RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Bommel volgde duel Ajax niet op televisie

PSV-trainer Mark van Bommel gaat bij competitiewedstrijden van Ajax niet voor de buis zitten en hopen op puntverlies van de Amsterdammers. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Willem II gaat Van Bommel in op de wedstrijden van Ajax en het spel van PSV.

Van Bommel weet dat het lastig wordt, maar heeft de titel nog niet uit het hoofd gezet. "Ajax is de favoriet, maar daar hebben wij geen invloed op. Ik kijk geen televisie, alleen naar de teams waar we zelf nog tegen spelen. Dat zijn Willem II, AZ en Heracles Almelo. Daar hebben we nog enige invloed op. Op de wedstrijden van Ajax niet."

Willem II

PSV neemt het donderdagavond op tegen Willem II. Vorig jaar gingen de Eindhovenaren met 5-0 onderuit op bezoek bij de Tricolores. Eerder dit seizoen wist PSV in eigen huis met 6-1 te winnen, maar volgens Van Bommel is deze wedstrijd niet te vergelijken. "Er staan een hoop nieuwe spelers op het veld en we zijn inmiddels ook een half jaar verder. Willem II heeft met Isak een nieuwe spits en zetten daarmee op een bepaalde manier druk mee, wat succesvol is."

Kritiek

Van Bommel is niet blij met de kritiek die zijn ploeg krijgt op het spel. "Ons publiek verwacht spectaculair voetbal, dat hebben we de eerste seizoenshelft laten zien. De verwachtingen zijn nu dus heel hoog, maar de negativiteit vind ik niet kunnen. We zijn nog in de race om het kampioenschap."

Bron: VTBL/ANP