door Havermout in Politiek  ·  46 Reacties

  • 8
  • 563x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zou tijd worden!!

6
1 Topperz

Word tijd!

5
2 Zie Hier

Maar als overheid mag je burgers niet onnodig op kosten jagen. Dat was althans zo. Nu doet men niet anders. Dus zullen ze wel een lekker verdienmodel hierop baseren voor de havens en het peperduur maken. Ook zullen bootjes dan dus constant heen en weer moeten naar de havens en niet ergens blijven liggen, allemaal extra CO2 doordat ze veel meer brandstof verstoken.

8
3 Wendel

En die boete, he, als stad Amsterdam hartstikke handig voor je inkomens-plaatje. Gewoon steeds meer onredelijke dingen eisen, dan kom je er wel.

9
4 Wendel

@3 Dit zijn geen onnodige kosten.

5
5 Bluth

@3 @4 Jij leeft liever in een open riool ?

4
6 proxy

Dat klinkt allemaal stevig en doortastend, maar als er iets is wat de overheid niet is, dan is dat doortastendheid.
Voorbeeld begin 2000 had men het al over dat elke woonboot/woonark aangesloten moest zijn op het riool. Daarvoor moet een behoorlijke investering gedaan, want men moest een dure goedgekeurde pomp daarvoor kopen en aan laten sluiten (gemiddeld 3000-5000 euro) waarbij elke gemeente in Nl een compensatie zou bieden, het moment dat men aangesloten zou worden. Echter de tijd ging voorbij, maar wat er gebeurde.... geen aansluiting. Dus dure pompen om het toch op het oppervlakte water te lozen, geen compensatie en inmiddels zijn er al een aantal die aam een nieuwe pomp moeten. Op de plekken waar men deze groep wel heeft aangesloten, ergens in A'dam bv hadden ze zoveel fouten gemaakt dat de stront vd buren bij hun naar binnen spoot. lekker betrouwbaar weer die overheid. question

En als men denkt dat iedereen met een woning in NL is aangesloten op een riool... echt niet! En daarvan lozen er ook schrikbarend veel nog op het oppervlaktewater. In Vlaanderen is dat 1 op de 8 woningen. Hier kreeg ik de cijfers niet boven tafel, misschien iemand anders die erover beschikt?

De pleziervaart loost over het algemeen niet veel op het oppervlaktewater, de meesten hebben al een chemisch toilet en meestal gaan mensen even aanmeren, bakkie of een patatje doen en even naar de wc. Als het om illegale en schadelijke lozingen gaat, moet je bij een deel vd beroepsvaart zijn, die bilgen hun troep vaak illegaal overboord want dat scheelt ze echt veel geld.

Nee, men is de pleziervaart de nek aan het omdraaien. Met hun eisen, onbetaalbaar en vaak onmogelijk. Elektrisch, alsof je zomaar even een diesel/benzine scheepsmotor vervangt voor een electrische.... alleen gekken kunnen dat proberen af te dwingen.
Alles moet kapot, de klassieke motorvoertuigen de snorscooters, enz en dan nu de pleziervaart.
Het is ze een doorn in het oog als burgers plezier maken. Een ziek soort mensen in mijn boekje.
Bah, wat een tijden!

1
7 Bleke Betty

@6
Heb je enig idee hoeveel water erdoor de gemiddelde waterwegen per minuut gaat?
Het is organisch afval en wordt gewoon verwerkt, het is geen geconcentreerd probleem. Alsof je alle vogels een pamper aan moet doen, want stel je voor dat die poep in het water valt, of op een weiland question dat zou toch wat wezen. Er zijn veel ergere dingen en 1 daarvan is mensen op de wal aansluiten dat zijn er veel meer, en twee zich aan hun woord houden tav. ark en woonboot
bewoners, en drie niet de pleziervaart stigmatiseren want dat is weer een typisch valse overheid truc,. en vier ook zorgen dat er in de natuur ook veel meer toiletten aanwezig zijn! Maar daar begint men niet aan, want dat wordt moeilijk. Schoonhouden, seksplekken, enz... dus we pakken anderen die wat makkelijker te pakken zijn! :X

1
8 Bleke Betty

@7 "Als het om illegale en schadelijke lozingen gaat, moet je bij een deel vd beroepsvaart zijn, die bilgen hun troep vaak illegaal overboord want dat scheelt ze echt veel geld."

