Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD wil werklozen dwingen om vakken te vullen

  •  
19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
Rutte bij VVD-Voorjaarscongres

© 2016-05-20 00:00:00 LEEUWARDEN - Het voorjaarscongres van de VVD in het WTC Expo. V.L.N.R. Annemarie Jorritsma, Jeanine Hennis-Plasschaert en Mark Rutte. ANP SIESE VEENSTRA

De VVD geeft de onderbuik weer vrij baan in de aanloop naar de Europese verkiezingen met een aanval op zowel Poolse arbeiders als Nederlandse uitkeringsgerechtigden. In reactie op een bericht in de Telegraaf dat meerdere supermarkten Poolse arbeidskrachten inzetten voor hun nachtelijke werkzaamheden, wil de VVD Nederlandse werklozen gaan dwingen om aan de slag te gaan als vakkenvuller. Uitkeringsgerechtigden die weigeren moeten gekort worden op hun inkomsten.
Jules van Well van branchevereniging CBL benadrukt dat de supermarkten juist Poolse arbeidskrachten inzetten omdat ze de (laagbetaalde) vacatures in Nederland niet ingevuld krijgen:
"Veel supermarkten kampen met tekorten in hun vulploeg, een groep met tientallen jongeren die flexibel oproepbaar zijn om snel vakken te kunnen vullen. Dit is een laatste redmiddel. Nederlanders en met name Nederlandse jongeren kunnen gewoon aankloppen bij een supermarkt als ze graag vakken willen vullen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.