door Aardbezie in Politiek  ·  39 Reacties

  • 2
  • 361x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De wereld is toch gender neutraal?

1
1 Aardbezie

Mensen krijgen lintjes...

1
2 Aardbezie

Misschien is het een gevolg van iets? Dus dat het voortkomt uit een andere verdeling?
Want lintjes worden namelijk niet zomaar uitgedeeld als kadootjes, je moet er wel iets substantieels voor gedaan hebben.

Dus misschien ligt aanhet gevolg (gebrek aan diversiteit) een oorzaak ten grondslag.
Dus mogelijk dat bepaalde groepen zich wel zich belangeloos inzetten om een positieve toegevoegde waarde aan de samenleving aan te brengen en andere niet...

3
3 schuco

*facepalm*

Get A Life...

2
4 Akiron

Schaf die onzin af.

0
5 Positivo

Hm, in Zeeland / Zeeuws-Vlaanderen niet hoor; veel dames dit jaar.

0
6 optimist

Straks nog maar 1 politiek correcte blanke die een lintje krijgt. . . . . . . . .

3
7 caso

* Verwijderd door de redactie *

8 Gandalf

En vrouwen krijgen ook minder vaak een lint: Glazenplafond!

question Leve de Republiek!

2
9 Gandalf

Nou dan pluk je toch een willekeurige vrouw of gekleurde persoon van de straat en geef je een lintje aan hen?

Als dat blijkbaar toch het relevantste criterium is...

1
10 progressiefliberaal

@9 met wie als president?

1
11 kortanante

Volstrekt voorspelbaar. Het gaat erom dat iemand een bijdrage heeft geleverd. Schreeuwende minderheden hebben nog nooit iets bijgedragen.

Volstrekt voorspelbaar.

Voor het overige: afschaffen. Want er worden ook veel lintjes gegeven aan mensen die ook niks hebben bijgedragen en mensen die jaar in jaar uit goed werk doen blijven onder de radar en krijgen nooit een lintje.

3
12 Lerac

@8 ,

Ach, vanuit het koningshuis snap ik het wel. Hoe diverser de groep van ontvangers van lintjes, hoe diverser en dus hoe breder de steun voor de koninklijke familie en hoe meer 'ambassadeurs' je hebt.

Napoleon zei het al: een soldaat zal zijn hele leven lang hard vechten. Voor een lintje.

2
13 progressiefliberaal

@12
Wat let U om ze voor te dragen.

3
14 yanyans

@13 , napoleon zei ook: er bestaan geen slechte soldaten, alleen slecht leiders.

1
15 caso

Dan zal er wel een reden voor zijn ,wellicht dat mensen met een 'migratie achtergrond' zich minder inzetten voor zulke gelegenheden , ik bedoel ik verwacht ook geen lintje , omdat ik mij ook niet in zet voor een sportclub , of vereniging , en voor natuurbehoud wil ik nog weleens met een plastic zak langs de berm afgaan om afval op te ruimen , maar daar hoef ik ook geen lintje voor , ik vind dat gewoon een gewone taak ...

2
16 MarcusCole

Leve het Koningshuis.question

En ja de vlag hangt hier uit + wimpel.

5
17 optimist

@11
De premier kan die functie er wel bij nemen.

Maar net als in andere landen uiteraard slechts 2 termijnen. Zoiets als Rutte met 3 kabinetten kan dan niet meer. Of van Agt 3, Lubbers 3, Balkenende 4.

2
18 Gandalf

@10 Dat minder vrouwen dan mannen een lintje krijgen vind ik wel degelijk merkwaardig. Ik hoop toch dat je in 2019 niet meer denkt dat vrouwen een minder relevante rol in de samenleving spelen dan mannen. Bij vrijwilligersorganisaties tref ik over het algemeen juist meer vrouwen dan mannen die de boel draaiende houden.

