BELGA
Volledig scherm
© BELGA

250.000 euro boete per uur als luchtverkeersleiders skeyes dienst tot maandagochtend niet verzekeren

Een rechter in kort geding verplicht skeyes om de luchtverkeersleiding te garanderen tot en met maandagochtend 9 uur. Als het bedrijf dat niet kan verzekeren, dan moet het een dwangsom van 250.000 euro per uur onderbreking betalen. Dat bevestigen de woordvoerders van de luchthaven van Luik en van het bedrijf LACHS.

36 reacties

  • Mario Knapen

    5 jaar geleden
    We moeten niet altijd maar de luchtverkeersleiders de schuld van alles geven. Zij doen prima werk onder zware werkdruk. De enige die hier alles verziekt is de CEO. Hij zet iedereen onder druk en lost niets op. Zolang deze persoon niet opstapt zal er spijtig genoeg niets veranderen.
  • Paul Bogaerts

    5 jaar geleden
    Opdoeken, ontslaan, terecht? Is dat de nieuwe manier om met (terechte) eisen van werknemers om te gaan? Is het de bedoeling dat we met zijn allen terug op nul komen? Of trekken we aan 1 zeel en proberen we toch een beetje mee te delen met de rijkdom van die enkelen?
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Dat werk kan wegens overlap makkelijk door de buurlanden worden overgenomen. Een speldekopland als België heeft geen luchtverkeersleiders nodig.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Intoxicatieverlof ? Leg mij dat eens uit. Iemand die dagelijks de baan op moet kan dan door de lichtvervuiling dergelijke onzin ook inroepen!
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Correcte beslissing ! Redelijkheid is tegenwoordig niet meer mogelijk. Vakbonden zet u gereed om eventueel bij te passen !!!