Jihadist die dochtertje (7) opblies in politiekantoor doodgeschoten

De Syriër die tien dagen geleden zijn zevenjarige dochter met een bomgordel de dood heeft ingejaagd in Damascus, is nu zelf vermoord. Abu Nimr al-Suri werd volgens de Russische staatszender Russia Today doodgeschoten tijdens gevechten in Teshreen, een buitenwijk van de Syrische hoofdstad.

wver

Islam, een meisje van amper 7 jaar oud, stapte op 16 december het hoofdkwartier van de politie van Midan binnen in Damascus. De kleine meid keek volgens een ooggetuige verdwaasd rond en vroeg waar het toilet was. Enkele tellen later werden de explosieven rond het middel van het kind vanop afstand tot ontploffing gebracht, schrijft de Syrische regeringskrant Al-Watan.

Na de zelfmoordaanslag werden beelden verspreid waarop te zien is hoe het meisje en haar 9-jarige zus afscheid nemen van hun ouders. Een vrouw in een boerka, Um Nimr, knuffelde haar dochters Islam en Fatima, beiden gekleed in een dikke jas. Wanneer de cameraman de moeder vraagt waarom ze haar jonge kinderen laat meevechten, antwoordt ze dat “niemand te jong is voor de jihad, want elke moslim zou moeten deelnemen aan onze strijd”. Vervolgens verlaten de kinderen de ruimte.

“Mogen die ongelovigen jou verkrachten?”

Daarna zie je hoe een bebaarde man, Abu Nimr al-Suri, inpraat op zijn dochters. Hij vraagt wat de kinderen vandaag gaan doen, waarop ze “een zelfmoordaanslag in Damascus” antwoorden. “Mogen die ongelovigen jou verkrachten of vermoorden? Je gaat niet bang zijn, want je gaat naar de hemel, toch?”, zegt de man nog. De meisjes reageren amper, maar antwoorden uiteindelijk toch met “ja” en “Allahu Akbar”.

Bekijk hier de schokkende beelden:

Volgens Al-Watan zijn bij de bomaanslag drie politieagenten gewond geraakt. Of ook Fatima effectief is omgekomen bij een zelfmoordaanslag, is niet duidelijk.

De vader van de meisjes was naar verluidt lid van Jabhat Fateh al-Sham, vroeger bekend als het aan al-Qaeda gerelateerde Al-Nusra Front. De man, die betrokken was bij de ontvoering, foltering en dood van de Syrische acteur Mohamad Rafea, zou nu zelf aan zijn einde zijn gekomen tijdens schermutselingen tussen jihadisten en regeringsgezinde gevechtstroepen in Damascus. Dat meldt de Britse oorlogsjournaliste Lizzie Phelan, die voor Russia Today werkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen