"Eigenlijk bestaat wiegendood amper of niet" (topics.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  35 Reacties

  • 3
  • 562x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Robin

@1 Nee hoor; dat is ook overduidelijk in de VS te zien; de staat met het hoogste aantal prikken heeft een van de laagste cijfers wat betreft wiegendood. Je liegt weer Robin.

0
2 Mevrouw Stemband

@1

Hoe krijg je zulk soort onzin uit je toetsenbord. Bovendien laat je weer blijken werkelijk geen enkel medeleven te hebben met jonge ouders die een kind verloren hebben door wiegendood, want die geef je nu linksom of rechtsom er zelf de schuld van omdat ze hun jonge kind hebben laten vaccineren.
Walgelijk

0
3 krek

@1 farma-Robin duikt er direct bovenop.

Veel verbazingwekkende beweringen. Nul bewijs.

Gebruikelijk bij een inhuurkracht die met lege handen staat.

1
4 Doeslief

* Verwijderd door de redactie *

5 Robin

* Verwijderd door de redactie *

6 Robin

@6 Nee hoor.

0
7 Mevrouw Stemband

On topic verder met dit citaat uit bovenstaand bronartikel:

(**) “Troostwoord”
Vandaag komt het boek 'De doden praten' uit. Daarin maakt Jacobs met twintig 'verhalen' over waargebeurde overlijdens en autopsies aan de lezer duidelijk dat alles niet altijd is wat het op het eerste gezicht lijkt. Hij geeft ook zijn kijk op autopsies bij baby'tjes. De gerenommeerde wetsarts voert aan dat de term 'wiegendood' in Vlaanderen te vlug wordt bovengehaald. "Het is volgens mij vooral een troostwoord om de pijn te verzachten."

Jacobs valt liever terug op de Engelse term Sudden Unexpected Infant Death Syndrome (SUIDS). Dat staat voor het plotse en onverwachte overlijden van een kind onder de achttien maanden, waarvan de oorzaak na grondige autopsie en doorgedreven onderzoek van de politie onverklaard blijft.

Misdrijf
"Het aantal baby's dat volgens de strikt wetenschappelijke interpretatie overlijdt zonder duidelijke doodsoorzaak is zeer beperkt", zegt Jacobs. "Op enkele uitzonderingen na kunnen we als wetsarts stellen dat wiegendood in feite amper of niet bestaat................(**)

0
8 Wilmama

@5

De site van de beruchte antivaxxer R.Kennedy is geen bewijs.

Hoe vaak moet dat nog gezegd worden.

0
9 Mies het zusje van Wim

@5

Spuit elf laat ook weer een hersenscheet

0
10 krek

@1 , @6

Je kunt praten als brugman Robin, maar met bewijzen kom je niet.
Tenminste, je haalt je bewijzen van antivax sites als https://childrenshealthdefense.org/

Terwijl een beetje google je bewering in @6 al direct onderuit haalt.

Gelukkig heb je ook daar een oplossing voor: die gegevens zijn verkregen door 'sjoemelen met data, sjoemelen met placebos, omkoping van artsen en wetenschappers, ghostwriters, infiltratie in media, onderwijs en publieke instellingen'.

Tsja, het mag hoor, maar de meeste mensen zullen terecht met een boogje om je heen lopen.

Wel jammer van al die nodeloze slachtoffers die vallen door jouw Antivax leugens en complotdenken.

Dat dan weer wel.
.

2
11 hippodepippo

@8 Ik blijf het vreemd vinden dat men de werkelijke oorzaken van wiegendood niet kan vinden maar wel vast heeft gesteld dat bij rokende moeders dit toch wat vaker voorkomt.

10
12 Criticaster

@12 waarom vindt u het vreemd dat onze kennis nog niet compleet is?

1
13 Doeslief

@12
Ik blijf het uiterst vreemd vinden dat mensen een artikel niet lezen alvorens te reageren.

