U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Verkeer
  • 1
De vraag in dit artikel is beslist niet zuiver theoretisch. Het overkomt menige Nederlander als hij of zij wordt gecontroleerd door de politie. Maar zomaar toestemming geven aan de agenten om je auto te doorzoeken… dat moet je niet doen. Aldus Mr. Pelle Tuinenburg van JSWT Advocaten in e ...

4 maanden geleden door 3RN5T

REAGEER MET EEN EMOJI
1

Wat een bullshit enkel criminele clienten zoals deze hebben wat te verbergen.
Chassisnummer kan trouwens ook gewoon naast de stoel zitten.

Grappig wordt het wanneer ze een lakstift voor drugs aan zien.

1 Eastwood    
4 maanden geleden door Eastwood
7
Meld

@1 Iedereen, ik herhaal IEDEREEN heeft wat te verbergen.

2 Criticaster    
4 maanden geleden door Criticaster
5
Meld

@2

Zou kunnen, maar hoeft niet altijd in je auto te liggen.question

3 optimist    
4 maanden geleden door optimist
0
Meld

@1 Nee hoor ook gewone burgers kunnen daardoor een hoop last meekrijgen
Ook een keer gedaan omdat er toch niks crimineels in lag maar toen begonnen ze toch over een telefoon te zeuren dus doe het de volgende keer niet meer

4 Geert    
4 maanden geleden door Geert
2
Meld

Ik krijg de hele tijd "deze site is niet te bereiken".

5 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
4
Meld

Is deze site door NK als SPAM aangemerkt? Dat kreeg ik toen ik EJ Bron wilde citeren over een EU-wet. Heel Wordpress is SPAM, volgens NK?

6 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
4
Meld

@5 Dan moet je het ouderlijk toezicht uitzetten.

7 3RN5T    
4 maanden geleden door 3RN5T
0
Meld

@2 Meer wel dan niet. Gelukkig maar anders werd het ook maar een saaie bende. question

8 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

In feite klopt het wel. Als de politie in je huis wil komen mag dat alleen met toestemming of met een huiszoekingsbevel. Dat geld ook voor je auto. En toch word er bij een controle massaal toestemming gegeven. Dit is echter ook wel logisch want iedereen wil snel door, en als je weigert ben je verdacht en sta je dus langer omdat ze dan een bevel gaan vragen aan de officier van justitie. Vaak is die er al bij bij een controle zodat het sneller gaat. En ja als je je verdacht maakt kost het meer tijd of ze slepen je auto af naar het bureau.

Wat wel vreemd is dat is de witte voetjes acties. De politie mag eigenlijk niet in je tuin lopen maar bij witte voetjes acties kijken ze of de voor en achterdeur op slot is en of de ramen open zijn en de schuurdeur afgesloten is. En ja dan lopen ze door je tuin. In sommige gemeentes doen ze alleen de poort open en lopen ze niet in je tuin, maar voelen wel aan je schuurdeur.

9 Zeeuw    
4 maanden geleden door Zeeuw
0
Meld

@9 : Mogen ze dat dan zomaar? Dus als ze beweren, goede bedoelingen te hebben, heeft de gemeente besloten, mogen ze op je terrein komen? Ben ik het helemaal niet mee eens. De overheid doet steeds hele nare, invasieve dingen onder het mom "bezorgd".

10 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@10 ja in sommige gemeentes mag de politie in je tuin lopen en aan je achterdeur voelen en je schuurdeur. Bij andere gemeenten mag dat weer niet. Bij ons in Goed mocht dat toen niet, daar kwamen ze niet in de tuin. In andere steden zoals Utrecht wel. Ligt aan de gemeente denk ik

11 Zeeuw    
4 maanden geleden door Zeeuw
0
Meld

De gemeenten hebben sowieso de neiging, allerlei bevoegdheden van huisbazen en politie op te rekken door regels te maken, waar je aan moet voldoen als ingezetene, gemeentewetten, die dan handvatten bieden aan huisbazen om mensen uit de woning te zetten en voor politie om van alles te mogen controleren, zodat ze mensen op weer andere dingen kunnen betrappen, waar ze eigenlijk naar op zoek zijn.