Heeft u daar ook een link van? Of bent u uw onderbuik weer eens aan het legen met zelf verzonnen leugens?

Er is n.l. voor de binnenvaart totaal geen winst te behalen door illegaal de bilge te legen op het oppervlakte water.
Daar wij een vast bedrag van € 7.50 extra per 1000 liter gebunkerde brandstof moeten afdragen aan het SAB. Dat is in ons geval. In totaal een kleine 2000 € per jaar. Ongeacht of wij wel of geen bilge water afgeven. Dat geld zijn wij kwijt, maar voordat geld mogen wij na noodzaak, zonder verdere kosten een bilgeboot laten komen om de scheepsafvalstoffen in ontvangst te nemen.
Dan denkt u dat wij, als binnenscheepvaart, het risico willen lopen op een veroordeling tot het plegen van een milieudelict?
Mens laat je nakijken! Met uw domme onzin.

7
9 Borealis

@9
Ik heb familie in de scheepvaart zitten zowel internationaal als binnenvaart!

3
10 Bleke Betty

@10

En die gaan u zomaar leugens vertellen? Terwijl je zwakzinnige moet zijn om je bilge leeg te pompen. Gezien de sancties die er op staan.

Oh wacht. Duidelijk. Familie van u. Dan zal het wel zo zijn.

7
11 Borealis

https://www.google.com/search?biw=1092&bih=538&tbs=qdr%3Ay&ei=fTXAXK2EEI7gkgXxjonYAg&q=illegale+lozing+binnenvaart+&oq=illegale+lozing+binnenvaart+&gs_l=psy-ab.3...9517.19631..20892...0.0..0.123.1203.24j1......0....1..gws-wiz.TtBdXHqa9ic
En ga mij nou niet vertellen dat je niet weet dat men regelmatig ook buitengaats gewoon even de boel overboord pompt en dat is lang niet altijd traceerbaar, zeker niet als het om relatief kleine lozingen gaat en zeker niet met onstuimig weer. Binnenvaart idem dito, en dat is gewoon bekend. Gelukkig zijn er meer goeie dan slechte schippers, maar ook in deze tak heb je veel buitenlandse schippers/bemanningen die het niet zo nauw nemen en je moet voor elke liter betalen, dus...!

En met je zielige denigrerende opmerkingen zet je alleen maar jezelf voor schut.
tsss, hou toch op man! Schipper aan de wal?

2
12 Bleke Betty

Het lijkt me het eenvoudigst als booteigenaren dan overgaan op het innemen van astronautenvoer. Daar krijg je geen poep van.

0
13 Nicks R. Van

@13
Daarbij dan ook het Stilt pak uit Dune, zodat er geen druppel wordt verspild question
https://gizmodo.com/the-sweat-to-water-purifier-real-life-dune-still-suit-826806326

1
14 Bleke Betty

@12

Er gaat geen binnenvaart buitengaats. Dat heet zeevaart. Daar gelden weer andere wetten, dan op de binnenwateren.
Lees u eerst eens in alvorens met kling klare onzin te komen. Die link, gaat niet over bilgewater wat overboord wordt gepompt, maar over dampen welke in de ruimen zijn achtergebleven na het transport van vloeibare ladingen. Deze gassen, die door de ontvanger horen te worden afgezogen, maar uit kostenbesparing, als dank voor de bewezen diensten, afgeschoven worden op de vervoerders. Ook hier wordt in de binnenvaart geen dik geld aan overgehouden. Dit kost de tankvaart ondernemers alleen maar geld. Daar zij worden opgescheept net extra diensten die niet in hun dienstenpakket zitten, maar doen zij het niet zijn ze uitgevaren. Een schip die niet ontgast is krijgt geen nieuwe lading. Zo simpel is het. Dit zijn praktijken die al jaren lang door de overheidsdiensten door de vingers worden gezien. Omdat anders de ontvangers (Meestal petroleummaatschappijen) op extra kosten worden gejaagd.

5
15 Borealis

Schijtregels ook altijd............

2
16 Weet geen naam

Niet om het een of ander hoor, maar dat lozingsverbod geldt al sinds 2009.

