Gevlucht voor oorlog, nog geen rust: huis van Syrisch gezin al maanden bekogeld met eieren

Het begon met belletje trekken, maar inmiddels vliegen dagelijks eieren en pakken yoghurt tegen de ruiten van een Syrisch gezin in Den Bosch. Ondanks ludieke A4'tjes op de ramen (‘we love eggs’), is het gezin Ashram de wanhoop nabij. ,,We zijn gevlucht voor oorlog, we willen ons hier veilig voelen.”

  1. Groot koningsdagfestival is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’
    loveland

    Groot koningsdag­fes­ti­val is mikpunt van kritiek: ‘Jullie zouden je moeten schamen!’

    Hutjemutje op elkaar dansen, duwen en trekken bij de kluisjes en onmogelijk lang wachten op een drankje of om überhaupt binnen te komen. Het koningsfestival Loveland in Amsterdam verzandde afgelopen zaterdag volgens bezoekers in een ongeorganiseerde chaos. Loveland Events benadrukt dat het zich aan de vergunning heeft gehouden en dat er niet te veel kaarten zijn verkocht, maar dat het door ‘een samenloop van omstandigheden’ kwam. De gemeente Amsterdam ontkent dat er sprake was van onaangekondigde beveiligingsmaatregelen.
    Amsterdam
  2. Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar
    PREMIUM

    Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar

    ASML levert geld, banen en cruciale technologie op. Dat de Nederlandse overheid zo haar best doet het bedrijf hier te houden is dus niet gek. Maar ook de gewone Nederlander is in zijn dagelijks leven sterk afhankelijk van de chipmachinemaker. Een doordeweeks avondje thuis staat - zonder dat we er bij stil staan - bol van apparaten met chips. En als je ze eenmaal hebt, dan kan je niet meer zonder, zegt chipexpert Tomas Hochstenbach.