U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Sport
  • 0
Van Obama tot Trump: in de VS bejubelt iedereen de comeback van golfer Tiger Woods. Maar het voelt óók ongemakkelijk. ...

4 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI

Yeah, black proudness.

1 Black65    
4 maanden geleden door Black65
4
Meld

@1 Dus prestaties (positief of negatief) zijn vanaf nu kleurgebonden?

2 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
2
Meld

@2 Altijd al zo geweest, zo gaan nogal wat witten er prat op superieur aan zwarten te zijn, vooral op 't vlak van IQ.

3 Black65    
4 maanden geleden door Black65
3
Meld

@3 Bedoel je die onderlinge moordpartijen in amerika?

4 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
2
Meld

@4 Hoezo onderling ? Feit is dat de witten aldaar veel meer zwarten hebben vermoord dan andersom. De onderlinge moordpartijen tussen zwarten steekt daarbij schril af.

5 Black65    
4 maanden geleden door Black65
4
Meld

@5 Dit artikel zag in onlangs. Zeg het maar: https://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/09/zwarten-moorden-veel-vaker-dan-andere-bevolkingsg-1492760-a99348
Neemt uiteraard niet weg dat iedere moord een te veel is. Toch?

6 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
2
Meld

Obomba vind hem leuk omdat het een mede-donkere is, die iets presteert in zijn leven. Trump vind het leuk omdat het tenminste iemand is die een beetje waardige tegenstander is voor de Golf koning Trump.

7 xtremy    
4 maanden geleden door xtremy
1
Meld

Wanneer ik Tiger Woods zie, zie ik een waanzinnige golfer; anderen zien alleen kleur, kennelijk.

8 Scrow    
4 maanden geleden door Scrow
0
Meld

@6 In 't artikel staat dat de geraadpleegde data een tijdvak bestrijkt van 1980 tot 2013, dus de slavernijperiode (1600- 1865) en de periode erna van 1866 tot 1980 niet meegerekend. In absolute aantallen - dus niet relatief - hebben blanken in de periode 1600 - 2013 toch echt veel meer zwarten vermoord dan andersom. Overigens staat in 't artikel vermeld dat 83% van de blanke moordslachtoffers zijn vermoord door blanke moordenaars.

9 Black65    
4 maanden geleden door Black65
2
Meld

@9 Daar zijn in die periode zeker heel veel zwarte mensen vaak voor kleine vergrijpen op een gruwelijke manier aan hun einde gekomen. Dit geldt natuurlijk ook voor slaven net een blanke huidskleur. Slaven zeker in die tijd hadden geen prettig leven. Overigens kon je in die tjid hier te lande lijfeigene zijn. Ook geen pretje.
Echter voordat slaven werden vervoerd werden ze ook eerst tot slaaf gemaakt. En dat was toch voornamelijk een inheems dingetje en als ik me niet vergis hadden arabieren daar ook een aardige lepel in de pap. Waarom hoor je daar zo weinig over. Je eigen volk dat je tot slaaf maakt en als je sterk genoeg was, was je geschikt om door blanken te worden gekocht. En weet je ook wat gebeurde met de slaven die niet werden verkocht door de inheemse handelaren? Dit deel van de geschiedenis wordt maar makkelijk opzij geschoven. Dat blanke mensen de zwarten vaak zeer gruwelijk hebben behandeld vind ik zelf ook een zwarte bladzijde. Doch wat vind jij van die zwarte mensen die hun eigen mensen verkochten en als ze niet werden verkocht dan werden ze ...... (zoek maar op/uit).

10 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
0
Meld

@10 Uiteraard waren er zwarte slavenronselaars voor zwarte slaven om aan de binnenlandse vraag te voldoen, maar zij bestonden vooral bij de gratie van de enorme vraag uit de blanke koloniën en Arabië - Arabieren zijn overigens genetisch sterk verwant aan de Indo-Germaanse volken en worden derhalve gerekend tot het Europide ras.
Persoonlijk vind ik dat mijn zwarte voorouders zich in die periode nauwelijks ontwikkelden waardoor ze uiteindelijk zeer ver achterliepen in de vaart der volken, wat op zijn beurt heeft geresulteerd in eeuwenlange onderwerping door Europese en Arabische volken.

11 Black65    
4 maanden geleden door Black65
1
Meld

@11 Helaas voor een ieder die in die tijd leefde. Iedereen kon slaaf worden ongeacht huidskleur. Niets kon die slavendrijvers/handelaars tegenhouden; er was totaal geen wetgeving op dat vlak.
In de koloniën wilde men eerst met blanke werknemers de landerijen bewerken. Echter die blanke werknemers konden niet tegen de tropische omstandigheden. Daarop is men overgestapt op mensen die daar wel tegen kunnen. En ja, als slaven worden aangeboden dan bestaat de kans dat je gekocht kon worden. En als slaaf kon je daar dan aan het werk. En dat was uiteraard geen pretje. Echter werd je niet verkocht dan was het snel met je gebeurd want je was voor de verkoper niets meer waard. Dus de inheemse liefde voor de eigen mensen was niet bepaald groot. Tikkeltje merkwaardig dat je daar zo makkelijk aan voorbij gaat. Daarentegen probeer je wel veel het gewicht op de westerse samenleving te leggen door alles wat niet echt donker gekleurd is in het blanke kamp te plaatsen. Kijk je echter naar de geschiedenis dan is slavernij in Arabische en Afrikaanse contreien al een eeuwenlange traditie.
Nu zijn er wetten die slavernij verbieden. Echter zoals je weet vindt (moderne) slavernij nog steeds plaats. Ik vind dat je daar meer aandacht moet schenken.

