Wereldbank luidt de noodklok over Gaza en de PA (cidi.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hendrianus in Buitenland  ·  41 Reacties

  • 0
  • 515x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gaza heeft dat met haatzaaien aan zichzelf te danken.

3
1 Lerac

Wat je zaait zal je oogsten, helaas hebben de meesten dat aan zichzelf te danken

3
2 Placon

Maar misschien kan de Wereldbank eens met Egypte gaan praten, over verzachting.

1
3 tegenzinnig

Goh hoe zou dat komen, als ze alleen maar haat zaaien zul je oogsten

3
4 Deelname

Gaan ze toch eens nuttiger dingen doen,
dan alleen maar raketjes af te schieten.

2
5 Weetal

PA-president Abbas eist – tevergeefs – volledige onderwerping van Hamas-militanten. Ook hier blijkt de bevolking de tol te moeten betalen, terwijl Hamas-leiders zeer comfortabele levens blijven leiden.

En toch blijft iedereen maar Israël de schuld van alles geven,

3
6 Snuggles

Als de halstarrige en koppige M.O. opstelling niet doorbroken wordt door een krachtdadige charismatische bemiddelaar, met macht, dan verslechterd de situatie van de onderliggende partij onherroepelijk. In die zin neemt Trump zijn veraantwoording niet. Sterker hij keurt de illegale annexatie van de Golan en Oost-Jeruzalem goed. Trump zorgt ookvoor verdeeldheid tussen de vredespartners, EU en VS. Nu ja, kom nu eens eindelijk met die deal van de eeuw op de proppen.Nu weer wachten tot minimaal juni omdat Netanyahu eerst zijn nieuwe coalitie rond moet hebben, oh nee het is de Ramadan die Trump afwacht (haha).

14
7 Hendrianus

@6 Snuggles

Natuurlijk ligt het niet uitsluitend aan Israël dat er na zoveel jaar nog steeds geen einde is aan dit conflict. Alle betrokken partijen hebben boter op het hoofd. Er is ook niemand die beweert dat het allemaal de schuld van Israël is dat er nog geen oplossing is.

14
8 Hendrianus

@6 Snuggles

Maar nu andersom. Denk jij dat regeerder @1 @2 @4 @5 de schuld ook deels bij Israël zoeken?

15
9 Hendrianus

Er ligt een taak voor de VN om met een combinatie van diplomatie en een vredesmacht te zorgen dat de grenzen worden gerespecteerd en dat er geen hoge muren, hekken, uitkijktorens, zeppelins, drones en ander gewelds- en spionagematerieel meer aanwezig is, maar vruchtbare grond voor de Palestijnse agrariërs en telers, zodat Palestina de kans krijgt om een economie op te bouwen.

Tevens zou Nederland op nieuw de havenfaciliteiten in Gaza kunne herbouwen en mogelijk ook te trachten om de destructiekosten op de vernielers te verhalen.

15
10 Barbapapa-7,5

@10 palestijnen zonder land kunnen ook nooit een economie hebben, wat binnen komt wordt gebruikt voor de indoctrinatie vande bevolking en domme bommen. Wordt tijd dat dit weer gladde woestijn wordt.

3
11 Uitede aka Espede

@9 zeker. Israel is ook partij. Maar daar is haat niet de drijfveer, bescherming eigen volk denk ik. Bij de Palestijnen is het pure onverzoenlijke haat. Ik kan er niks meer van maken.
Laatst las ik een treffende typering

“Als De Palestijnen stoppen met hun aanvallen op Israel dan is de oorlog morgen afgelopen. Als Israel stopt met verdedigen dan is Israel binnen de kortste keren een rokende puinhoop.”

Dit geeft het wel aardig weer.

3
12 Lerac

@12 Volgens mij komt die "typering" uit het Hasbara-handboek; of tegenwoordig de digitale Hasbara-database. Ben ik juist?

