RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Editie NL

Inbrekers opgepakt dankzij politiehond Luna

Politiehond Luna wist de inbrekers in korte tijd op te sporen. Beeld © Facebook Politie Eindhoven

Twee inbrekers in Eindhoven dachten de politie te slim af te zijn. Toen agenten de woning waar zij zondagnacht inbraken binnenvielen, hielden ze zich doodstil. Politiehond Luna wist de dieven echter op te sporen, waardoor ze aangehouden konden worden.

De politie Eindhoven kreeg in de nacht van zondag op maandag melding van een vermoedelijke inbraak. Een overbuurvrouw hoorde rond 3.30 uur een alarm en gebonk, alsof iemand met een hamer in de weer was.

Sporen

Met spoed reed de politie naar de woning. Daar zagen de agenten een gat in het raam en op de eerste verdieping iemand lopen. Samen met een collega van de hondenbrigade en zijn diensthond Luna viel de politie het huis binnen.

Hulphond
Lees ook:
Hulphond staat mishandelde kinderen uit horrorhuis bij in rechtbank

Luna in actie

In eerste instantie waren de dieven spoorloos. "We riepen meerdere keren dat de personen zich kenbaar moesten maken en dat anders de diensthond in werd gezet", schrijft politie Eindhoven op Facebook.

Agressie tegen hond

Zo gezegd, zo gedaan: Luna werd erop afgestuurd. In korte tijd wist ze de inbrekers te vinden. Een van de twee mannen verzette zich tegen de aanhouding en reageerde agressief op de hond. Gelukkig raakte Luna niet gewond. De dief hield zelf wel bijtwonden over aan zijn strijd tegen de politiehond. Hij heeft hiervoor de nodige zorg gekregen en houdt er geen blijvend letsel aan over.

Beide mannen zijn aangehouden voor de inbraak.