door verwijderd2420 in Binnenland  ·  25 Reacties

  • 15
  • 626x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is geen vereniging, dus is er géén stemrecht

16
1 Aardbezie

** gebruiker verwijderd **

Halsema liet eerder weten dat zij nog voor de zomer* vorderingen wil zien in het proces van herstellen van vertrouwen binnen de Amsterdamse brandweer. Als dit niet snel lukt, gaat zij na of er nieuwe stappen gezet moeten worden.
*=de zomer begint op vrijdag 21 juni 2019
Versus
Inmiddels is deze week duidelijk geworden dat Rijkshavenmeester Marleen van de Kerkhof plaatsvervangend commandant zal worden bij de Amsterdamse brandweer. Van de Kerkhof vanaf 1 juli toe tot de korpsleiding. Zij wordt nadrukkelijk verantwoordelijk om het vertrouwen tussen de korpsleiding en de uitrukdienst te herstellen.

2 verwijderd2420

* Verwijderd door de redactie *

3 Geert

@3 hoeft niet, bij volk wat zich laat opruien kan dat gewoon

18
4 Aardbezie

** gebruiker verwijderd **

@3
Eris heel wat mis.
In het topic artikel staat een link;
Dossier Problemen bij de Amsterdamse brandweer
https://www.at5.nl/artikelen/s109/problemen-bij-de-amsterdamse-brandweer
Hier kunt u een fiks aantal artikelen van de problematiek binnen Brandweer Amsterdam vinden.
Over en weer kunnen verwijten grmaakt worden.
Oplossingen kunnen alleen tot stand komen als beide "partijen" zich hier voor in willen zetten.

Ik ben geen voorstsnder van een dictatuur cq.dictorisle keiding binnen een organisatie die ook nog eens de rapportage en adviezen vsn Van Uhm aan zijn laars cq.hun laarzen lapt.

Dan ageert "het volk" (=brandweerlieden) , dan hoeft "het volk" (=brandweerlieden) zich niet op te laten ruien zoals @1 resp.@4 wordt gesuggereerd.

De brandweer is de instantie die zich bezighoudt met het redden van mens en dier en het voorkomen en bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen.
Tot haar taken behoren ook voorlichting, controle op preventieve 
maatregelen,  brandbestrijding en rampenbestrijding.
Dit is in Nederland dan ook laatstelijk vastgelegd in de Wet veiligheidsregio's (Wvr) van 2010. 

Per 1 januari 2014 zijn alle brandweerkorpsen verplicht om in regionaal verband samen te werken. Deze verplichting komt voort uit de wet op de veiligheidsregio's. De brandweer is sindsdien per veiligheidsregio georganiseerd en de brandweerlieden zijn in dienst van de veiligheidsregio. De gemeente heeft dan alleen nog een bestuurlijke taak en blijft verantwoordelijk voor de brandweerzorg.

Brandweerman/vrouw is een veeleisende baan, die een zeker risico inhoudt. Brandweerlieden moeten kunnen functioneren in extreme omstandigheden, een goede lichamelijke en geestelijke conditie is dus vereist. Sociale vaardigheden zijn belangrijk omdat men steeds in een groep werkt en in contact komt met de burger in diverse hoedanigheden (slachtoffer, hulpverlener, omstander, dader etc) en andere hulpdiensten.

Daarom is het verdomd belangrijk dat de onrust bij Brandweer Amsterdam-Amstelland een halt wordt toegeroepen: mede voor de veiligheid van de inwoners van het verzorgingsgebied.

5 verwijderd2420

@5 Dan ageert "het volk" (=brandweerlieden) , dan hoeft "het volk" (=brandweerlieden) zich niet op te laten ruien zoals @1 resp.@4 wordt gesuggereerd.

Die moet je de status van edelhert geven en uitzetten bij de Oostvaardersplassen samen met meel, bluth en nog een paar van die vervelen.

