Wat Eten We Vandaag: Quiche Lorraine met kruidensla
Ah oui, la Quiche! De hoeksteen van iedere klassieke lunch. We serveren deze hartige taart met een kruidensla. De perfecte maaltijd bij grote gezelschappen.
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar deeg voor hartige taart uit de koeling
Vulling
- 150 g gerookte ontbijtspekblokjes
- 300 ml crème fraîche
- 4 eieren
- zout en peper
- nootmuskaatbol
Sla
- 30-40 ml azijn
- 2 tl mosterd
- 100 ml olijfolie
- 100 g rucola
- 1 flinke bos gemengde kruiden (bv kervel, dille, dragon)
- 75 gr walnoten
Benodigdheden:
- quichevorm (22 cm doorsnede),
- bakpapier
- blindbakvulsel (bv gedroogde peulvruchten)
- nootmuskaatrasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande video’s vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar -
Wat Eten We Vandaag: Schnitzelsandwich met appelsalsa en dragonmayonaise
Schnitzel is niet alleen lekker met aardappel, maar ook als sandwich kun je er enorm van genieten. Dat bewijst Hugo Kennis met deze heerlijke, vullende schnitzelsandwich. -
Wat Eten We Vandaag: Appeltaart
Voor velen is en blijft de appeltaart de lekkerste taart uit de Nederlandse keuken om van te genieten! Dit recept is dan ook de perfecte taart voor deze zondag bakdag. -
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week
Ei, ei, ei, met Pasen horen ze erbij. Maar hoeveel eieren mag je eten? Zijn geverfde eieren giftig? En waarom zijn bruine eieren duurder dan witte? 7 eierweetjes voor tijdens de Paasbrunch. Voedingsdeskundige Annette Stafleu: ,,Wie zeven of meer eieren per week eet, heeft een hogere kans op diabetes type 2.”
-
PREMIUM
Alles duurder? Eten in dit restaurant wordt juist goedkoper: ‘Het is een risicootje’
Stolwijk -
-
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’ -
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
Geen kwaad woord over sushi, maar de Japanse keuken heeft meer te bieden, weten ook meneer en mevrouw Hamersma. Bak eens een hambagu (hamburger). Sake is niet verplicht, er kan ook wijn bij. Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn, deze week tippen ze drie Japanse recepten.
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’ -
-
PREMIUM40
Carnivoren , keto- of raw vegan-dieet: gezond of onverstandig?