4
19 Smiling

regressief links bij Joop is weer bezig met omvolken; het liefst zouden ze willen dat de autochtonen de minderheid worden in eigen land en tegelijk de zwaarste lasten op zich krijgen.

2
20 Handalf

Ik vond de reactie van Ineke van Gent (oud-GL-Kamerlid) jaren terug wel goed. Zij weigerde de onderscheiding die Kamerleden blijkbaar krijgen bij vertrek.

Dat bewijst niet alleen dat ze voor haar principes stond, maar ook dat ze zich als één van de weinige wel te goed voelde om blij te zijn met een veredelde hondenhalsband die vooral bewijst dat je in een goed plaatje staat bij een overblijfsel uit vroegere tijden dat eigenlijk geen plaats meer zou moeten hebben in een modern democratisch land.

Je zou je als echte democraat toch eigenlijk moeten schamen om trots met zo'n lintje te gaan pronken. Als verkozen politicus/ca dan hè, van de minder bekende vrijwilligers kan ik de vreugde begrijpen. Voor hen is het een zeldzaam maar verdiend moment om even in de schijnwerpers te staan.

1
21 progressiefliberaal

@21 Ja , zoiets vind ik eigenlijk best wel okay ...

0
22 MarcusCole

@18 Een minister-president is heel wat anders dan een president. Slechte vergelijking dus.

4
23 kritischelezer

@19 ,

Ik ga er maar vanuit dat de mensen die een lintje verdienen, het ook wel krijgen. Er zijn ongetwijfeld een hoop vrouwen die het inderdaad niet krijgen terwijl ze het wel verdienen, maar dat geldt dan ook vast weer voor een hoop mannen.

Dus tja.

1
24 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

25 widezw

@TS Lintjes-ontvangers worden voorgedragen door vrienden/kennissen/familie. De koning bemoeit zich daar geen minuut mee, hoewel het lijkt alsof het toekennen hem heeft behaagd.
Als je het niet eens bent met de verdeling van deze nogal willekeurige toekenning, dan moet je gaan klagen bij de aanmelders.

1
26 kritischelezer

* Verwijderd door de redactie *

27 widezw

@24 Da's lekker makkelijk. Mijn indruk is dat de bijdrage van vrouwen nog altijd ondergeschikt wordt gezien aan die van mannen.

Overigens mag van mij het hele lintjesgebeuren worden afgeschaft.

0
28 Smiling

@23
Even lezen gast!
Ik zeg nergens dat het vergelijkbaar is. Wel is de functie er bij te nemen.

( In Frankrijk is de functie president ook anders ingevuld dan in Duitsland. Waarom zou het hier niet nog anders kunnen/mogen?)

2
29 Gandalf

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, riep op meer mensen uit minderheidsgroepen voor te dragen. ‘Kijk om u heen en meld ze aan.

Tja mensen uit een minderheidsgroep die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse samenleving. Dat wordt zoeken.

0
30 rlw

De Joopies kunnen onder elkaar lintjes gaan geven! Genoeg diversiteit in dat linkse haat clubje !

3
31 helena

Als diversiteit ergens ver te zoeken is dan is het wel op joop.nl. Deze verzamelplaats biedt uitsluitend onderdak aan extreemlinkse meningen en betogen waarbij rechtse commentaren steevast weggefilterd worden. En "rechtse" onderwerpen zoals bijvoorbeeld de aanslagen in Sri Lanka worden op joop.nl al helemaal niet behandeld.

1
32 greenmango

@30 De meesten die wat hebben gedaan worden gezocht of zitten al in de gevangenis. Maar misschien dat die "verdiensten" ook aangemerkt kunnen worden voor een lintje. Dan zal absoluut het aantal "diversen" heel groot worden. Joop weer blij.

1
33 ThWil

@19

Misschien rennen vrouwen wat minder vaak brandende gebouwen binnen om mensen te redden en dergelijken, het gaat niet alleen om liefdadigheidswerk.

