RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Economie

Amerikaanse economie groeit sterker dan verwacht

Beeld © EPA

De economie in de Verenigde Staten is sterker gegroeid dan werd verwacht. Een voorlopige raming van de regering laat zien dat de groei uitkomt op 3,2 procent op jaarbasis.

In de laatste maanden van 2018 groeide de Amerikaanse economie met 2,2 procent. Bedrijfsinvesteringen en consumentenbestedingen zwakten iets af, maar het ging goed met de handel en de opbouw van voorraden. Daarnaast gaf de overheid meer geld uit.

 

Recessie lijkt niet op handen

Eerder dit jaar leek het erop dat de Amerikaanse economie flink zou afzwakken. Er werd al gevreesd voor een nieuwe recessie op de markten. Die zorgen lijken voor nu ongegrond.

Ondanks het feit dat de wereldhandel onder spanning staat en de wereldeconomie afkoelt, lijkt de Amerikaanse economie goed te draaien.

De Amerikaanse regering gaat al langer uit van een economische groei die boven de 3 procent uitkomt. Vorige jaar was dat 2,9 procent. Verschillende deskundigen zeiden eerder tegen RTL Z dat die groeiverwachting aan de hoge kant is. De Amerikanen geven flink veel meer uit dan er binnen komt.