Manifestatie tegen fascisme en racisme op het Faberplein, november vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Manifestatie tegen fascisme en racisme op het Faberplein, november vorig jaar. © Paul Rapp

De rauwe randjes zijn nog niet verdwenen bij links Nijmegen

NIJMEGEN - De rechtszaak rond de vermeende Nijmeegse bedreiger van Thierry Baudet zet de linkse scene in die stad weer volop in de schijnwerpers. Hoe ziet die activistenscene er vandaag de dag eigenlijk echt uit?

36 reacties

  • Michel Evers

    5 jaar geleden
    Frits CDA is een MIDDEN partij altijd al geweest,wil zeggen net zo rechts als links!!
  • Fred

    5 jaar geleden
    Spijker -> kop
  • Lars024

    5 jaar geleden
    Dan nu ook verder afdalen naar de diepere feiten: hoeveel van die door u genoemde banen zijn fulltime-banen? Of stringenter geformuleerd, hoeveel van die 3050 banen vallen onder het kopje: zzp'ers, nul-urencontract, tijdelijk werk, ervaringsdeskundigen (met uitkering), op projectbasis, onderbetaalde promovendi, import-Polen en overige provisorische flex-werk constructies? Nog los van het (erg) lage aandeel 50-plussers hierin.Trek die aantallen eens af van die 3050 banen in één jaar in Nijmegen. Dat dus!
  • Carla Lingewaard

    5 jaar geleden
    En nu naar de feiten. Het gaat goed met de werkgelegenheid in het linkse Nijmegen. In één jaar tijd zijn er 3.050 banen bijgekomen. Alleen al in de zakelijke dienstverlening groeide het aantal banen met 750. In de gezondheidszorg nam de werkgelegenheid met 380 banen toe en in de horeca kwamen er vorig jaar 270 extra banen bij. Ook in de sectoren vervoer, opslag en communicatie groeide het aantal banen met in totaal 350. 
  • Frits

    5 jaar geleden
    En als je in jouw betoog “links” vervangt door “rechts” klopt het ook weer. Extremisten zijn altijd werkschuw tuig. Ze geven altijd de schuld van hun eigen problemen aan anderen. Rechts geeft af op inmigranten of moslims, links op kapitalisten. Beide slaan nergens op.