2
6 in holland

Als 80% een petitie tekent dat een manager aan de top van een overheidsdienst moet opstappen dan is er maar een conclusie mogelijk. Hij moet opstappen. En wel direct.

Dat hij er nog zit is een absolute aanfluiting van elke morele code die er is onder bestuur. 80% van de brandweer (uitrukdiensten?) is belangrijk. Een omhooggevallen pief die niemand meer moet is dat niet.

Wegwezen!

1
7 purelogica

In Amsterdamistan moet de complete linkse leiding opstappen Brandweer, Politie, B&W

Anders moet er een hek omheen.

1
8 Uitede aka Espede

@8 Uitde espedistan
Misschien beter een hek om jouw huisje? Om je te beschermen zeg maar tegen die linksen?

4
9 Tussenderegels

@9 Ga lekker tussen de regels lezen, de rest komt wel goed. question

1
10 Uitede aka Espede

@7 nope..

3
11 Aardbezie

Tis toch vreselijk om te moeten werken bij de Vrijstedelingse Brandweer.
Als de economie wat beter was en de banen voor het opscheppen lagen, zouden die boze brandweermannekes zo een andere baan kunnen zoeken. question

Oh wacht. question Proest. question question question

2
12 Gandalf

@12 In Amsterdam loopt de economie niet zo geweldig met 10% bijstand.

2
13 bontenblauw

Gelijk hebben ze. De brandweerkorpsen zijn/waren van oudsher zeer solidaire mensen die vaak met hele families bij de brandweer zijn. En natuurlijk autochtoon. En natuurlijk moet zo'n groep opengebroken want solidair en autochtoon, en dat mag niet.

Islam moet territorium hebben waar niemand anders wil en kan wonen, niet eens komen, no go area's, maar bij autochtonen is het tegenovergestelde de bedoeling. Islam moet immers ondoordringbare uitvalsbases hebben en autochtonen verspreid met allemaal islamieten ertussen, en ze moeten zich niet mogen voorbereiden, voor wanneer, niet als, de de pleuris uitbreekt. Islam moet wel met zekerheid winnen, toch?

1
14 Wendel

Enfin, men heeft dus van die zeemeeuw-managers boven de brandweerkorpsen gezet met een aardig klinkende, maar onbewezen smoes, juist om verzet te kweken en vooral, uiteraard, diversiteit en verdeeldheid te zaaien. En degenen om wie de loyaliteit zich centreert, de sterke persoonlijkheden, die moeten het eerst "aangepakt".

1
15 Wendel

** gebruiker verwijderd **

@11
Menig management- en/of directielid van brandweer Amsterdam heeft nog nooit en te nimmer een maand 100% meegedraaid in een 24-uursrooster incl.uitrukken.
Laat staan daat ze de volledige opleiding vanaf aspirant tot en met officier vsn dienst volledig hebben doorlopen incl.praktijkuren.

Neen het zijn papierentijgers een beetje van de "sla op de borst-types" met "ik heers, jij volgt"-mentaliteit én een instelling "áls mijn zakken maar flink gevuld zijn kan de rest de moord stikken".

Beetje types zoals u dus (die woorden als "loyaliteit", "inzet" en "collegialiteit" niet kennen).

Mensen: Fijne 2de Paasdag.

16 verwijderd2420

@5 ; Je neemt het nogal op voor dat brandweerkorps. Brandweermannen zijn helden en doen dus nooit iets fout; zo iets.

https://www.at5.nl/artikelen/164781/hard_oordeel_over_cultuur_bij_brandweer_kazernes_gebruikt_als_opslag_voor_boten_winterbanden_en_autos

Schaap is daar neergezet om de boel te reorganiseren en een einde te maken aan de cultuur die er heerste. 'Een hechte groep' is inderdaad in de basis een goed iets voor elke werkvloer, tenzij het een anarchistisch zooitje is dat zich met van alles bezig houdt behalve hun werk. En dat was/is nu juist het probleem bij de brandweer in Amsterdam.