16
13 Barbapapa-7,5

@13 Volgens mij komt die "typering" uit te veel Helium in je hoofd.... Speld nodig ?

3
14 Uitede aka Espede

@13 Het is de realiteit.

Die godsdienstwaanzinnige mohammedaanse arabieren willen niks anders dan alle Joden uitmoorden en Israel vernietigen, en daar betalen ze de prijs voor.

http://tinyurl.com/73-kill-Jews

4
15 Oog om oog

"In de Westelijke Jordaanoever is het beeld gunstig, maar het risico op stagnatie is reëel. ..."

Wat een gelul van de wereldbank. Overal worden de Palestijnen naar het leven gestaan door de zionisten. Gaza is een openluchtgevangenis waar geen kip in of uit kan.

Heel de wereld zou daar schande van moeten spreken. Er wordt nu gedaan of het aan de Palestijnen zelf ligt. Godverdomme.

15
16 samcash

@15 Elia wel eens gehoord van het feit dat de Palestijnse bevolking niet slechts bestaat uit de door jou gehate "mohammedaanse arabieren"? Wel eens gehoord van de Palestijnse Christelijke mensenrechtenactivist Daoud Nassar?

15
17 Barbapapa-7,5

@16 Het ligt ook aan de palestijnen zelf. Het zijn gevaarlijke gekken die bij elke kans die ze krijgen Joden gaan vermoorden.

Daarom staat er een groot hek omheen, want gevaarlijke gekken die sluit je op.

En als ze proberen over het hek heen te klimmen, dan schiet je ze er van af.

4
18 Oog om oog

@18 Elia. In diverse topics lees ik jou herhaaldelijke teksten dat je tegen moord bent. Echter in @18 juich je het moorden toe. Wat is het verschil?

12
19 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

20 Amy

@20
Ook of topic:
"en normaal mens vraagt dat , dus gaarne mij verwijderen van je volglijst""
Deze regel verzin je zelf, ik word bijvoorbeeld ook 'ongevraagd' gevolgd en ik heb ook nog nooit iemand zien vragen of hij/zij iemand mocht volgen.

4
21 PuurHagelslag

Het fake-nieuws dat moslims om de brand in de Notre Dame moesten lachen oogstte grote verontwaardiging, om dit bericht wordt gelachen ...

4
22 PuurHagelslag

@19 Het verschil is zelfverdediging.

Er is een Torah principe dat zegt: "Als iemand komt om jou te doden, sta dan op en doodt hem eerst."

http://tinyurl.com/zelfverded

4
23 Oog om oog

De belangrijkste oorzaak voor de ellende is Hamas.

3
24 Dune

* Verwijderd door de redactie *

25 Amy

* Verwijderd door de redactie *

26 Pxf7+

@23 Elia, Zelfs als iemand over een enorm hek wil klimmen, is het dan volgens jou uit oogpunt van zelfverdediging volgens de torra al toegestaan om dit mens van vlees en bloed te vermoorden zoals je in en ander topic suggereerde?

11
27 Barbapapa-7,5

@18
Ze vermoorden geen joden, ze doden hun bezetters. Ons verzet tegen de Duitsers in WW2 vermoordde ook geen Duitsers. Ons land was bezet net als nu het land van de Palestijnen. Dan heb je een legitieme reden om je bezetter te doden.

2
28 samcash

@23
Hoe kun je je beroepen op een oud sprookjesboek.? Dan ben je geestelijk gestoord.
En de zionisten zijn de aanvallers. Dan kun je je ook niet beroepen op zelfverdediging.

2
29 samcash

@26
Israhel bepaalt wat er Gaza in of uit gaat. Als ze voedseltransporten doorlaten is dat omdat de VN het heeft afgedwongen.
De grens met Egypte blijft hermetisch gesloten omdat Israhel dat heeft geëist in ruil voor teruggave van de Sinai. Dat zou jij moeten weten. Waarom weet je dat niet?

