Het dragen van een nikab is niet meer toegestaan in Sri Lanka.
Volledig scherm
Het dragen van een nikab is niet meer toegestaan in Sri Lanka. © afp

Sri Lanka verbiedt boerka's en nikabs

De Sri Lankaanse overheid heeft een verbod opgelegd op het dragen van gezichtsbedekkende kledij. Onder meer de boerka en de nikab mogen daardoor niet langer gedragen worden. De maatregel komt er één week na de reeks van aanslagen, die op Paaszondag aan minstens 253 mensen het leven hebben gekost.

24 reacties

  • Jan Sells

    5 jaar geleden
    proficiat
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Alsof gewone moslims iets te maken hebben met terreur. Dit is gewoon een maatregel om fanatieke moslimhaters te plezieren. Dit is geen goede maatregel om moslimterroristen te stoppen maar eerder een die hen zal aanzetten tot terreur. Overigens vind ik dat het dragen van gezichtsbedekkende kledij op openbare plaatsen overal zou verboden moeten worden.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Sri Lanka had zijn deel, wij hadden ons deel en Parijs had zijn deel. En toch blijven de terroristische aanslagen van taliban, al qaida, is, isis, daesh doorgaan. Wij zijn daartegen machteloos maar toch zijn sommigen wel enigszins tolerant voor nikab of boerka. Dit is verkeerd. Dit zijn symbolen van het Islamisme dat wij hier in ons land nooit hebben gevraagd.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Er zijn er een paar die blijkbaar niet weten dat dat hier ook verboden is. België was zelfs het eerste Europees land dat het invoerde. En dan nog wel onder Di rupo.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    terechte beslissing, zou overal moeten gebeuren. En als het hun niet aanstaat, gaan ze maar naar landen met een moslimbestuur.
  1. LIVE OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    LIVE OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.