Jennifer Hoffman wil geen aanslag op Thierry Baudet

Jennifer Hoffman wil niet dat er een aanslag gepleegd wordt op Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie. Dat zegt de actrice in gesprek met Volkskrant Magazine. Hoffman hoort tot de overgrote meerderheid van de acteurs en actrices in ons land die walgt van alles wat met rechts te maken heeft. Op de dag voor de Provinciale Statenverkiezingen plaatste ze een filmpje ‘waaruit blijkt hoe Thierry Baudet over vrouwen denkt’, oftewel een stemadvies tégen Forum.

Bij het filmpje had Hoffman het zinnetje ‘Nog even ter herinnering’ gezet. “Wat ik vervolgens over me héén kreeg. Dat ik aan het demoniseren was, of ik soms wilde dat Baudet net als Pim Fortuyn doodgeschoten zou worden, een lege huls, blond, dat ik mijn mond moest houden over dingen waarvan ik geen verstand had, gifjes van kotsende mensen. En nu word ik er bij elke discussie bijgehaald: ‘Jennifer Hoffman, let je op?’

Hoffman vond de reacties overtrokken. Ze wil helemaal niemand dood. “Het was geen aanval op hem, meer de gedachte dat ik mezelf er zó niet in herkende. Maar om dan te suggereren dat ik wil dat hij doodgeschoten moet worden? Jezus.

Tegenwoordig houdt de actrice gewoon weer haar mond over politieke onderwerpen. “Als ik me politiek uitspreek, dan ben ik bang dat zoiets in de weg gaat zitten van mijn acteerwerk. Dus daar ben ik heel voorzichtig in. Maar ik pleit bijvoorbeeld wel voor duurzame kleding en afvalscheiding.”

Het Volkskrant-interview met Jennifer Hoffman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, Elvin

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen