Tiger Woods is terug… Groter dan ooit (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Sport  ·  16 Reacties

  • 0
  • 341x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Yeah, black proudness.

4
1 Black65

@1 Dus prestaties (positief of negatief) zijn vanaf nu kleurgebonden?

2
2 ThWil

@2 Altijd al zo geweest, zo gaan nogal wat witten er prat op superieur aan zwarten te zijn, vooral op 't vlak van IQ.

3
3 Black65

@3 Bedoel je die onderlinge moordpartijen in amerika?

2
4 ThWil

@4 Hoezo onderling ? Feit is dat de witten aldaar veel meer zwarten hebben vermoord dan andersom. De onderlinge moordpartijen tussen zwarten steekt daarbij schril af.

4
5 Black65

@5 Dit artikel zag in onlangs. Zeg het maar: https://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/09/zwarten-moorden-veel-vaker-dan-andere-bevolkingsg-1492760-a99348
Neemt uiteraard niet weg dat iedere moord een te veel is. Toch?

2
6 ThWil

Obomba vind hem leuk omdat het een mede-donkere is, die iets presteert in zijn leven. Trump vind het leuk omdat het tenminste iemand is die een beetje waardige tegenstander is voor de Golf koning Trump.

1
7 xtremy

Wanneer ik Tiger Woods zie, zie ik een waanzinnige golfer; anderen zien alleen kleur, kennelijk.

0
8 Scrow

@6 In 't artikel staat dat de geraadpleegde data een tijdvak bestrijkt van 1980 tot 2013, dus de slavernijperiode (1600- 1865) en de periode erna van 1866 tot 1980 niet meegerekend. In absolute aantallen - dus niet relatief - hebben blanken in de periode 1600 - 2013 toch echt veel meer zwarten vermoord dan andersom. Overigens staat in 't artikel vermeld dat 83% van de blanke moordslachtoffers zijn vermoord door blanke moordenaars.

2
9 Black65

@9 Daar zijn in die periode zeker heel veel zwarte mensen vaak voor kleine vergrijpen op een gruwelijke manier aan hun einde gekomen. Dit geldt natuurlijk ook voor slaven net een blanke huidskleur. Slaven zeker in die tijd hadden geen prettig leven. Overigens kon je in die tjid hier te lande lijfeigene zijn. Ook geen pretje.
Echter voordat slaven werden vervoerd werden ze ook eerst tot slaaf gemaakt. En dat was toch voornamelijk een inheems dingetje en als ik me niet vergis hadden arabieren daar ook een aardige lepel in de pap. Waarom hoor je daar zo weinig over. Je eigen volk dat je tot slaaf maakt en als je sterk genoeg was, was je geschikt om door blanken te worden gekocht. En weet je ook wat gebeurde met de slaven die niet werden verkocht door de inheemse handelaren? Dit deel van de geschiedenis wordt maar makkelijk opzij geschoven. Dat blanke mensen de zwarten vaak zeer gruwelijk hebben behandeld vind ik zelf ook een zwarte bladzijde. Doch wat vind jij van die zwarte mensen die hun eigen mensen verkochten en als ze niet werden verkocht dan werden ze ...... (zoek maar op/uit).

0
10 ThWil

@10 Uiteraard waren er zwarte slavenronselaars voor zwarte slaven om aan de binnenlandse vraag te voldoen, maar zij bestonden vooral bij de gratie van de enorme vraag uit de blanke koloniën en Arabië - Arabieren zijn overigens genetisch sterk verwant aan de Indo-Germaanse volken en worden derhalve gerekend tot het Europide ras.
Persoonlijk vind ik dat mijn zwarte voorouders zich in die periode nauwelijks ontwikkelden waardoor ze uiteindelijk zeer ver achterliepen in de vaart der volken, wat op zijn beurt heeft geresulteerd in eeuwenlange onderwerping door Europese en Arabische volken.

1
11 Black65

@11 Helaas voor een ieder die in die tijd leefde. Iedereen kon slaaf worden ongeacht huidskleur. Niets kon die slavendrijvers/handelaars tegenhouden; er was totaal geen wetgeving op dat vlak.
In de koloniën wilde men eerst met blanke werknemers de landerijen bewerken. Echter die blanke werknemers konden niet tegen de tropische omstandigheden. Daarop is men overgestapt op mensen die daar wel tegen kunnen. En ja, als slaven worden aangeboden dan bestaat de kans dat je gekocht kon worden. En als slaaf kon je daar dan aan het werk. En dat was uiteraard geen pretje. Echter werd je niet verkocht dan was het snel met je gebeurd want je was voor de verkoper niets meer waard. Dus de inheemse liefde voor de eigen mensen was niet bepaald groot. Tikkeltje merkwaardig dat je daar zo makkelijk aan voorbij gaat. Daarentegen probeer je wel veel het gewicht op de westerse samenleving te leggen door alles wat niet echt donker gekleurd is in het blanke kamp te plaatsen. Kijk je echter naar de geschiedenis dan is slavernij in Arabische en Afrikaanse contreien al een eeuwenlange traditie.
Nu zijn er wetten die slavernij verbieden. Echter zoals je weet vindt (moderne) slavernij nog steeds plaats. Ik vind dat je daar meer aandacht moet schenken.

