Het nieuwe inbrakenteam zit om de tafel met burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat. [Gemeente Amstelveen]
112

Oud-agenten helpen bij bestrijding inbraken in Amstelveen

Amstelveen - Vier oud-agenten zijn gestart bij het speciale inbrakenteam van de gemeente Amstelveen. Zij ondersteunen samen met twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) de politie bij de bestrijding van inbraken.

“Het is onacceptabel dat er in Amstelveen zoveel woning- en auto-inbraken zijn,” wethouder Handhaving Herbert Raat in een persbericht van de gemeente. “Om ervoor te zorgen dat er voldoende mensen met een politieachtergrond op straat zijn, investeren we daar als gemeente in. Het is een team met verschillende expertise, kennis en ervaring. Ik hoop dat deze aanpak zorgt voor een daadwerkelijke daling van het aantal inbraken.”

Hoofdtaak

Zorgen dat er minder wordt ingebroken in Amstelveen is de hoofdtaak van het inbrakenteam. De leden van het team zijn in de wijk aanwezig om inbraak tegen te gaan. Er was veel belangstelling van oud-politieagenten om deel uit te maken van het inbrakenteam.

“Het inbrakenteam ondersteunt de politie en neemt werkzaamheden over waar ze geen tijd voor hebben”, zegt burgemeester Bas Eenhoorn. “Na een inbraak is bijvoorbeeld een buurtonderzoek nodig. Tijdens zo’n onderzoek wordt er met inwoners gesproken in de hoop nieuwe aanknopingspunten te ontdekken. Dat helpt de politie bij het opsporingsonderzoek en daarmee om het aantal inbraken te verminderen.”

Achtergronden

De vier nieuwe medewerkers hebben verschillende achtergronden. Zo is er een recherche specialist aan de slag die afkomstig is van de Marechaussee. Ook is er een oud-rechercheur met specialisme in technische opsporingsmethoden. Eén van de oud-agenten is afkomstig van de Amstelveense politie. Hij heeft jarenlange ervaring met de lokale praktijk. Een informatie-specialist, afkomstig van de Amsterdamse politie, zorgt dat het team weet hoe de grootste kans ontstaat om de inbrekers tegen te houden.

De twee handhavers van de gemeente hebben veel straatervaring met bijvoorbeeld de Amstelveense jeugd en kennen elke straatje en elk steegje. Zij zijn gespecialiseerd in het straatwerk en onderhouden contact met de buurt via social media, zoals Whatsapp buurtpreventiegroepen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.