U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 15
Honderden Amsterdamse brandweerlieden hebben de petitie getekend en eisen het vertrek van de hele korpsleiding. 'Het huwelijk is op de klippen gelopen en lijmen is niet meer mogelijk.' ...

4 maanden geleden door DagmarA

REAGEER MET EEN EMOJI
21

Het is geen vereniging, dus is er géén stemrecht

1 Aardbezie    
4 maanden geleden door Aardbezie
16
Meld

Halsema liet eerder weten dat zij nog voor de zomer* vorderingen wil zien in het proces van herstellen van vertrouwen binnen de Amsterdamse brandweer. Als dit niet snel lukt, gaat zij na of er nieuwe stappen gezet moeten worden.
*=de zomer begint op vrijdag 21 juni 2019
Versus
Inmiddels is deze week duidelijk geworden dat Rijkshavenmeester Marleen van de Kerkhof plaatsvervangend commandant zal worden bij de Amsterdamse brandweer. Van de Kerkhof vanaf 1 juli toe tot de korpsleiding. Zij wordt nadrukkelijk verantwoordelijk om het vertrouwen tussen de korpsleiding en de uitrukdienst te herstellen.

2 DagmarA    
4 maanden geleden door DagmarA
0
Meld

Wel 80% is wel erg veel dan is er toch iets goed mis

3 Geert    
4 maanden geleden door Geert
2
Meld

@3 hoeft niet, bij volk wat zich laat opruien kan dat gewoon

4 Aardbezie    
4 maanden geleden door Aardbezie
18
Meld

@3
Eris heel wat mis.
In het topic artikel staat een link;
Dossier Problemen bij de Amsterdamse brandweer
https://www.at5.nl/artikelen/s109/problemen-bij-de-amsterdamse-brandweer
Hier kunt u een fiks aantal artikelen van de problematiek binnen Brandweer Amsterdam vinden.
Over en weer kunnen verwijten grmaakt worden.
Oplossingen kunnen alleen tot stand komen als beide "partijen" zich hier voor in willen zetten.

Ik ben geen voorstsnder van een dictatuur cq.dictorisle keiding binnen een organisatie die ook nog eens de rapportage en adviezen vsn Van Uhm aan zijn laars cq.hun laarzen lapt.

Dan ageert "het volk" (=brandweerlieden) , dan hoeft "het volk" (=brandweerlieden) zich niet op te laten ruien zoals @1 [email protected] wordt gesuggereerd.

De brandweer is de instantie die zich bezighoudt met het redden van mens en dier en het voorkomen en bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen.
Tot haar taken behoren ook voorlichting, controle op preventieve 
maatregelen,  brandbestrijding en rampenbestrijding.
Dit is in Nederland dan ook laatstelijk vastgelegd in de Wet veiligheidsregio's (Wvr) van 2010. 

Per 1 januari 2014 zijn alle brandweerkorpsen verplicht om in regionaal verband samen te werken. Deze verplichting komt voort uit de wet op de veiligheidsregio's. De brandweer is sindsdien per veiligheidsregio georganiseerd en de brandweerlieden zijn in dienst van de veiligheidsregio. De gemeente heeft dan alleen nog een bestuurlijke taak en blijft verantwoordelijk voor de brandweerzorg.

Brandweerman/vrouw is een veeleisende baan, die een zeker risico inhoudt. Brandweerlieden moeten kunnen functioneren in extreme omstandigheden, een goede lichamelijke en geestelijke conditie is dus vereist. Sociale vaardigheden zijn belangrijk omdat men steeds in een groep werkt en in contact komt met de burger in diverse hoedanigheden (slachtoffer, hulpverlener, omstander, dader etc) en andere hulpdiensten.

Daarom is het verdomd belangrijk dat de onrust bij Brandweer Amsterdam-Amstelland een halt wordt toegeroepen: mede voor de veiligheid van de inwoners van het verzorgingsgebied.

5 DagmarA    
4 maanden geleden door DagmarA
1
Meld

@5 Dan ageert "het volk" (=brandweerlieden) , dan hoeft "het volk" (=brandweerlieden) zich niet op te laten ruien zoals @1 [email protected] wordt gesuggereerd.

Die moet je de status van edelhert geven en uitzetten bij de Oostvaardersplassen samen met meel, bluth en nog een paar van die vervelen.

6 in holland    
4 maanden geleden door in holland
2
Meld

Als 80% een petitie tekent dat een manager aan de top van een overheidsdienst moet opstappen dan is er maar een conclusie mogelijk. Hij moet opstappen. En wel direct.

Dat hij er nog zit is een absolute aanfluiting van elke morele code die er is onder bestuur. 80% van de brandweer (uitrukdiensten?) is belangrijk. Een omhooggevallen pief die niemand meer moet is dat niet.

Wegwezen!

7 purelogica    
4 maanden geleden door purelogica
1
Meld

In Amsterdamistan moet de complete linkse leiding opstappen Brandweer, Politie, B&W

Anders moet er een hek omheen.

8 Uitede aka Espede    
4 maanden geleden door Uitede aka Espede
1
Meld

@8 Uitde espedistan
Misschien beter een hek om jouw huisje? Om je te beschermen zeg maar tegen die linksen?

9 Tussenderegels    
4 maanden geleden door Tussenderegels
4
Meld

@9 Ga lekker tussen de regels lezen, de rest komt wel goed. question

10 Uitede aka Espede    
4 maanden geleden door Uitede aka Espede
1
Meld

@7 nope..

11 Aardbezie    
4 maanden geleden door Aardbezie
3
Meld

Tis toch vreselijk om te moeten werken bij de Vrijstedelingse Brandweer.
Als de economie wat beter was en de banen voor het opscheppen lagen, zouden die boze brandweermannekes zo een andere baan kunnen zoeken. question

Oh wacht. question Proest. question question question

12 Gandalf    
4 maanden geleden door Gandalf
2
Meld

@12 In Amsterdam loopt de economie niet zo geweldig met 10% bijstand.

13 bontenblauw    
4 maanden geleden door bontenblauw
2
Meld

Gelijk hebben ze. De brandweerkorpsen zijn/waren van oudsher zeer solidaire mensen die vaak met hele families bij de brandweer zijn. En natuurlijk autochtoon. En natuurlijk moet zo'n groep opengebroken want solidair en autochtoon, en dat mag niet.

Islam moet territorium hebben waar niemand anders wil en kan wonen, niet eens komen, no go area's, maar bij autochtonen is het tegenovergestelde de bedoeling. Islam moet immers ondoordringbare uitvalsbases hebben en autochtonen verspreid met allemaal islamieten ertussen, en ze moeten zich niet mogen voorbereiden, voor wanneer, niet als, de de pleuris uitbreekt. Islam moet wel met zekerheid winnen, toch?

14 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Enfin, men heeft dus van die zeemeeuw-managers boven de brandweerkorpsen gezet met een aardig klinkende, maar onbewezen smoes, juist om verzet te kweken en vooral, uiteraard, diversiteit en verdeeldheid te zaaien. En degenen om wie de loyaliteit zich centreert, de sterke persoonlijkheden, die moeten het eerst "aangepakt".

15 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@11
Menig management- en/of directielid van brandweer Amsterdam heeft nog nooit en te nimmer een maand 100% meegedraaid in een 24-uursrooster incl.uitrukken.
Laat staan daat ze de volledige opleiding vanaf aspirant tot en met officier vsn dienst volledig hebben doorlopen incl.praktijkuren.

Neen het zijn papierentijgers een beetje van de "sla op de borst-types" met "ik heers, jij volgt"-mentaliteit én een instelling "áls mijn zakken maar flink gevuld zijn kan de rest de moord stikken".

Beetje types zoals u dus (die woorden als "loyaliteit", "inzet" en "collegialiteit" niet kennen).

Mensen: Fijne 2de Paasdag.

16 DagmarA    
4 maanden geleden door DagmarA
1
Meld

@5 ; Je neemt het nogal op voor dat brandweerkorps. Brandweermannen zijn helden en doen dus nooit iets fout; zo iets.

https://www.at5.nl/artikelen/164781/hard_oordeel_over_cultuur_bij_brandweer_kazernes_gebruikt_als_opslag_voor_boten_winterbanden_en_autos

Schaap is daar neergezet om de boel te reorganiseren en een einde te maken aan de cultuur die er heerste. 'Een hechte groep' is inderdaad in de basis een goed iets voor elke werkvloer, tenzij het een anarchistisch zooitje is dat zich met van alles bezig houdt behalve hun werk. En dat was/is nu juist het probleem bij de brandweer in Amsterdam.

De brandweer is geen scouting waar je geld voor krijgt. Een 'witte mannen organisatie' waar vrouwen worden geïntimideerd, een dildo in een bureaulade, naaktposters op de werkplek, racistische opmerkingen. Bevelvoerders die afwezig zijn en elkaar daarin dekken waardoor de dienstverlening gevaar loopt; https://www.recht.nl/rechtspraak/uitspraak/?ecli=ECLI:NL:RBAMS:2018:4192 De kazerne als opslagplaats voor auto's, boten, banden enz.

Maar hee... het ligt natuurlijk allemaal aan Schaap, toch? Wie orde op zaken stelt is altijd de boeman. Die brandweermannen zijn de kinderen van wie een lolly wordt afgenomen terwijl ze er nog in de mond hebben.

17 Mariska3    
4 maanden geleden door Mariska3
4
Meld

De Amsterdamse brandweer heeft geen omhoog gevallen universitair geschoold ettertje nodig die de baas komt spelen voor een heleboel poen. Je ziet ze tegenwoordig overal, managers die totaal niet weten waar ze over praten.

18 Ceesje    
4 maanden geleden door Ceesje
2
Meld

@18 ; Verdiep je even in de redenen waarom die brandweer protesteert. Dat gaat niet over een ettertje van een commandant maar over ettertjes van brandweermannen.

19 Mariska3    
4 maanden geleden door Mariska3
4
Meld

@19 Nee, het gaat over het afbreken van rechten waar jaren lang strijd voor geleverd is. Het gaat er om dat men bezig is alle verworven rechten van alle werknemers systematisch af te breken. Werknemers dienen, in hun ogen, te luisteren en orders op te volgen. Echt niet, slavernij is afgeschaft.

20 Ceesje    
4 maanden geleden door Ceesje
1
Meld

@20 ; Rechten? Zoals het mogen gebruiken van de kazerne als je eigen persoonlijke garage? Seksistische 'grapjes' mogen uithalen met je vrouwelijke collegae? Naaktposters op de werkplek? Racistische uitlatingen doen? Werkweigering waardoor een hele sectie niet kan uitrukken? Collegae dekken wanneer zij ongeoorloofd afwezig zijn? Het bedreigen van je korpsleiding? Dat soort 'rechten'?

Verder gaat het om een simpele reorganisatie zoals die ondertussen overal al is doorgevoerd. Waarom zou die brandweer daarbij de dans moeten ontspringen? Omdat ze een grote bek hebben? Omdat ze geen autoriteit gewend zijn en daar ook niet tegen kunnen?

21 Mariska3    
4 maanden geleden door Mariska3
2
Meld

@18
Inderdaad je ziet ze overal ook binnen de universiteiten en HBO's waar ze leiding geven aan faculteiten en afdelingen waar ze de ballen geen verstand van hebben.

22 MARCUSAURELIUS    
4 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
2
Meld

@17 Werd er slecht geblust dan en zijn daar voorbeelden van?

23 MARCUSAURELIUS    
4 maanden geleden door MARCUSAURELIUS
2
Meld

@17
Slechte Pasen gehad zeker.
Tsjesus, wat een verwijten aan mijn adres zónder zorgvuldig mijn reactie te lezen.
Daag, kortzichtig schaapje.

24 DagmarA    
4 maanden geleden door DagmarA
1
Meld

@22
Politie is een heel andere organisatie dan de Brandweer.
Reorganiseren is moeilijk, een draagvlak creëren is noodzakelijk en in gesprek blijven met de manschappen essentieel.
Daar schort het bij Brandweer Amsterdam Amstelland fiks aan: m.n. ontbreekt er draagvlak hetgeen veroorzaakt wordt door het ontbreken van gesprek/overleg met de manschappen.

@23
De taken van de manschappen worden en werden naar behoren uitgevoerd t.w.;
De brandweer is de instantie die zich bezighoudt met het redden van mens en dier en het voorkomen en bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen. 
Tot haar taken behoren ook voorlichting, controle op preventieve maatregelen,  brandbe- strijding en rampenbestrijding.
Dit is in Nederland dan ook laatstelijk vastgelegd in de Wet veiligheidsregio's (Wvr) van 2010. 

Per 1 januari 2014 zijn alle brandweerkorpsen verplicht om in regionaal verband samen te werken. Deze verplichting komt voort uit de wet op de veiligheidsregio's. De brandweer is sindsdien per veiligheidsregio georganiseerd en de brandweerlieden zijn in dienst van de veiligheidsregio. De gemeente heeft dan alleen nog een bestuurlijke taak en blijft verantwoordelijk voor de brandweerzorg.

Daarom is het verdomd belangrijk dat de onrust bij Brandweer Amsterdam-Amstelland een halt wordt toegeroepen:
1.Voor de veiligheid van de inwoners van het verzorgingsgebied
2.De uitvoering van de taken van de manschappen ook in de toekomst naar behoren worden uitgevoerd.

25 DagmarA    
4 maanden geleden door DagmarA
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Het probleem van God
Stel… stel dat er een God bestaat. Dan zit Go...

22 uur geleden door De Arier

Henk Otten was Thierry Baudets racistische ui...
"Het boreale kwam niet uit de lucht vallen, d...

17 uur geleden door Crezee

Torenhoge zorgkosten brengen Nederlanders in...
Veel Nederlanders komen door hoge zorgkosten...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Verenigd Koninkrijk wil vrij verkeer EU-burge...
De nieuwe Britse minister van Binnenlandse Za...

22 uur geleden door Hadito

Nikab-draagster Angela werd de bus uitgezet:...
Luister: je nikab moet af of je gaat er uit.”...

17 uur geleden door Cremabatida


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Eksteroog
Het probleem van God...
@326 Voor jou misschien niet, maar de dual c...

minder dan een minuut geleden door Eksteroog

Marrie
Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur....
Ik vraag me af wie dit soort beslissingen nem...

1 minuut geleden door Marrie

Opa
Vaccinatietegenstanders koesteren vaak een di...
"Daarom vind ik het onbegrijpelijk wanneer in...

1 minuut geleden door Opa

PFL
’Pensioenen wel degelijk betaalbaar’...
@21. Onzin en IS gelul. ...

1 minuut geleden door PFL

Undertaker
Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur....
@75 Je nick koeievla....slaat dat op het spul...

1 minuut geleden door Undertaker

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig