AFP
Volledig scherm
© AFP

Toekomstige president Oekraïne wil zijn land vernieuwen, Rusland ziet “een kans”

Na zijn verkiezingsoverwinning heeft de toekomstige Oekraïense president Volodymyr Zelensky vernieuwingen aangekondigd in zijn land. "We gaan nieuwe mensen benoemen", zei de acteur in Kiev. De Amerikaanse president Donald Trump heeft Zelensky opgebeld om hem te feliciteren met zijn overwinning in de Oekraïense presidentsverkiezingen. De Russische premier Dmitri Medvedev van zijn kant schreef op Facebook dat hij “een kans” ziet om de relaties met Kiev te verbeteren. 

9 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Als Zelensky Oekraine aan Rusland wil verkopen is het die zelfde dag Maidan 2. hij zou het enkel kunnen enkel als het parlement toestemt. de president heeft geen bevoegdheden zoals bvb Frankrijk.
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    Heeft Verhofstadt ook al felicitaties gestuurd ?
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Hopelijk schoppen ze de EU er uit. Uit met ontginning van schaliegas en olie.
  • Carlo Blanckaert

    5 jaar geleden
    Rusland is ontstaan vanuit Oekraïne. Logisch dat het volk de westerse bemoeienissen en de daarmee gaande corruptie beu zijn. Ze hebben nostalgische heimwee naar hun oude corruptie die ze al eeuwen gewoon zijn.
  • boudewijn schepers

    5 jaar geleden
    De bevolking heeft hier voor gekozen om dat men het moe is hoe hun land te prooi valt en de politiekers aan de macht er niets aan deden stilaan maar zeker zullen overal in de wereld de huidige machthebbers verdreven worden inclusief in Belgie