door Ignatia in Politiek  ·  69 Reacties

  • 15
  • 777x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zakkenvullen en kartel-aspiraties: Otten zou zich als een vis in het water voelen bij de VVD.

1
51 IAmLegend

Groeistuipen. Hoop geblaas van eenieder, maar dit normaliseert zich snel genoeg.

3
52 sparta

Wat een heisa weer om een paar centjes !

1
53 B55

"Je kunt je leider geen mes in de rug steken". Daar weet vrijmetselaar en voormalig luchtmachtjournalist Mat Herben uit ervaring meer over te vertellen.

"Fortuyn was tegenstander van de aanschaf van de JSF, volgens Mat Herben tot de ochtend van de dag waarop hij werd vermoord, 6 mei 2002. Toen was hij opeens voor. Even later was Fortuyn dood en nam Herben de leiding van de LPF op zich. Toen de Kamer in juni debatteerde over de grootste Nederlandse wapenorder ooit, hielp de LPF de voorstanders aan een meerderheid." https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/waarom-de-jsf-mij-altijd-aan-pim-fortuyn-doet-denken~b24c21e3/

Omstreden persoon die Herben.

1
54 Keerzijde

@51 Dat gaat ook op voor Rooken, Hiddema en de Vries. De partijcultuur van FvD is wel heel bijzonder. Daar verbleekt de VVD bij.
Het is even wachten wat er nog meer boven water komt....

1
55 MacGu

@55 Hiddema geloof ik niet. Wat Rooken betreft denk ik dat je gelijk hebt helaas. Dat krijg je bij een partij die zo snel groeit. Naast bevlogen mensen trekt dat ook kakkerlakken aan.

1
56 IAmLegend

ik ben absoluut niet van de FvD, vind het maar een partij zonder visie en veel geklets over uilen en boreale winden (haché gegeten misschien ?) en een Baudet die op mij niet een al te beste indruk maakt. Komt wat gemaakt over allemaal, lijkt me die Otten daarmee vergeleken toch wat beter. Otten beseft terdege dat je maar beter in het zakenleven er niet al te duidelijk voor uit moet komen dat je lid bent van die club, club komt toch wel wat raar over gezien de uitspraken van Baudet en de mensen waar hij mee omgaat. Zit ook geen toekomst in en dat weet Otten ook. Maak er een fatsoenlijke partij van zonder al die rare uitspraken. Wordt anders een marginaal clubje, hebben genoeg voorgangers gehad die hetzelfde lot hebben ondergaan.

3
57 oculus amet

@56 Het zorghotel waar Hiddema heeft verbleven is door FvD betaald. De Vries heeft voor 15000 euro mantelzorg (?)verleend aan Hiddema, ook dat is uit de partijkas betaald.
Lijkt dus toch iets goed mis te zijn met de partijcultuur.

1
58 MacGu

Van hetzelfde laken een pak.

2
59 Autourdumonde AKA Aroundtheworld

* Verwijderd door de redactie *

60 Geert

@60 Ja dat is de afgelopen dagen wel gebleken question .

2
61 MacGu

Typisch probleem in fase 2 , de groeifase.

Wat deze week is gebeurd bij FvD is datgene waar je beducht voor bent wanneer je een nieuwe organisatie opzet, zij het een nieuw bedrijf, een bedrijfsfiliaal, een instelling of een politieke partij.
Mensen werken gedurende twee jaar of langer zeer eendrachtig samen, de hachelijke beginfase is zelfs al voorbij. Er is vertrouwen gegroeid, je kent elkaar. En dan doet iemand van het kernteam iets dat tegen de verwachting van de anderen indruist en het onderlinge vertrouwen tart. Iets dat ook tot repercussies in de buitenwereld zal leiden.

