achtergrond

Geenstijl

NL Europarlementariërs konden uitbreiding export-ww voorkomen, maar hadden geen zin

Weet u nog, die export-ww Polen die drie maanden lang 1200 euro mee krijgen terwijl ze bijkomen in Polen, waar het minimumloon slechts 400 euro is?

Nou, op dat dossier voert minister Koolmees natuurlijk al maanden lang campagne, maar nu stemde het Europarlement zelfs voor de heragendering van een voorstel om deze drie maanden tot 6 maanden te verlengen. De kans is groot dat voorstel er nu wel doorheen komt. Nederlandse EP's hadden de heragendering tegen kunnen houden, maar ze hadden blijkbaar iets beters te doen. "Van de 26 Nederlandse Europarlementariërs kwamen er 11 stemmen in Straatsburg. De overige 15 parlementariërs waren niet aanwezig. Van PvdA, GroenLinks, SP en SGP was niemand aanwezig, van PVV, CDA en D66 waren niet alle parlementariërs present."

Als slechts vier Nederlandse EP'ers extra wél uit bed waren gekomen, had de heragendering waarschijnlijk niet doorgegaan, en waren WE straks niet nog eens 16 miljoen euro armer. 151 EP'ers stemden voor, en 148 tegen. "Waarom de politici er niet waren, is onduidelijk. RTL Z benaderde de partijen waarvan geen enkele parlementariër stemde, zij reageerden niet direct op een verzoek om commentaar." Sargentini onderstaand natuurlijk weer bijdehand, maar ze had de heragendering en daarméé de stemming tegen kunnen houden, maar laten we vooral geen verwijten maken.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.