4
30 samcash

@26 ....tuig vernietigd wordt.....
.......tuigvolk.....
....stuk vuilnis....
....antisemitische demoniserende drek....
Je gaat lekker, de haat zit nogal diep.
KKijk uit hoor, haat vreet je op van binnenuit.

4
31 Huskymanus

@31 Dan wordt het tijd dat jij is wat gaat doen aan je Jodenhaat.

2
32 Oog om oog

@29 Nee, de zionisten zijn niet de aanvallers, de mohammedaanse arabieren zijn de aanvallers, zie hier weer:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/447988-zowat-6000-palestijnse-relschoppers-aan-gazaanse-grens-raket-afgevuurd-zonder-schade

Dit is waar de mohammedanen in geloven:

http://tiny.cc/mo-said

2
33 Oog om oog

@28 Ah, dus de mohammedanen denken dat ze een legitieme reden hebben om Joden te vermoorden, en ze voegen regelmatig de daad bij het woord.

En dat is dan voor Israel een legitieme reden om de mohammedanen af te schieten, etnisch te zuiveren, te discrimineren, en wat dies meer zij.

Daarbovenop, het land Israel is nooit van de palestijnen geweest, dus is er ook geen bezetting van palestijns land. Dus je verhaal dat die arabieren bezetters doden is onzin, ze doden Joden omdat hun religie hun dat voorschrijft.

En je vergelijking met het nederlandse verzet is natuurlijk totale kolder.

Het verschil met het nederlandse verzet en de mohammedaanse arabieren en de Jodenhatende moslinksen en zoals samcash, is dat het verzet vocht TEGEN degenen die alle Joden wilden uitmoorden, en de arabieren en moslinksen vechten VOOR degenen die alle Joden willen uitmoorden.

De palestijnen zijn dus vergelijkbaar met de nazi's, niet met het verzet, en de moslinksen zoals samcash met de NSB.

http://tinyurl.com/73-kill-Jews

2
34 Oog om oog

@34 Oog om Oog/Elia, je draait de zaken om. De Palestijnen willen zelf niet nog langer worden bijeengedreven op een steeds kleiner wordend Palestina, doordat Israël steeds meer van Palestina afknabbelt. Wel eens gehoord van concentratiekampen?

En waarom noem je de Palestijnen onder al jouw accounts steeds Mohammedanen? Heb je wel eens gehoord van het feit dat de Palestijnse bevolking niet slechts bestaat uit de door jou gehate "mohammedaanse arabieren"? Wel eens gehoord van de Palestijnse Christelijke mensenrechtenactivist Daoud Nassar? Ook hij c.s. zijn slachtoffer van de Zionisten. Kijk en vooral luister eens naar NPO 'Het vermoeden", met de Palestijnse Christelijke mensenrechtenactivist Daoud Nassar: https://www.npo.nl/het-vermoeden/30-07-2017/VPWON_1276759

Elia, koppel je nog even terug als je hebt gekeken en geluisterd?

10
35 Barbapapa-7,5

@35
Ja maar in percentage gerekend is verreweg het grootste deel van de Palestijnen toch ook Mohammedaan of niet soms? Ten slotte is Hamas zelf ook een Palestijnse islamitische politieke en vooral terroristische beweging.


En hun ideologie is het Soennitisch islamisme, Palestijns nationalisme, moslimfundamentalisme en Antizionisme.

1
36 rebo

@32 Ellia, ls wij het woord "eens" bedoelen, dan schrijven wij "eens" en geen "is". Is dit domheid, luiheid of moet de hebreeuwse vertaalcomputer nog even gefinetuned worden?
PS zoals eerder uitgelegd, ik ben geen jodenhater, heb alleen helemaal niets met hufterige, arrogante, harteloze, onmenselijke zio's.

1
37 Huskymanus

Free Gaza from hamas!!

