Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

VVD-leider: 200 miljard nodig voor klimaatneutraal maken Gelderland

ARNHEM - Gelderland volledig klimaatneutraal maken in 2050 gaat mogelijk 200 miljard euro kosten. Dat beweert de Gelderse gedeputeerde financiën en VVD-leider Jan Markink. Forum voor Democratie reageert verbaasd.

49 reacties

  • Toontje

    5 jaar geleden
    En nu maar hopen dat de kiezer eindelijk begrijpt dat Rutte de zaak totaal vern**kt, maar de lemmingen zullen de VVD wel weer de grootste partij maken...
  • Toontje

    5 jaar geleden
    Herstel, Piet: men redt het nóóit met electriciteit...
  • Snorkel71

    5 jaar geleden
    Huurhuizen snap ik daar daar veel geld in gaat zitten om om te bouwen maar ik neem aan dat de huur ook omhoog gaat dan. De rest; koophuizen, bedrijven zal op basis van subsidie zijn, het grootste gedeelte moet de eigenaar echt zelf ophoesten. Vanaf 2030 zal vrijwel elke nieuwe auto die verkocht wordt electrisch zijn dus tegen 2050 is dat ook vanzelf opgelost . De grootste uitdaging (en duurste) zal zijn om het opwekken van alle energie duurzaam te krijgen voor 2050. Maar ook deze investeringen worden uiteindelijk weer door ons terugbetaald in de maandelijkse energierekeningen.
  • Piet

    5 jaar geleden
    Dan kies ik voor Duitsland. Niks mis mee, integendeel. ;)
  • Piet

    5 jaar geleden
    De laatste bruinkoolmijnen in het oosten zijn al jaren dicht en Duitsland staat vol windmolens. Ze zijn er echter realistisch (en door schade en schande wijs geworden) en weten dat je het voorlopig met alleen elektriciteit niet redt.
  1. Teruglezen | Vitesse reageert voor het eerst op degradatie: ‘Parry is het grote probleem’
    PREMIUM
    Persconferentie | Met video
    26

    Teruglezen | Vitesse reageert voor het eerst op degradatie: ‘Parry is het grote pro­bleem’

    Vitesse reageert woensdagmiddag voor het eerst op de grote klap die het vorige week te verwerken kreeg. Toen werd bekend dat de club 18 punten in mindering zou krijgen en dat degradatie nu dus ook in theorie een feit is. Interim-directeur Edwin Reijntjes, trainer Edward Sturing en speler Marco van Ginkel staan de pers te woord. Eerder werd alleen een statement op de website gegeven. Lees alles over de persconferentie hieronder.
    Arnhem