Blijkbaar had b.v. de agent die zijn leven riskeerden niet het brandende gebouw in moeten rennen maar vragen of een vrouw of iemand met een kleurtje het wou doen i.v.m de diversiteit quota van Joop.

99% van alle dodelijke werk gerelateerde ongevallen is een man die al het gevaarlijke, vieze en zware werk doet in deze maatschappij…..waar is de diversiteit daar?

Allemaal selectieve bs.

1
34 siberianhotsprings

@19
Bij verenigingen waar ik bij was waren er meer mannen dan vrouwen...
Maar misschien heb jij wel gelijk, want ik heb geen algemeen beeld daarover.

Wat ook kan meespelen is dat vrouwen elkaar misschien minder snel voordragen voor een lintje? Misschien steken ze elkaar liever een mes in de rug...? question

2
35 Gandalf

@35 Mijn beeld is ook niet algemeen, ik heb het even nagezocht, het gaat om ongeveer evenveel vrouwen als mannen. Dan blijft het nog altijd een merkwaardig verschil - 65% man, 35% vrouw.

0
36 Smiling

Een lintje!!!! Ach voegt zo weinig toe,,,,,,zegt zo weinig,,,,,,,, Vind het een dom iets.
Zeker als het postuum wordt toegekend.

0
37 lizzy

Ik moest één keer bij die poppenkast aanwezig zijn.

Alle mensen die zich verdienstelijk hadden gemaakt voor andere mensen worden Lid of iets laags.
Toen kwam de porf. dr. Huppelepup - met zijn dure grijze haarlok - en die wordt Ridder of hoger.
Terwijl die 'dure' mensen niets meer doen dan hun werk. Een onderzoekje naar een bepaalde vorm van kanker of iets dergelijks, prachtig, maar het is gewoon hun werk. Volstrekt idioot om daar een onderscheiding voor toe te kennen.

De walgelijke poppenkast bevestigd alleen maar dat die mensen die het goed gaat het nog beter moeten krijgen. Hoge onderscheidingen. En mensen die zich volledig altruïstisch op hun niveau inzetten voor de mensen worden bevestigd met het spreekwoord "als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje".

Die hele Lintjesregen is nét zo gênant als dat hele koningshuis.

0
38 Mac Benac

Logisch dat 65% van de mannen een lintje krijgen. Er zijn meer mannen dan vrouwen die er een verdienen. Je krijgt ze niet voor niets. Vrijwilliger zijn bij de plaatselijke EHBO is niet genoeg.

Nederlanders die zich al decennialang inzetten voor de lokale sportclub, natuurbehoud of belangrijk is in een buurt komen in aanmerking voor het lidmaatschap in de orde van Oranje-Nassau.

En 30 jaar lang penningmeester van een sportclub is ook niet genoeg.

Nederlanders met een migratieachtergrond kregen volgens de woordvoerder iets meer lintjes.

Ja waarschijnlijk 2 mensen in Nederland. Er zijn namelijk niet veel mensen met een migratie achterstand die minimaal 30 jaar zich belangeloost voor meerdere diensten inzetten. Dat zouden dan alleen Molukkers kunnen zijn want Surinamers waren voeger Nederlander. Zolang is Suriname nog niet onafhankelijk dus die vallen af

0
39 Zeeuw

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Botlleneck
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@6.En niemand bij de CDA die zegt,Hugo nou ff niet jongen...

2 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Mac Benac
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Dan moet je juist oppassen....

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

Penoze-stad....

7 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Rooibos
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

@1Helemaal mee eens. Functie elders !Laat hem maar lekker samen gaan hokken met z'n WEF vrouwetje, Ayfer Koç. ...

