RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Paniek in Colombo na nieuwe bomexplosie bij kerk

De explosie in Colombo van maandag. Beeld © RTL Nieuws

In de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo is opnieuw een bom ontploft. De bom lag in een Suzuki-bestelwagen in de buurt van de Sint-Anthoniuskerk, meldt correspondent Olaf Koens, die ter plaatse is.

De politie van Colombo had het busje als verdacht aangemerkt, en had de omgeving afgezet. Bomexperts waren bezig met het explosief. Op een andere plek in de stad lagen tientallen ontstekers voor explosieven.

Sri Lankaanse politie brengt verdachte auto tot ontploffing

00:56
De auto explodeerde vlak naast een kerk waar gisteren ook al een bom afging.

Veel paniek

Experts brachten het voertuig tot ontploffing. "Er was veel paniek", zegt Olaf Koens, "het was een enorme explosie. Ik sta nog te trillen op mijn benen."

De politie maakte ook melding van de vondst van ontstekers voor explosieven op een busstation in de stad. Twaalf detonators lagen op de grond, 75 andere tussen het afval.

290 doden

Bij aanslagen op kerken en hotels kwamen op eerste paasdag 290 mensen om het leven. De Sri Lankaanse regering gaat ervan uit dat de aanslagen zijn gepleegd door de lokale extremistische moslimbeweging National Thowheed Jama'ath.

 

Zeven zelfmoordterroristen

De aanslagen zouden zijn gepleegd door zeven zelfmoordterroristen. Er wordt onderzocht hoe de voortekenen dat er aanslagen zouden worden gepleegd, aan het oog van de Sri Lankaanse regering zijn ontglipt.