0
17 InuksHuk

@17

En het gekke is, dat het al zeker 20 jaar bekend is dat het er aan zat te komen. De meeste jachthavens zijn dan ook prima uitgerust om vuilwater in ontvangst te nemen. Het is dan ook geen probleem om het kwijt te raken, maar de meeste boot eigenaren hadden gewoon schijt aan de regels. En huilen nu tranen met tuiten, nu het ze echt geld gaat kosten. Een zuiveringsinstallatie, gaat vermoedelijk veel meer kosten, dan een fecalientank met pomp.

5
18 Borealis

Het lozingsverbod stelt geen eisen aan de installatie. Hoe je het verder opspaart of oplost is geheel aan de scheepseigenaar, Als het "product" maar niet in het oppervlaktewater komt.

0
19 InuksHuk

@15
Ik ken anders persoonlijk schippers die regelmatig via de sluis van IJmuiden met hun schip buitengaats om varen. Sterker, ik vaar weleens mee, want ik vind het heerlijk op het water. En ik heb nergens gezegd dat het om dezelfde wetgeving gaat, maar om illegale lozingen van zowel de zeevaart als de binnenvaart.

1
20 Bleke Betty

@20

Nogmaals. Binnenscheepvaart mogen niet buitengaats. Het limiet zijn de uitertonnen en buiten IJmuiden is dat tot het forteiland linksaf de haven van IJmuiden binnen en Rechtsaf naar de erts,- en kolenhaven van Tata.

Dat u ooit eens op een zeegaand schip buitengaats bent gegaan, kan allemaal. Maar heeft niets te maken met een binnenvaart schipper die geld wil verdienen aan het illegaal leegpompen van zijn bilge. Daar valt n.l. niets aan te verdienen. Wij kunnen dat gratis afgeven. Niemand is zo gek om voor iets wat gratis afgegeven kan worden. Een strafblad op te lopen. Met daarnaast een boete die hoger op kan lopen, dan een jaar inkomen van iemand met een minimum loon.

Stop toch eens met dat gelieg en bedrieg. En als u er geen verstand van heeft hou dan gewoon uw mond.

3
21 Borealis

ontlasting is afbreekbaarder dan wat dan ook en is in wezen gewoon organisch.
maar ja ,ze moeten en zouden de Nederlander zijn plezier afnemen.

4
22 ongelovenloos

@19

Als ik het stuk in het AD lees, zijn de booteigenaren verplicht een zuiveringsinstallatie te plaatsen. Zodat bestaande toiletten niet meer op het water kunnen lozen. Of alsnog een fecalientank met pomp plaatsen zonder, zoals nu meestal gebruikelijk is, een uitgang naar buitenboord.
Of het de toiletpot weg halen, dat kan en mag ook. question

3
23 Borealis

@22

Enig idee waarom er riolering is?

4
24 Borealis

* Verwijderd door de redactie *

25 Geert

* Verwijderd door de redactie *

26 Geert

@23 Vóór 2009 werd het in de media ook zo gebracht, dat je verplicht een vuilwatertank aan boord moest hebben. Niets was minder waar. Er werd wettelijk alleen bepaald dat er niet op het oppervlakte water geloosd mocht worden. Maar er zou natuurlijk aanvullende wetgeving kunnen komen. Ik heb dat officieel nog nergens kunnen vinden.

1
27 InuksHuk

Voor de minner op @27

Besluit lozing afvalwater huishoudens artikel 16
Artikel 16
Het Uitvoeringsbesluit artikel 1, derde lid, Wet verontreiniging
oppervlaktewateren wordt gewijzigd als volgt:
Staatsblad 2007 468 7

A
Na artikel 3 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 3a
Het is verboden toiletwater afkomstig van pleziervaartuigen als bedoeld
in de Wet pleziervaartuigen in enig oppervlaktewater te brengen.

B
In artikel 4, eerste lid, aanhef, wordt «artikel 3» vervangen door: de
artikelen 3 en 3a.


Uitvoeringsbesluit artikel 1, derde lid, Wet verontreiniging
oppervlaktewateren
Artikel 3
1. Het is verboden een volgens het tweede lid aangewezen stof, die behoort tot de in de bijlage van dit besluit opgenomen afvalstoffen, verontreinigende of schadelijke stoffen, op welke wijze ook, in enig oppervlaktewater te brengen.
2. De in het eerste lid bedoelde aanwijzing geschiedt door Onze Minister in overeenstemming met Onze Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, de Raad van de Waterstaat gehoord.
3. Het eerste lid is niet van toepassing met betrekking tot stoffen, die slechts als sporen in andere stoffen voorkomen en die daaraan niet zijn toegevoegd om tezamen met die andere stoffen in enig oppervlaktewater te worden gebracht. Bij het in het tweede lid bedoelde besluit kan worden aangegeven welke concentraties of hoeveelheden per tijdseenheid van de aangewezen stof gelden als sporen.
Artikel 3a [Treedt in werking per 01-01-2009]

0
28 InuksHuk

@25

Hoe grappig. Het zwakzinnige dwaallichtje, kan alleen maar modder spuiten. question

4
29 Borealis

Als ik verplicht wordt haal ik de WC pot weg en schijt op een emmer die ik overboord kieper question Wie gaat hier handhaven?. Erger nog, vind ik de vuilwatertanks die om geld te besparen te pas en te onpas zelfs in havens in het oppervlakte water worden geleegd. Zelf heb ik totaal geen probleem met toiletten die rechtstreeks lozen. Het water is nog nooit zo schoon geweest en ik zwem in de zomer dagelijks in het buitenwater.

1
30 Bakgraag

* Verwijderd door de redactie *

31 Geert

Misschien ga ik het wel anders doen: Als ik ga zwemmen kan ik meteen plassen en poepen. question

1
32 Bakgraag

@30 het begrip palingvisser krijgt zo een heel nieuwe demensie.

0
33 Eastwood

@30

Gatverderrie. Wat zijn jullie rechtsen toch ook vies volk. Overal waar jullie geweest zijn blijft alleen maar stront achter.

4
34 Borealis

@34 Politiek en Nieuwenhuizen zijn stront. Deze Doos wil scoren en wetgeving op haar naam zetten.

1
35 Bakgraag

@35

Bevuil jij nu maar je eigen nest.

4
36 Borealis

hondenbezitters zijn anders ook goed in uitwerpselen van de hond in t water gooien

2
37 maarten1234

@37
Lekker fris , een hond uitlaten en dan na het schijten de drollen in het water gooien.
Dat heb ik nog nooit gezien zoiets en ook geen videos op het internet ofzo.
Als dat zo vaak gebeurt zou je zeggen dat er wel wat videos op het internet van staan.
Het lijkt me een hallucinant voordoen om dat te zien.

0
38 techcenter

* Verwijderd door de redactie *

39 Geert

@39
tuurlijk, gewoon in je jaszak steken en nog even langs het cafe en daarna thuis de drollen in de vuilniszak legen.
Nee grapje , het lijkt me dat iemand zo´n drol dan oppakt met zo´n zakje en deze in de dichtsbijzijnde afvalbak gooit.
Het lijkt mij geen porum om zoiets te doen maar ik heb ook geen hond .

1
40 techcenter

* Verwijderd door de redactie *

41 Geert

Blij dat ik geen boot meer heb, iedere keer verzinnen ze een andere ontmoediging.

1
42 Positivo

Wat een vreemd toeval .
Toevallig lag ik wat wakker vanochtend vroeg en allerlei gedachten
passeren dan mijn "revue" .
Ik dacht aan de vele blote mensen op stranden die gaan duiken en zwemmen
in water dat door (grote) schepen en afvoerbuizen/rioleringen smerig en
vuil moet zijn. Je krijgt het onwillekeurig in je mond /neus en maag.
Bah ..bah ..bah !
En nog eens Bah !

0
43 m+m = Z

@3
wat is de defenitie van onnodig!?
als het oppervlakte/zwem water vervuild/besmet raakt door al die uitwerpselen is het niet onnodig en is het een maatregel die nodig is. andere waterrecreanten hebben er dan last van.

maar ik dacht dat het al verplicht was een vuilwatertank te hebben en er al niet meer geloost mocht worden.

1
44 ikzelf

@8
veel vaarten en kanalen gaat echt niet zo veel water doorheen dat die stront snel wegspoeld.
je vogle argument is helemaal bullshit!
dat is niet te vergelijken met menselijke uitwerselen.

2
45 ikzelf

@7 Ik kom van een schippersfamilie, en de rivieren en kanalen waren het werkterrein
Daar was je zuinig op En er werd niks gedumpt

1
46 RonMVV

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
spookrijder
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Tijd dat dit soort mohammedanen eens goed teruggepakt worden....

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Als ze goed zijn opgeleid worden ze wel aangenomen denk ik.Wat is eigenlijk het probleem?...