1
14 Wilmama

@13 Het vreemde eraan is dat er geen aanwijsbare reden is voor wiegendood, maar dat men wel bepaalde vaststellingen heeft gedaan n.a.v. bepaalde omstandigheden.

@14 Jammer, deze aanname. Maar goed, gezien de achterliggende gedachte dat ik allang in de antivax hoek ben geduwd, niet onbegrijpelijk.

9
15 Criticaster

@15 Uit het dokter uit het artikel met name zegt is dat er bijna altijd wel een aanwijsbare reden is voor wiegendood; Echter vereist dit veelal een autopsie en gesprekken/ondervragingen met ouders.

Echter wanneer een arts wiegendood heeft geconstateerd is er geen verplichte autopsie noodzakelijk, dat is waarom het volgens deze man dus vaak onduidelijk blijft.

0
16 Mevrouw Stemband

@15 zie de uitleg van @16 .

Met als toevoeging dat we wel vaker zien dat omstandigheid X risicoverhogend (of -verlagend) werkt. Dat kunnen we al constateren zonder de onderliggende oorzaak te kennen.

1
17 Doeslief

@6 u bedoelt die kinderen die aan vanalles overleden na een vaccinatie? Zoals trauma, verdrinking etcetc?? Nou nou, die vaccins die kunnen er wat van. Zullen we het verbanden leggen aan deskundigen over laten.

0
18 datkanjijmakkelijkzeggen

@12 ik vind het ook onuitstaanbaar, ze kunnen een karretje aansturen op Mars, maar wiegendood voorkomen lukt maar niet. Had u al onderzoek gedaan? Denkt u écht dat men achterover leunt??

0
19 datkanjijmakkelijkzeggen

Wiegendood is onverklaarbaar na autopsie op het kind , er is dan geen medisch probleem te vinden , wil evengoed niet zeggen dat er zich geen medische probleem heeft voorgedaan bij het kind .
Bijvoorbeeld ( ik gis maar wat ) dat als je in slaap valt je automatische door ademt , mogelijk dat bij kinderen die overleden zijn aan( echt ) wiegendood dit automatisch door ademen op dat moment gestoord is waardoor het kind geen adem haalt . Normaal wordt je dan wakker , maar deze kinderen om de een of andere reden niet .
Valt dan niet te achterhalen lijkt mij .

6
20 Olivia

@20 "Wiegendood is onverklaarbaar na autopsie op het kind"

Nee, autopsie vindt meestal niet plaats na wiegendood; dat is nu juist het punt wat deze dokter in het artikel maakt; Veelal als dat wel gebeurt kan de oorzaak wel achterhaald worden;

"Bij 90% van de autopsies bij baby's vindt Werner Jacobs de doodsoorzaak. "Naast het overlijden door extern geweld en de dooddrukking door overligging, blijkt ruim 40% van de plotse en onverwachte overlijdens van baby's achteraf verklaard te kunnen worden door natuurlijke doodsoorzaken (vaak ten gevolge van longontsteking, red.) of door verslikking in pap.""

0
21 Mevrouw Stemband

@20 aanvullend op de prima uitleg van @21 : overlijden door zuurstofgebrek (door het stoppen van de adembaling) is zichtbaar bij autopsie.

1
22 Doeslief

@19 "Denkt u écht dat men achterover leunt??"

Nee. En ik vraag me ook af hoe die conclusie ontstond.

6
23 Criticaster

"Jacobs valt liever terug op de Engelse term Sudden Unexpected Infant Death Syndrome (SUIDS). Dat staat voor het plotse en onverwachte overlijden van een kind onder de achttien maanden, waarvan de oorzaak na grondige autopsie en doorgedreven onderzoek van de politie onverklaard blijft."

Dat kende ik als SIDS, zonder "unexpected", maar goed.