8 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Nicks R. Van
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@5 Het probleem is dat Hugo dat werkelijk denkt!...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@9Ik snap niet wat je op forum doet als je telkens weer het inhoudelijk debat mijdt en alleen maar over de bewoording en benaming klaagt. Het ...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@11 *Note Ik heb zelf "omgebouwde kerels" geschreven. Deze reactie is waarschijnlijk door de moderator weggehaald. Misschien terecht,...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Nicks R. Van
Nagelbijten voor Sam Bankman-Fried: gaat cryptomiljardair de rest van zijn leven de bak in?

Als je miljarden hebt kun je je toch wel uitkopen? Met geld is immers alles te koop?...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Hoofdcommissaris Bryan Isaacs geïnstalleerd als korpschef Surinaamse politie

Gaat Bryan Isaacs er dan voor zorgen dat Daisy Bouterse achter de tralies komt? Ik moet het nog zien....

12 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Actor Namitha Sex VideoNude Webcam GirlsReal Sister SexKay Parker Movie TabooYteen PornMature Tube PIndian Hindi Xxx VideoSoap2day Alternative RedditGreece Gay PornClub Saventeen.comBig Tit RealKelly TrumpXnx Step SisterOral Sex HdSex Mallu VideoXxvideos ComEmma Secrete LifeSnowbunnyMilfs On The FarmMorena Baccarin NudesIndian House Wife Xxx VideoKaty Rose XxxAbell Anderson PornPhotoacompanhtesBouncing Tits Blow JobTara Lynn PornXxx StikerXxx Video 11Xxx Best Hd PornLana Rhoades CompilationSpit Roast PornChubby Amatuer PornMarge Simpsons TitsGame Porn MobileAvavillain EromeBefxckingniceOlldjeNew Web Series XnxxGay Nude PhotosChhota Bheem PornSex Video UploadIndian Madam XxxMom San PronLea De MaeRedtube GangbangBendoverpornFamous People Leaked NudesTeen FuckingCheating BlowjobIndian Teen Porn MoviesIndian Mobile Sex VideosBest Onlyfans VideosSexse CartonCars PornXxx Hd ComeElden Ring HentaiDouble-fistedJerk For MomPersonagens De Anime PeladasNude Brooklyn DeckerLexi2legit NakedFreakabritt NudesHuge Tits HentiPretty PussyEmily Willis Porn StarGiantess Vore PovRiley Reed Porn StarXxxsex Video FreeNet Video PornHot Dylan DreyerShilpa Sex VideoBrazzers Hd HindiSunny Leone Sex Video Com HdXvideo Japanese SexEscort Massage Near MePornos Negras AnalEstrip Ao Vivoفیلم سوپر دوجنسهAmateurs CrushPorn Download HindiBlackshemales.comPornocamWife Bj AmateurCharurbXxx Sexy VedosEbony DidloAutum BriggsRelatos EroticosXnx BrasilHoby BuchanaRachneraBlack Dress PornCamila Onlyfans色情视频Discord SexoShyla HenningsXxxbf PornMegan.mariiiee OnlyfansMom Son PorntubesDesicdoBlack Porn MessageBokep PelajarBig Feet PornPorn CorridasDoctor Xxxx VideoOverdeveloped AmeteursCamera PornAnal TorcherCumshot In FleshlightGirls Do Porn FullHarddickSex Telugu ActressImgchiliGlory WholePorn FemboyDesi Hindi Sex VideoJapanese Hot Mom Sex VideoRealmmsMassage Rooms HdSeal Pack PussyMila MondelPoimelLatinaxxxNude GilfsLove Making VideosAunty Midnight MasalaJapan Sex Hot VideoBahan Ka SexPriya Hd PornLena The Plug CreampieSavannah Parker PornLive Porno Ao VivoAsianrape PornAsain Porn HotXxxx Desi VidioPorn Tv SeriesAsian Boobs NudePornobrasilAssassination Classroom HentaiSarah Drew NudeBella Thorne Nude PicsNaked GiantessTiny Asians PornFilipinacolada LeakedRidima TiwariMy Best Friend Mother PornPussy WaxingAsian Boobs Sucking VideosMolly Jane Full VideosTumbex