2 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"De moord op de mannen is een duidelijke schending van dat vonnis."Hoe weet 'The Rights Forum' dat?Of zijn ze met iets anders bezig?...

7 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@5 En vervolgens hoor je er nooit meer wat van. ...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@3 Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren. Overigens, zie jij een wapendepo...

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@8 Zo, hij was dus raak. 🤣Maar nooit een antwoord van je natuurlijk. ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Oh, dus nu is zijn taak stennis maken zodat andere politici de oplossingen moeten aandragen. Hou toch op....

14 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

De realiteit is dat dit in elk land en grote organisatie gebeurt.De VS die druk zet op ASML. Von der Leyen die zich met de Nederlandse verki...

14 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Toch zijn er wel oplossingen voor deze migratiecrisis. Niet één allesomvattende oplossing - die is niet mogelijk in verband met de huid...

18 minuten geleden geplaatst door Querido not

progressiefliberaal
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Een paar jaar terug vond ik dit nog een onzindiscussie. Maar hij heeft wel gelijk (net als Marianne Zwagerman bijvoorbeeld, trouwens).Er is ...

19 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
JijajiCute Boobs Sex VideosHindi Porn Mp41 Hour Sex VideosGangbanged RoughArgonian PornCatpornMexicanaa XxxBokep BaraNina Agdal NsfwPanties Taken OffEnglish Wala BfTrans EscortPatrycia KayyNew Porn VifeosMassage Porn ParlorBdsm SlutXnxx In FranceSkokkas JpBlack AmbuahسكسxnxxxW XxxxxPisu HameIndian Hunk NudeOffice Sec VideoBailey Brooke CreampieNeha Sharma SexMangla BhabiEbony Dp PornSquirt HookupD 4 SwingFollando Con La AbuelaHairy DickIndian Gf MasturbateAmy Anderson PornographyCarton Dog PornTiktokpornstarPprn PicsBigblacktitBeeghdNaughty NightsTommy CabrioRisi SimsHow To Masturbate Video MenYoupordBlair SummersNnnxFlintstonesxxxVer Ponografia GratisTurkish Adult MoviesKiara Mia Lesbian3d Sex VideosFree BrazzerzRomantic HentaiOnlycellisTečaNew Indian Girl Sex VideoJapan Sex Video OpenBest Sex Scene VideoDancing Bear CreampiesStepmom GangbangBds PornSexylog ComMu Free CamaSabina Steele BbcElizabeth Birkley NudeSheman SexXxx Big Boobs ImageXxx CatoonBreed PornXx XAkex TannerK Cup BraBlood Xxx VideoPriya Tiwari WebseriesReal Orgasm After CreampiePorn Hd BrazersPorn Gay IndianBlack BdsmHuma Qureshi PornXvideo Hindi StoryVer Videos Pornos.gratisScarlet Johansson NaledBelledelphine LeakedBeauty Porn VideosProstate Message PornNude Indian GfLana Del Rey XxxTwo GirlshavingsexComicbook PornBest Porn Vid RedditSuzuhonjoSxevidoXxxmoveeXxx ShradhaDeepthroat MoviePlayable Porn GamesFree Porn FamilyBig BootybabesIndian Sexy IndianPorn JoiAmateur Bbc CuckoldNathalie Emmanuel SexFoopahHindi Indian PornLong PornStep Sister Porn DownloadXxx Free MiviesAlex Texas HdPorn Chat SitesFatal Model V.rVietnamesesexBrazzerz VediosPorn Big BoodsLesbian Porn BeautifulMelissa Monet PornIndian Thief PornTickled TitsChanel Preston Cream PieAmerican Office Sex VideoXxx Bhojpuri HdTubeninjaMy Pervy FamilyBengali Village PornDirty Talk CumpilationAsian Porn UncensordLarsa Pippen PornSxe VdeioPlayboy Tv SwingersDana Vespoli CreampieRussian Family NudestForum SocialmediagirlsGay Spanking PornGay Asuan PornKiera Sedgwick NudeChan XxxXvideos ZooBhai Aur Behan Ka SexEbony Bbw PornXxx Blue Hindi MovieBangla Bhabi Chuda ChudiLoud MoamingWhoreshub.comAlly Hardesty Onlyfans LeakedToshi BensetsuAmouranth PussyJenfoxxx NudeFake Hub XxxMonalisa Hot WebseriesBrother Anal Sister