Als er een grondige autopsie is geweest waar niets uit blijkt, dus ook niet dat het kind vermoord is, wat wil je er dan eigenlijk mee? Aannemen dat er een misdrijf is geweest en de bewijslast bij de ouders leggen, dat ze ONschuldig zijn, in plaats van dat jij moet bewijzen dat ze WEL schuldig zijn? Dat doe je dan dus ook ouders aan, die echt van niks weten, bovenop hun zeer oprechte diepe lijden.

6
24 Wendel

@24 Ik denk ook dat dat de reden is waarom veel artsen wiegendood als doodsoorzaak opgeven, tenzij ze echt een sterk vermoeden hebben van een misdrijf. In het artikel wordt ook een schrijnend voorbeeld aangehaald waarbij een kind bij de ouders in bed in verdrukking was gekomen en de ouders dit pas na een aantal verhoren vertelden.


"wat wil je er dan eigenlijk mee?"

Ik denk dat deze arts er na grondig autopsie niet zoveel mee wil, maar hij pleit in zekere zin voor meer autopsies zodat er minder gevallen van wiegendood overblijven.

0
25 Mevrouw Stemband

@21
Ik heb het over die gevallen die wel onderzocht zijn en waar geen verklaring voor het sterven van het kind te vinden is .

6
26 Olivia

@26 ja, en? Dat kan gebeuren. Wat is uw punt?

1
27 Doeslief

@22
Het overlijden van kleine kinderen in hun slaap waarna autopsie geen verklaring voor is , dan pas spreekt men van wiegendood .

Gezien deze link , was mijn gedachte van verstoorde slaapademhaling nog niet zo gek .

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/kinderen/36490-sids-of-wiegendood-wat-zijn-de-oorzaken.html

6
28 Olivia

@28 vanzelfsprekend wordt elke mogelijkheid onderzocht.

Overigens - u weet hopelijk dat infonu geen betrouwbare bron is?

1
29 Doeslief

@28 "Het overlijden van kleine kinderen in hun slaap waarna autopsie geen verklaring voor is , dan pas spreekt men van wiegendood ."

Het lijkt volgens mij deels op een definitie/regels land verschil tussen Nederland en Belgie. Op zich kan je autopsie weigeren (in Belgie) als ouder zijnde. Er is ook een enorm verschil in aantallen tussen Nederland ( tussen de 10 en 20 per jaar) en Belgie ( 200 tot 225 ).
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wiegendood

0
30 Mevrouw Stemband

@30
Zonder onderzoek dan weet men ook niet of het overleden kind wel of geen wiegendood gestorven is . Van Wiegendood kan alleen sprake zijn in die gevallen die wel onderzocht zijn en waarvan doodsoorzaak onverklaarbaar is .

Raar dat ouders autopsie kunnen weigeren als doodsoorzaak niet vaststaat .

5
31 Olivia

@31 "Raar dat ouders autopsie kunnen weigeren als doodsoorzaak niet vaststaat . "

(even uitgaande van de Belgische situatie zoals in TS)
Mwah, als het bewust is gedaan (wat blijkbaar nog 1 op de 5 gevallen is) dan heb je daar natuurlijk ook geen belang bij.
Daarnaast is het natuurlijk ook nogal wat om dat als ouder te moeten doen; kan me best voorstellen dat mensen dit weigeren.

De beste manier om het te voorkomen lijkt toch echt goede voorlichting als je kijkt naar het enorme verschil tussen Nederland en Belgie.

0
32 Mevrouw Stemband

@32
Ja goede voorlichting voorkomt al een hoop van die plotseling overlijdens van kleine kinderen in Nederland , maar zouden ze in België geen goede voorlichting geven ? lijkt me sterk .
Kan me best voorstellen dat ouders er niet op te zitten wachten dat er autopsie verricht wordt op hun overleden kind maar dan nog , er moet toch achterhaalt kunnen worden waardoor het kind zo plotseling overleden is , er moet toch uitsluitsel zijn dat er aan de dood van het kind niemand schuldig is .

4
33 Olivia

@33 "maar zouden ze in België geen goede voorlichting geven ?"

Blijkbaar wel want deze site spreekt de gegevens van die wikepedia pagina tegen;
"In 1996 daalde het aantal verder tot 44 (d.w.z. meer dan 50% terugval sedert de actie Veilig Slapen!)."
https://www.kindengezin.be/veiligheid/slapen/wiegendood.jsp

nog relatief hoog in vergelijking met andere Europese landen maar niet zo hoog als die op wiki.

0
34 Mevrouw Stemband

@23 misschien heb ik het dan verkeerd gelezen maar ik vond @12 nogal suggestief eerlijk gezegd.

0
35 datkanjijmakkelijkzeggen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

24 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

2 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

2 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Beti Sex VideoBf Xxx SexyInden Sex ComHotel Sex IndianBig Boobs Sucking ManGreek PornstarsShemalestarPornstarlethqSakusei Byoutou 4Shadbase HotdogBree EssrigKiara Mia HdHollywood Movie Sex Scene VideoVideos De Pornografia CaseraHorse Porn AnimeMom Hairy SexBokep Indo AnalLesbiansexy VideoAmateurporno FrSsbbw XvideosGays BigcockHuge CumshotsPepperoni NippleaMoriah MillerHd Hindi Video XxxBlack Free PoneRule 34hentaiBlackrawNagpur Red Light Area3gxxxCum On NipplesMom Teach PornPorn Mya GLesvians PornEmiri-momotaJohnny Sins XhamsterRed SexJillian Jansen BlackedMia Khalifa HotGirl Shaving PussyRebeccaj PornLa Sinera PornKim Parker ActressMegnut NudesKaterina KaySavannah Bond HotEufrat Mai PornMom And Son Porn Hd VideoDua Lipa SexsiDesi Sex XnxxSexvideos InPusy VideoVaporeon PornWww Xnxx Sexy ComBeatbangerSex Video Kannada Sex VideoOpen Hot Sexy MovieDesi NokraniNext Level PornNew HentiaKamasutra ComicsLucky Anne BangbusAccidentalnudityNala CosplayVillage Wife Sex VideosPorn VoyeureFilmes Porn OnlineMolly EphraimnudeIndian Suhagraat Porn VideosMallu Nude PhotoshootPornosy 4kNude Sexy SelfieNepali XhamsterSmokingblowjobPorn Sleeping TeensXnxx DawonlodeXxx Vid CartoonAyisha DiazAnnabelle PyncKorian Porn ComJapan Bus Sex ComXvideo ForteBubble Butt NudeJaysonnvorheesMinecraft PorngamesGay Black Porn TeensMike In BrazilPamela SerpeHayley Cakes And CookiesPurn HabTeanna Trump BracesIndiansexcomReiko KobauakawaSquirt First TimeThe Allie Rae OnlyfansPorn Game IosFemdomzBhabhi Ki Sex StoryMarathi Sex Video Sex VideoSheman PornOnee ChanJason Luv DildoMale Photos NudeBf Sex Bf Sex Bf SexPoonam Pandey New SexPorn BelindaMan PornosXxxx MasterDanny D GayJoiceiCanadian Nude WomenTrike PatrolJapanese PronMadhu Sex VideoHot Romantic Desi VideoJigglytitsVer Por No GratisBiggest Tities In The WorldVideos Pornos De Tran2 Girls SexWife Cheat VidFree Porn All BlackDinoetubeSix Bp VideoHero And Heroine SexMom Pov VidsKendraallureVídeo De Pornografia De DesenhoNude TitsGay Hot PornNaked TwwrkHomemade Bbw AnalPorn FedalityIncestchatroomFm Tickle PornPrivate.delightNatalia QueenNxx ChinaAmateur Women NudeCrying XnxxFok SexBig Titts VidsFamily PieFlorence Pugh NipSxs VidoBeurettes X VideosDoggystyle BigassLesbian Seduce PornNeekolul PornCassidy Kleon