Een heel volk al jaren gijzelen voor een strijd die je nooit gaat winnen.
Goed dat de Wereldbank aan de bel trekt.
Zoiets zou je alleen eerder verwachten van de VN/AV maar die zullen wel weer druk zijn met andere 'belangrijkere' zaken (resoluties) ter stemming te brengen.

2
38 Malinois

@37 ...ls...=..als..

1
39 Huskymanus

@30

Hoelang is er al een vorm van vrede tussen Egypte en Israël en hoelang heeft Egypte de Sinaï al terug?
Denk je niet dat Egypte in al die jaren een eigen veiligheidsbeleid voert m.b.t. Gaza?
Je bent vrij naïef om te denken dat je zomaar alles in de schoenen van Israël kan schuiven.
Zelfs de Wereldbank (eigenlijk de hele internationale wereld maar die laat zich er om verschillende redenen niet zo vrijelijk over uit) ziet waar de knelpunten zitten in Gaza.

Ja, Israël hanteert blokkades waar de Palestijnse bevolking van Gaza onder moet lijden.
Abbas, de PA/fatah doet hetzelfde.
Egypte in zekere zin ook.
Al die getroffen maatregelen zouden opgeheven of verzacht kunnen worden.
De sleutel daartoe heeft maar één partij (hamas is verantwoordelijk maar er zitten nog een stuk of 16 andere terroristische organisaties in dat gebied) in handen.
En dat is hamas.

Hamas kan de situatie voor de palestijnen in Gaza verbeteren als zij hun strijd (tegen Israël, tegen Egypte, tegen Abbas/de PA) staakt.
Zolang die partij dat weigert wordt de situatie voor de palestijnen daar met de dag slechter.
Wij kunnen dan wel de partijen aanvallen omdat zij die maatregelen treffen maar het wordt tijd dat we de partij aanvallen die het noodzakelijk maakt dat die maatregelen getroffen moeten worden (vaak voor hun eigen veiligheid).

Hamas gijzelt 1,9 miljoen mensen voor een strijd die ze op deze manier nooit gaat winnen.
Word tijd dat het eens door gaat dringen bij die terroristen die hun eigen bevolking schade toebreng wat eigenlijk helemaal niet nodig is.

2
40 Malinois

@40 En als Hamas weg is, dan hebben Gazanen opeens alle vrijheid?

1
41 Huskymanus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Statushouder wordt verpleegkundige, in Groningen lukt het. ‘Ik was bang dat ik nooit meer aan de slag zou komen’

Zo zo dat was even zoeken voor de woke hoernalist van de volkskrant. Maar uiteindelijk toch iemand kunnen vinden uit 1 promile groep die aan de ...

6 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Oeps112
Miljardenverspilling in de voorjaarsnota Demissionair kabinet smijt met geld voor asiel terwijl eige

Miljardenverspilling in de voorjaarsnota: Demissionair kabinet smijt met geld voor asiel terwijl eigen volk lijdt.https://www.dagelijksestan...

12 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Sarcoff
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

We hebben geen 12000 bedden nodig, we moeten geen asielzoekers meer binnenlaten, en de lieden die er zijn krijgen de keuze,of ze gaan in de Oekr...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Israël wil reactie op aanval Iran, VN-chef vreest 'verwoestend grootschalig conflict'

Laat het kwaad elkaar maar uitroeien, geen probleem mee.Alleen jammer dat ze altijd vele onschuldigen meeslepen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Macron's 'vrouwelijke vrouw' klaagt de Franse blogger aan omdat hij hem als man heeft bestempeld - Dissident.one

Er zit maar een ding op, in het openbaar slipje uit en een openbaar inwendig onderzoek. 🤣...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Hoe China Scholz vernederde - Dissident.one

Niet alleen China neemt zulke lieden niet meer serieus, ook de eigen bevolking niet, en terecht....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Meteorieten vormen een gevaar voor onze planeet