Volgens mij zou dat niet moeten kunnen, dat gemeenten eenzijdig contracten wijzigen door ze a.h.w. aan te vullen, en politie meer bevoegdheden te geven vooral om privacy te omzeilen, op die manier. Was het niet zo dat overheden geen regels mogen maken die grondrechten van mensen schenden? Het recht van de gemeente houd op waar het recht van de burger/huurder begint?

Als dat is uitgeschakeld, moet dat weer geintroduceerd worden, en natuurlijk ook als het een maas in de wet betreft, moet er wat aan gedaan.

12 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Als de stadsregio's inderdaad de kleinste bestuurlijke entiteit worden binnen de EU, en de nationale regeringen gaan er tussenuit, dan moeten er regels komen als een soort collectieve grondwet voor alle stadsregio's wat die wel en niet aan regels mogen uitvaardigen e.d., en een toegankelijke manier voor burgers om toetsing af te dwingen. Die collectieve grondwet moet dan minimaal net zo streng zijn als de onze, zonder al die toevoegingen waardoor onze grondwet krachteloos is gemaakt in de trant van "maar elke andere wet gaat hierboven, dus trek je er vooral niets van aan".

13 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Het klinkt heel nobel, maar weet, dat de hardwerkende Nederlander niets te verbergen heeft, dus het zal hem worst wezen, of wel of niet de auto doorzocht wordt. Je faciliteert zo de drugsrunners en ander voornamelijk allochtoon geteisem. "Mogen we uw auto doorzoeken" en dan meteen op 3 kilo cocaïne stuiten noem ik nap politiewerk.

14 Vilseledd    
4 maanden geleden door Vilseledd
2
Meld

@2 Dat zal best, maar lang niet allemaal zaken, waarin de politie in geïnteresseerd is.

15 Vilseledd    
4 maanden geleden door Vilseledd
1
Meld

@9 "Als de politie in je huis wil komen mag dat alleen met toestemming of met een huiszoekingsbevel. Dat geld ook voor je auto."

Dat is een wat snelle conclusie. Een auto is minder besloten dan een huis.

16 Vilseledd    
4 maanden geleden door Vilseledd
3
Meld

Jaren geleden... op de invalwegen naar Groningerstad.... Elke auto werd aan gehouden en doorgesnuffeld... Mijn zoon reed toendertijd net auto en was boos... Wat moeten ze in mijn auto..Ik zei toen... joh dat gaat echt wat opleveren.... en jij hebt niets te verbergen immers... laat ze maar kijken ! Ze hebben van alles toen gevonden bij hun zoektocht.... Inbraakspullen, pistolen, messen, ploertendoders, vuurwerk.....Vond het een goede actie toen!

17 Sempre    
4 maanden geleden door Sempre
2
Meld

@15 : Nee, maar ze schrijven wel nu op, wat over 5 jaar ineens een aanwijzing is dat je je toen al bezighield met dingen die over 5 jaar slecht gevonden worden. En dat soort zaken. Daarmee ben je dus over vijf jaar niet strafbaar, maar wel gestigmatiseerd.

18 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump hint op nieuwe handelsoorlog: EU is nog...
Nog voordat er een akkoord is in de handelsoo...

15 uur geleden door RTL Nieuws

De dader is wit
Witte daders hebben carte blanche in medialan...

13 uur geleden door Hadito

Ondernemer uit eigen pand gezet door We Are H...
Een onaangename verrassing voor de Amsterdams...

7 uur geleden door ontken

Afrikaan (27) verkracht 9-jarig meisje in Dui...
Ophef in Duitsland nadat deze gruwelijke feit...

4 uur geleden door Inter

‘Meerdere FvD-senatoren mee naar nieuwe...
De breuk binnen Forum voor Democratie (FvD) i...

24 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
DaisyDaisy
OT 4...
@858 Wie dan!...

minder dan een minuut geleden door DaisyDaisy

DaisyDaisy
OT 4...
@856 Blijf geen Reagurius typen. De letters g...

1 minuut geleden door DaisyDaisy

groenengeel
Federale rechter beveelt FBI alle documenten ...
Wel jammer voor de bevolking dat de Amerikane...

2 minuten geleden door groenengeel

Scholar002
Nederlandse drugsverdachten Hongarije hebben ...
@4 Jep, met heerlijk bruin of zwart schoensme...

2 minuten geleden door Scholar002

Proemevla
Federale rechter beveelt FBI alle documenten ...
trump wint op zijn flip flopshttps://www....

3 minuten geleden door Proemevla

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig