Vlaai? Da’s toch een soort pizza met fruit?
Koken & EtenAls de Limburgse vlaai ter sprake komt, stuit Ronald Giphart regelmatig op nationaal-provinciaalse sentimenten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Cannelloni met groene asperges
-
Wat Eten We Vandaag: Swirl bananenbrood
Een bananenbrood met twee kleuren én gevuld met hazelnoten en dadels. Dit heerlijke bananenbrood is perfect als snack, tussendoortje of traktatie. Hij is bijna te mooi om op te eten. -
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta kip met rode pesto en ricotta
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Thaise viskoekjes
Deze viskoekjes zijn een klassiek Thais gerecht. Je bakt de viskoekjes in een laag olie, waardoor je ze als het ware frituurt. Wanneer je echter te weinig olie gebruikt, zullen de koekjes aan de pan blijven plakken. Verhit de olie goed. Als je er een ringetje bosui in laat vallen en het direct heen en weer danst, is de temperatuur goed. -
Wat Eten We Vandaag: Asian style quiche met garnalen
Deze heerlijke quiche met garnalen heeft een Aziatische twist door de sojasaus, pinda’s en tofu. De doperwten en peultjes kleuren de quiche mooi groen en zorgen voor een goede portie groenten. Een vegetarische quiche maken? Laat de garnalen dan achterwege.
-
PREMIUMKoken & Eten
Giphart: ik krijg per dag 17,6 gram te veel zout binnen
-
Wat Eten We Vandaag: Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen
Flatbread wordt veel gegeten in Mediterrane landen en in het midden oosten. De flatbread in het recept wordt zelfgemaakt en dit klinkt moeilijker dan het is. Flatbread bestaat slechts uit 2 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. De flatbread wordt geserveerd met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen. De luchtige crème van feta geeft het geheel een lekkere, zoutige smaak. Zelf een snufje zout toevoegen aan de flatbread is dus niet direct nodig. -
-
Wat Eten We Vandaag: Lasagne uit de slowcooker