJav BabeJawan Bhabhi PornPorn Hub RecommendedThe Best ShemalevideosSquirtinglesbiansMassaj Porn VideosHyperdreamsPorn ParodiyPornografi TelegramTracer Por NXx Hindi HdIndian Play BoyLatina Homemade SextapePornonMontre MinouD4 SwigPorns To WatchEmily Bloom SexFree Pron VideoManga18clubVr SpanbangPron+Best Black Porn VideosJoystickcinemaPerfect Latina TitsMythic ManorSexo AmdorXnxx GirlBig Tit EbinyXxxxx BoobsChudai Video Hd HindiIndian Mami Sex VideoPulled Aside PantiesFather Son Incest PornTwitter LatinaPo Rn HuhHansika Motwani Bathing Video色情視頻Big Dick WomanSis SwapsexSumosearchHentaigamesFree Only Fans WebsiteVideoporn DownloadPono AmadorKarlyanemenezesPron VidioMelanie HicksPorn VidzSabrina Sabrok XxxXxxx VomHentai April 2023JerkgayMilf BraNude Models BeautifulGolare TubeGuy Watching PornDigital Playground MoviesSmall Tit BjDesi Porn DownloadEpikchatPorn Clouse UpMegapornfreehdonlineStudent Telugu Sex VideosSex AnimationVeneesa CageHd Altyazili PornolarNude SchoolDevar Sex VideosSpicy Bug ButtPorn Forum.Antonio Brown Sex TapeXxx Hot Sexi VideoXxx Step FamilyGame Show PornX Videos Hindi FilmFrancesca Farago OnlyfansCartton PornsAshley Carolina OnlyfansMishellxySex Video Sex Video EnglishCandidupskirtPakistani Punjabi Sex VideoVaygren HentaiFunwitfeetMsfiiire PornLesbian Sex Movies HdIanalxxxMy Sisters TittiesRed Milf ProductionsFortnight PornRaven FutanariXxx GudSkyrim Porn ComicMother And Father XxxMallu Aunty Hot Romance VideosCinema Hall PornPhoenix Marie 2023Athletic PornstarsHttps://xjav.tubeCastingporntubeInthexrackAdkaliOmrgleHot Babes In PornMadurasxx XCumloads PornJenna Jameson NudrKajol Hot PicsLeena The PlugPorn HighschoolSexy Russian Porn