Het volgende angstscenario in wording....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Luchtverkeersleidingssysteem weer operationeel na grote storing

Raar, zo een storing met al die back up systemen, zou het een kleine hint van de Russen kunnen zijn?...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Hooggerechtshof VS handhaaft verbod op transgenderzorg voor kinderen in Idaho

Dat is heel verstandig....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Geen vliegverkeer van en naar Nederlandse vliegvelden door storing

Apart, luchtverkeersleidingen zijn ontworpen met meerdere lagen van redundantie en back-upsystemen om ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven fu...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Indian Porn WifeFree Taboo VideosBelle Delohine NakedMeowri NudesDevadasies ComPo RnnTern ThreesomeFree CxxKajal Agarwal Sex VideoHindi Teen Sex VideoGril On Gril SexSex Video Hindi BfBig Ebony BoobiesIndian Boudi Porn VideoTelugu Sax MoviesPuffy Nipples PicturesWww Hotmoza ComCn Pornhub ComFree Porn DownloderIg TittyEnglish Blue Picture Hindi MeinSabrina SpiceSnapchat Porn AccountsXfabtasyFilmes Pornô Brasileiro Gratuitoسكس تانجوPorn BabysitteTelugu SexvidosLendieliraBig Dick WomanBbyanni OnlyfansThailand Adult MoviePorn Pillow HumpOnlyfans Leaks WebsiteChinis XnxxNude WigeBbw Sofia RoseLesbian Office SexSekasi Video HdForhertubPhoto DesexWww Xxnx VomSanileonSex Hd Video IndianAunty Exposing VideosNude Cloris LeachmanBreckie Hill LeakLive Cam XxxBig Boobs PornostarBf Video SuperBf Atal VideoMaria GjeliPublic SlutDani DimesMadonna Nude PicsPton VideoIndian Girlfriend Boyfriend Sex VideoGuyfucks DogCasting Couch Hd NewSex Dance PartyIndo Viral BokepBlack Womens PornVídeos Para MasturbarseScandal Pla.etXhamqtzrPornogr AtisPurple DildoOverflow UncenserodBeeg18Johnny Sins XxRichelle Ryan NakedCuckcoldEmily RinuadoBrazerz Free VideoCosplay NsfwAudio Of PornScarlet Johansen NudeErotic BondageBig Booty JudySpit In Mouth G/gIndiansexserviceAutum Falls VideosDiarreah PornFortnitesexPornografia MasturbandoseBound GangbangdWww Xhamaster ComNew Aunty Sex ComValentina Nappi CreampiedPorn Milton TwinsPlayboy Centerfolds PicsFull Hd Porn BrazzersTamil Cuckold VideosFree Xvideos DownloadPov Virtual SexStep Cousin PornVidio Sexy PornHuge Tits LiveCasting PornographiquesNude AvatarMeri ChutPorn Ebony FreeThickass PornOral S ExPornos De AbuelosXhamster Xxx VideoLesbian Step Mon PornSpanks BangVideos Pornos De TravestiAmanda NicoleBrazzers Big Boobs XxxSherlyn Chopra XhamsterSelene Satana PlanetsuzyArabelle Raphael Blowbangمنتدى سكسFree Back Porn VideosCarol Penelope TsTube GalorrLatina Nude SexySouth Park Gay PornKorean Forced SexPriya PornstarSquirt SoloMalay SexXxx Marathi BhabiReddit The FappingPakustan PornBf Sexy Full HdEnglish Sexy Video BfBangla Bf BanglaWet Pussy GamesIndian Porn HitOld Young Lesbo PornLetsdoeidWww Indian Sex Video ComBest Porn MmsSexy Babita JiR/femboySlutroulettesNsfwtiktokSites De Porn GayWoesenpai LeakedPornstar AdrianaSaboomHollywood Couple Sex VideoAnimal HenatiAligator ListcrawlerJav HypnoBangbrowsPorn Anal Casero