De brandweer is geen scouting waar je geld voor krijgt. Een 'witte mannen organisatie' waar vrouwen worden geïntimideerd, een dildo in een bureaulade, naaktposters op de werkplek, racistische opmerkingen. Bevelvoerders die afwezig zijn en elkaar daarin dekken waardoor de dienstverlening gevaar loopt; https://www.recht.nl/rechtspraak/uitspraak/?ecli=ECLI:NL:RBAMS:2018:4192 De kazerne als opslagplaats voor auto's, boten, banden enz.

Maar hee... het ligt natuurlijk allemaal aan Schaap, toch? Wie orde op zaken stelt is altijd de boeman. Die brandweermannen zijn de kinderen van wie een lolly wordt afgenomen terwijl ze er nog in de mond hebben.

4
17 Mariska3

De Amsterdamse brandweer heeft geen omhoog gevallen universitair geschoold ettertje nodig die de baas komt spelen voor een heleboel poen. Je ziet ze tegenwoordig overal, managers die totaal niet weten waar ze over praten.

2
18 Ceesje

@18 ; Verdiep je even in de redenen waarom die brandweer protesteert. Dat gaat niet over een ettertje van een commandant maar over ettertjes van brandweermannen.

4
19 Mariska3

@19 Nee, het gaat over het afbreken van rechten waar jaren lang strijd voor geleverd is. Het gaat er om dat men bezig is alle verworven rechten van alle werknemers systematisch af te breken. Werknemers dienen, in hun ogen, te luisteren en orders op te volgen. Echt niet, slavernij is afgeschaft.

1
20 Ceesje

@20 ; Rechten? Zoals het mogen gebruiken van de kazerne als je eigen persoonlijke garage? Seksistische 'grapjes' mogen uithalen met je vrouwelijke collegae? Naaktposters op de werkplek? Racistische uitlatingen doen? Werkweigering waardoor een hele sectie niet kan uitrukken? Collegae dekken wanneer zij ongeoorloofd afwezig zijn? Het bedreigen van je korpsleiding? Dat soort 'rechten'?

Verder gaat het om een simpele reorganisatie zoals die ondertussen overal al is doorgevoerd. Waarom zou die brandweer daarbij de dans moeten ontspringen? Omdat ze een grote bek hebben? Omdat ze geen autoriteit gewend zijn en daar ook niet tegen kunnen?

2
21 Mariska3

@18
Inderdaad je ziet ze overal ook binnen de universiteiten en HBO's waar ze leiding geven aan faculteiten en afdelingen waar ze de ballen geen verstand van hebben.

2
22 MARCUSAURELIUS

@17 Werd er slecht geblust dan en zijn daar voorbeelden van?

2
23 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

@17
Slechte Pasen gehad zeker.
Tsjesus, wat een verwijten aan mijn adres zónder zorgvuldig mijn reactie te lezen.
Daag, kortzichtig schaapje.

24 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@22
Politie is een heel andere organisatie dan de Brandweer.
Reorganiseren is moeilijk, een draagvlak creëren is noodzakelijk en in gesprek blijven met de manschappen essentieel.
Daar schort het bij Brandweer Amsterdam Amstelland fiks aan: m.n. ontbreekt er draagvlak hetgeen veroorzaakt wordt door het ontbreken van gesprek/overleg met de manschappen.

@23
De taken van de manschappen worden en werden naar behoren uitgevoerd t.w.;
De brandweer is de instantie die zich bezighoudt met het redden van mens en dier en het voorkomen en bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen. 
Tot haar taken behoren ook voorlichting, controle op preventieve maatregelen,  brandbe- strijding en rampenbestrijding.
Dit is in Nederland dan ook laatstelijk vastgelegd in de Wet veiligheidsregio's (Wvr) van 2010. 