12 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
0
Meld

@12 Uiteraard is de tragedie van slavernij door de geschiedenis heen niet rasgebonden. En natuurlijk is er thans - vooral in de Tweede en Derde Wereld - nog steeds sprake van slavernij, zij het minder zichtbaar dan destijds. Armoede, onwetendheid en gebrek aan onderwijs/studiemogelijkheden zijn hieraan debet.

Jouw stelling, ik citeer verkort: "Daarentegen probeer je wel...in het blanke kamp te plaatsen",
slaat echter geen hout. Marokkanen bijvoorbeeld zijn nu eenmaal genetisch verwant aan Europeanen, bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkanen. Onder de eerste generatie Marokkanen bevonden zich niet zelden zelfs blonde en blauwogige typen die fenotypisch niet te onderscheiden waren van Hollanders.

13 Black65    
4 maanden geleden door Black65
1
Meld

@13 Tuurlijk vindt er over en weer vermengingen plaats. Jij kan ook blank 'bloed' door je lichaam hebben stromen. Voor mij geen issue mocht ik zwart 'bloed' door mijn aderen hebben lopen.. Maar met jouw stelling dat arabieren en andere wat licht getinten blank zijn om die slavernij in de blanke hoek te kunnen plaatsen maak je jezelf bijzonder makkelijk mee af. Slavernij kwam heel veel voor in de arabische en afrikaanse landen. Pas met die koloniën zijn blanke kolonisten zich intensief gaan bezighouden met slaven (zie mijn vorige mail over het waarom). Daarbij laat je je wederom niet uit over die slavendrijvers in de afrikaanse landen. Zonder die gasten zouden er niet zoveel slaven naar de toenmalige koloniën zijn vervoerd. En niet verkochte slaven werden ook gewoon gedood door de inheemse slavendrijvers. Kijk, ik steek best mijn eigen hand in eigen boezem maar durf jij dat ook?

14 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
0
Meld

@14 Dit debatje is verworden tot een cirkeldiscussie. Zoals ik in dit verband reeds zei is was het de enorme vraag naar zwarte slaven met name in de toenmalige blanke koloniën die het aanbod deed exploderen. Dit is gewoon een feit, maar beslist geen verwijt aan de nazaten van de toenmalige blanke slavendealers en slavenhouders. Wel is het kenmerkend dat ik tijdens mijn vakanties in London, Dublin, New Orleans en Vancouver rustig met de blanke inwoners aldaar over dit onderwerp in debat kan zonder elkaar verwijten te maken, laat staan elkaar naar de strot te vliegen. Iets waar blanke Nederlanders nog lang niet aan toe zijn.

15 Black65    
4 maanden geleden door Black65
1
Meld

@15 Ik neem toch niet aan dat je van deze discussie iets ervaart als naar de strot vliegen? Het enige waar ik op terugkom is het feit dat je wel naar het een kijkt maar niet naar het andere. Zo vind ik de wijze waarop de slaven in vroegere tijden zijn behandeld afschrikwekkend. Daarbij heb ik het gemak dit ook te doen omdat gelukkig en terecht slavernij volkomen is verboden (ondanks dat dit nog doorgaat). Echter dat wat de inheemse bevolking haar eigen bevolking heeft aangedaan: namelijk slaven aanbieden en overgebleven slaven doden jij daar in mijn ogen geheel overheen stapt. In die zin is die jouw laatste zin richting de blanke Nederlanders ook van toepassing op jou.

16 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump hint op nieuwe handelsoorlog: EU is nog...
Nog voordat er een akkoord is in de handelsoo...

14 uur geleden door RTL Nieuws

De dader is wit
Witte daders hebben carte blanche in medialan...

13 uur geleden door Hadito

Ondernemer uit eigen pand gezet door We Are H...
Een onaangename verrassing voor de Amsterdams...

6 uur geleden door ontken

Afrikaan (27) verkracht 9-jarig meisje in Dui...
Ophef in Duitsland nadat deze gruwelijke feit...

4 uur geleden door Inter

‘Meerdere FvD-senatoren mee naar nieuwe...
De breuk binnen Forum voor Democratie (FvD) i...

23 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Klokkenspel
Twijfels in Italië over basisplaats De Ligt ...
@2: Ah, ok. B-clubs in Duitsland en Engeland ...

minder dan een minuut geleden door Klokkenspel

Proemevla
Federale rechter beveelt FBI alle documenten ...
https://www.judicialwatch.org/press-releases/...

1 minuut geleden door Proemevla

Reagurius
Wat te doen bij slaapproblemen? 'Ik val met e...
Sommige draadjes van NK lezen?...

1 minuut geleden door Reagurius

Scholar002
VVD Zwolle: stel vaccinatie verplicht bij kin...
@15 De natuurwetten hebben geen boodschap aan...

1 minuut geleden door Scholar002

wijs
CBS: steeds meer mensen met slaapproblemen...
Gaat het hier alleen om Nederlanders of ook d...

2 minuten geleden door wijs

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig