Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Baudetiers

25-04-2019 09:01

Elektronica Deals 2019

Beste Baudetiers,

Thierry Baudet is een groot politiek talent.

Maar hij is niet zonder zonden.

Gedraag je dan, nu er binnen jullie partij een beetje stront aan de knikker is, niet als leden van een sekte waarvan de leider niets verkeerd kan doen.

Dat is nog erger dan oude politiek.

In de oude politiek doen de aanhangers van de partijen hun vingers in hun oren en roepen heel hard “lalalalalalalalalalala” als er iets aan de hand is. Daarom komt de VVD ook weg met al die integriteitsschandalen, GroenLinks met die vuile geschiedenis van genocideverheerlijking en seksueel misbruik en Pieter Omtzigt met zijn laffe partijdiscipline.

Doe dát dan, nu het oorlog is tussen Thierry Baudet en Hendrik Otten.

Maar ga niet de media de schuld geven.

Je kunt NRC Handelsblad niet verwijten dat het Otten weet te verleiden tot ‘wrong time’- en vooral ‘wrong place’-uitspraken. Het was Otten zelf die welbewust NRC gebruikte om te proberen Baudet tot de (zijn) orde te roepen.

Verdraai de feiten niet.


Als Baudet via nota bene Twitter wraak neemt op Otten en in niets aan helderheid overlatende bewoordingen meldt dat Otten (die eerder al het penningmeesterschap inleverde) bij zijn Tweede Kamerfractie moet wegwezen als medewerker/pottenkijker, doe dan niet net alsof dat moet van de wet. Ten eerste moet het niet van de wet. Ten tweede was die ‘vraag van het partijbestuur’ (waarvan Otten nota bene zélf deel uitmaakt) volstrekt overbodig.

Gebruik geen gelegenheidsargumenten.

Roepen dat ‘dubbelfuncties’ niet kunnen of dat een lidmaatschap van de Eerste Kamer iemands volle aandacht vereist, is gelul. Ik hoef alleen maar te zeggen: Annabel Nanninga. Raadslid, Provinciale Staten-lid en straks ook nog Eerste Kamerlid. Bovendien: Forum hangt sowieso van de dubbelfuncties aan elkaar. Of weten jullie zelf niet wie de voorzitter van jullie partij is? En welk Tweede Kamerlid nog in te huren is als strafpleiter?

En tenslotte: trap niet na.

Ga Hendrik Otten nu niet opeens uitmaken voor een VVD-mol die te veel macht wilde. Iederéén die de opkomst van FvD goed gevolgd heeft, weet dat Hendrik Otten daar een zéér belangrijke rol in heeft gespeeld. Was hij tussen de academici niet de enige man die ook nog een beetje streetwise was, dan was hij in elk geval de knoepertharde werker die er voor zorgde dat Baudet kon doen wat die het liefste doet: lullen in zaaltjes en camera’s.

Jullie Forum voor Democratie is fantastisch bezig.

Tussen nul zetels tot 15 maart 2017 naar virtueel de grootste partij op 20 maart 2019 is een wereldprestatie. Waarin Thierry Baudet én Hendrik Otten samen een groot aandeel hadden.

En nu is sprake van een hobbeltje op de weg. Stront aan de knikker.

Eén ding is zeker: Forum voor Democratie kan op dit moment niet zonder Thierry Baudet.

Of Forum voor Democratie zonder Henk Otten kan, weet niemand (of Otten wel in de Eerste Kamer komt evenmin, want misschien wil Baudet wel de allerzoetste wraak voor dat interview en doet hij nog een Elco Brinkmannetje over die tweet van gisteren heen).

We zullen zien.

Maar wat zou het jullie sieren als jullie je ondertussen niet gedroegen als de agressieve aanhangers van een geloof, die geen enkele kritiek op hun leider dulden, laat staan hebben.

Sommigen van jullie lijken wel een stel doorgedraaide moslims, zeg.

Of kleuters.

Grow a pair.

Groet,

JanD