Precies dat lijkt zich afgespeeld te hebben tussen Baudet, Otten en Rooken.
Otten boekte lichtvaardig 30.000 euro naar zijn eigen bankrekening over. De man is advocaat. Hij heeft voor een zakenbank gewerkt in London. Hij moet dus van a tot z op de hoogte zijn van compliance-regels . Heeft hij te routineus gehandeld? Had hij het te druk, eerst met de verkiezingscampagne, later met Provinciale Staten-onderhandelingen? Het is gissen.

Bij zijn medebestuursleden was de consternatie groot. Zij realiseerden zich dat de zaak, indien deze naar buiten kwam altijd negatieve gevolgen zou hebben. Ze probeerden, vermoed ik ,een zekere orde en compliance te herstellen. Wat uit de hand liep , omdat Otten zich aangevallen voelde.

Mogelijk speelt hierbij dat binnen FvD een topzware politieke constellatie is ontstaan, juist ten gevolge van de uitslag van de PS-verkiezingen.
Baudet zal , na de verkiezing van de 1e Kamer, nog steeds leiding geven aan een 2 mansfractie in de 2e Kamer. Hij is de partijleider. Otten zag zichzelf inmiddels als de man met wie in de 1e Kamer mogelijk zaken gedaan kunnen worden. Hij zou een fractie van 13 man, hemzelf inbegrepen, aanvoeren en bedacht daarvoor ook ruimte nodig te hebben. Beginselen versus Realpolitik.

Het punt is dat Baudet het gezicht richting kiezers is, Otten heeft zich beziggehouden met de partij-organisatie. Vele plaatselijke hoofden zullen door Otten binnengehaald zijn en hem het beste kennen. Vertaald naar een bedrijf: Baudet beheert de klanten, Otten is personeelschef.

Dit lijken zo de zaken die uit onderhandeld moeten worden of uitgevochten.
Lastig, want in een jonge organisatie zijn er nog niet veel parallelle netwerken. Je overleeft de aanloopproblemen en zo ineens is er in fase 2 een probleem aan de top.

Echt ongewoon is het dus allemaal niet. Het is niet vergelijkbaar met de LPF. Daar kenden mensen elkaar nog maar nauwelijks . Die partij kwam niet door de startfase heen.
Ook in de oude partijen komen deze problemen nog steeds voor:
- bij de VVD moest voorzitter Henny Keizer vertrekken onder verdenking van miljoenenfraude bij de overname van crematiebedrijf De Facultatieve: vandaag maakt de VVD van de onrust rond FvD gebruik om zich te ontdoen van Anne Will Duthler, die met Keizer in de Raad van Toezicht bij de Facultatieve zat.
- ex-D’’66 leider Pechtold ontving een appartement als gift; er was het raadselachige vertrek van 2e Kamerlid Wassila Hachchi, die de Atlantische Oceaan overstak.
- de fractie van Groen Links vocht elkaar de tent uit onder Jolanda Sap en ook recentelijk werd
fractielid Liesbeth van Tongeren weggewerkt-
- binnen de PvdA stak Asscher Samson , na 4 jaren van ondermijning , het mes in de rug. En dan waren er 2 fractie-voorzitters in de 1e Kamer die niet te handhaven waren: Marleen Barth en Andre Postema (schandaal met de eindexamens van leerlingen in Maastricht).

Maar zoals gezegd, bestaande partijen zijn ingebed in meerdere netwerken, met name ook de media, en kunnen dit soort problemen wegwerken. (Nogmaals: zie de VVD vandaag met senator Duthler.)

1
62 duurendaal

@60 fatsoenlijk ? trieste is dat ze feitelijk niets zijn, hebben geen visie en een goed onderbouwd programma. Roepen maar wat vanaf de zijlijn en voeren zo nu en dan een toneelstukje op. Wat quasi diepzinnig geleuter over een uil die wat meedeint met stevige boreale winden en wat gezwam over Minerva. Beetje goed bedoelde amateuristisch pianogepingel en een advocaat die er een beetje doorheen meandert. Maar twitteren doen ze goed, hebben ze geleerd van hun grote vrind aan de overkant van de plas. Dat er nog gasten zijn die op zoiets stemmen..enfin we gaan het allemaal nog meemaken. zoveelste partijtje die straks in het niets verdwijnt.