Per 1 januari 2014 zijn alle brandweerkorpsen verplicht om in regionaal verband samen te werken. Deze verplichting komt voort uit de wet op de veiligheidsregio's. De brandweer is sindsdien per veiligheidsregio georganiseerd en de brandweerlieden zijn in dienst van de veiligheidsregio. De gemeente heeft dan alleen nog een bestuurlijke taak en blijft verantwoordelijk voor de brandweerzorg.

Daarom is het verdomd belangrijk dat de onrust bij Brandweer Amsterdam-Amstelland een halt wordt toegeroepen:
1.Voor de veiligheid van de inwoners van het verzorgingsgebied
2.De uitvoering van de taken van de manschappen ook in de toekomst naar behoren worden uitgevoerd.

25 verwijderd2420

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

33 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

44 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

2 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

3 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Full Romantic Porn VideosAtk KingdomMaturetubXx TubesCopinecoquineVideos Caseros Reales PornosTubewolfVídeos De Sexo DuroSexy Blue Picture HdForced Naked VideoXxx Hindi BigJessic Alba PornInterracial Dating Central AppPorn O TubeHotwifejj NudeAsa XxxFull Hd HotAnal ForcedDeanna Russo NudeReal Nude VideosWww Milf PornBuzzers Free PornNude Celebs HomePornstar AgencyPornô No BrasilStory ChudaiPornomex ComTamil Hot Movie DownloadGay PisspornBesttranny Porn SitesJesse Pony XxxManga OrigienOpen Bf SexGangbang MemeJock SpankingXxxx Hot HindiMolly Mae PornXxxcamEve Lawerance PornShemale 3d PornThreesome RedditH3ntaiSlim Black PornPornos CumshotsMia MakovaDeep Throat BjAbby Berner PornSnapchat CuckoldChaturbeCam 2 Cam FreeFilm Pornographique Français CompletGay Kissing PornNola ExicoHegre Nude ArtVer PornocomicsMilflesbian PornAunty LovePussylicking Lesbian PornBrazzer AddsBlow Job On BoatManfucks HorseBoudi Panu VideoMiho IcjikiFaapyAunty Nude XxxXxx Indian Teen GirlSunny Leone Hd DownloadPorn PassAmouranth NsfwGroped On A TrainJaimiesmiles Nudeافللم اباحيةWooan CastingCiwgirl PornHindi Xxx Video Free DownloadMilf Forced SexXxx Family SleepingDigital Playground Full PornRipherupIncest MangaSolo AnalMen Com FreeBbw BlackedPornhdddFashion Show XxxMilf Japanes PornMiranshemaleTreasure Of Nadia PornFarrah Abraham Sex VideoMr DeepdakePorn Muscle GayNasty Anal PornExtreme Fetish PornPornmhubRedwap MeBig Boobs Girl Xxx VideoKalifa XnxxElke The StallionKendra List PornAlex499990Porn PhatassXxx Very Sexy VideoHorney LillyDeepa XxxHottest VaginaAbuse Videos PornNew Porn AfsNxx PornTeens Tits SelfiePornstar DaphneVery Hot BfAnime OverflowDrtuberXhaturbateFalta ModelsKompoz XxxIndian Cam PornXxxx BiluFingering In BathroomFull Hd 1080p SexPorn Clips DesiMassalaseen. ComPornographique ChinoisCamerapribeNatasha Aughey NudeHard Pounded PornHooves Art PornBrazzers Cheating Sex VideosCumshot FakesCreampie EatinPremium Porn MoviesKesha OregaEmily Willis JoiMotorboating PornAbsolupornsCosplay PhubHot Bengali Sex VideoHot Porn SunnySexyenglishFacialabuse Plan BSexy BlondepornDkipthegamesFree Porn Big BoobsXhamszterFappening BlogspotShadman HentaiBig Tits BrownGoddess FionaXx Videos 2Succuseka: Resist Succubus Temptation