3
63 oculus amet

* Verwijderd door de redactie *

64 Geert

* Verwijderd door de redactie *

65 Geert

@65 verlicht ons eens
Wat is de visie van FvD?
Die (financiële)onderbouwing vragen we al tijden om, kom maar op?

1
66 MacGu

* Verwijderd door de redactie *

67 Geert

@67 Daar is geen financiële onderbouwing te vinden dus kom op je bent zo stellig....

0
68 MacGu

* Verwijderd door de redactie *

69 Geert

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

15 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

29 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

32 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

34 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

44 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

8 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

NK. App
XxxindianvideoXnxx Mom SonTelugu Outdoor SexMamta Kulkarni Sex VideoTittydropJackerman3dSex GanesPorns HdsNide TitsHd PanuXxx Sexy Video CartoonSkye BluepornBlow Jobs By RedheadsAmateur Cougar PornDinotubwSexo Amador ComMichelle MartinezPornos Con Penes GrandesCindy Crowford NudeHamster MoviesHottest Romance VideosAdult Internet Film Database720p Porn VideosWww.freepornHeather C PayneRealcuckoldPorn On RedditOmegeleVends-ta-culotteDeepar ComIndian Gay CockIndian Girls Selfie Sex VideosTamilxxxvidoJackman 3dPornography AudioDouble Penetration SquirtEva Notty ThreesomeTiktok+18xxxWomansex DogBella Thorne NekedDisha Patani Xxx PhotoTelugu Xxnx ComHairy PornstarsPorn On Exercise BallJuliette Lewis NakedLauren Phillips XxxHige Tits PicsBestporncomixCartoonporn SitesFilmes Pornográficos FilmesDigital Sex VideoNesss DevilPornyhubالسکسVideoa De PornografiaSuny SexHome Made Sex Porn VideosSmokingshemalesNude GirlpicturesPorn Con MamaToplessbikiniSlamlustSub Rosa Full MovieReal Bathroom SexHot Desi Xxx HdYamileth Ramirez PornJanet Mason InterracialTonikaku Kawaii HentaiKatie Sigmond NakedAshley Resch NudeCeleb Females NudePuffy Pussy PornXxxmax NetVoyeurchampPerfect Girl XIntian XnxxSara Retali AnalXxx Adult SexEimi FukadXxx SomEnglish Doctor Sex VideosHot Porn MalluVideos Of FacesittingMilf Ava AddamsCelebjahidHot Porn TeenagerPinay Teenager PornEsther CorzoCheating Sex XnxxXxxx Video BestDesibsex VideoAsian Vr PornMatureebony PornVictoria Cakes Cream PieWankzrvListcrawler BostonVideos Porn LesbianasEstaphania HaVideos Pornos GuyMilkboobGina Valentina NakedVhs PornLily Lou IafdBella SkyeVixensexMomcuntRiley Reign CreampieLola PunzelHitomivlaGhettotubeeAuberey KateSayuncle Gay PornHot Sexy Wet PussyTaylor St. ClaireLesban Free PornJins XxxDolly XxxThehabibashowPornobusDahia SkyMumaith Khan Sex PhotosNaked HousewivesIndiaxxxChubby Women In PornXvideos Com RedIndian Bhabhi Hot NudeImages De Femmes NuXxx IncestaCojiendo MadurasDesi X NetKamalika Chanda HotMouni Roy Porn VideosVideo SexeDanielle Bregoli Leak OnlyfansXxx Video 3gMasturbating Watching PornDub HentaiVideo Of VirginityPics Of Celebrities NakedPorn ImigisPrivate ExcortsXnx PakstanSquarepeg ToysNaked Perfect BodyTamil Family Sex VideoDesi XvedioStrip Chat Live VideoXnx VidroTelugu Local SexSree Sex