0
12 ThWil

@12 Uiteraard is de tragedie van slavernij door de geschiedenis heen niet rasgebonden. En natuurlijk is er thans - vooral in de Tweede en Derde Wereld - nog steeds sprake van slavernij, zij het minder zichtbaar dan destijds. Armoede, onwetendheid en gebrek aan onderwijs/studiemogelijkheden zijn hieraan debet.

Jouw stelling, ik citeer verkort: "Daarentegen probeer je wel...in het blanke kamp te plaatsen",
slaat echter geen hout. Marokkanen bijvoorbeeld zijn nu eenmaal genetisch verwant aan Europeanen, bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkanen. Onder de eerste generatie Marokkanen bevonden zich niet zelden zelfs blonde en blauwogige typen die fenotypisch niet te onderscheiden waren van Hollanders.

1
13 Black65

@13 Tuurlijk vindt er over en weer vermengingen plaats. Jij kan ook blank 'bloed' door je lichaam hebben stromen. Voor mij geen issue mocht ik zwart 'bloed' door mijn aderen hebben lopen.. Maar met jouw stelling dat arabieren en andere wat licht getinten blank zijn om die slavernij in de blanke hoek te kunnen plaatsen maak je jezelf bijzonder makkelijk mee af. Slavernij kwam heel veel voor in de arabische en afrikaanse landen. Pas met die koloniën zijn blanke kolonisten zich intensief gaan bezighouden met slaven (zie mijn vorige mail over het waarom). Daarbij laat je je wederom niet uit over die slavendrijvers in de afrikaanse landen. Zonder die gasten zouden er niet zoveel slaven naar de toenmalige koloniën zijn vervoerd. En niet verkochte slaven werden ook gewoon gedood door de inheemse slavendrijvers. Kijk, ik steek best mijn eigen hand in eigen boezem maar durf jij dat ook?

0
14 ThWil

@14 Dit debatje is verworden tot een cirkeldiscussie. Zoals ik in dit verband reeds zei is was het de enorme vraag naar zwarte slaven met name in de toenmalige blanke koloniën die het aanbod deed exploderen. Dit is gewoon een feit, maar beslist geen verwijt aan de nazaten van de toenmalige blanke slavendealers en slavenhouders. Wel is het kenmerkend dat ik tijdens mijn vakanties in London, Dublin, New Orleans en Vancouver rustig met de blanke inwoners aldaar over dit onderwerp in debat kan zonder elkaar verwijten te maken, laat staan elkaar naar de strot te vliegen. Iets waar blanke Nederlanders nog lang niet aan toe zijn.

1
15 Black65

@15 Ik neem toch niet aan dat je van deze discussie iets ervaart als naar de strot vliegen? Het enige waar ik op terugkom is het feit dat je wel naar het een kijkt maar niet naar het andere. Zo vind ik de wijze waarop de slaven in vroegere tijden zijn behandeld afschrikwekkend. Daarbij heb ik het gemak dit ook te doen omdat gelukkig en terecht slavernij volkomen is verboden (ondanks dat dit nog doorgaat). Echter dat wat de inheemse bevolking haar eigen bevolking heeft aangedaan: namelijk slaven aanbieden en overgebleven slaven doden jij daar in mijn ogen geheel overheen stapt. In die zin is die jouw laatste zin richting de blanke Nederlanders ook van toepassing op jou.

0
16 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

13 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Aniem PornMegan Fox LezCuckold PornAdult Porn GamesJezabel VisserCorina Kopf Only FanAngela White SquirtDefloration PornAmerican School PornHot Boudi NakedOld Japanese Sex Movies4k High Def PornBaywatch NudesSigourney Weaver HotWife Change SexMoti Aunty Ki ChudaiAss Fuck XvideosCandy White PornYamato NakedBig Tits Mom PovTamil CockSoogxKorea Toilet VoyeurXxx V 18Teens Flash OmegleXxx Japan ComRiley Reid Lana RhoadesCherry Kiss Porn VideosJanet Mason EscortWomen Masturbates In PublicEspañola FolladoraBangla Bhabhi Sex VideoSonstepmomBelle Delphine NsfwぽるのはぶAi Nude WomenNudes UncensoredQuadrinhos Eroticos 3 DQuadrinho XvideoPerfect Naked WomenKojja Sex VideosBhabi Xx VideoDidi Ko PelaClose Up Pussy Eating LesbianBbc FacefuckAccidental BlowjobFree Mature PornvideosMilf Fox Videos69 Clit ComLittlepussy PicsMarta Gromova NudeNew Porn Desi VideoMilf On Casting CouchPron PicsTop PornvideosVideos Pornos De FamososIran XvidIndian Naked VideoHot Gf XxxAlexis Texxas PornMain Khalifa Porn VideosFatwomenhavingsexCelebrity Leak PornLovewettingRiley Reid Porn VideosTop Celeb NudeP O R N AsmrIndian Girls Blowjob VideosEden Ivy Porn ForceBig Tits Bouncing CompilationChatavenue TeensCsech Fantasy2 Guya 1 HorseAmariah Morales NudesJust Porn IndiaPorn IrSwathi Naidu XvideosWwwxxxpornFilm Pornographique AdultesMincraft Jenny PornBenchodeNaked BlomdesAsiastreetmeatNifyy ArchiveTee Tee PawgMakbabbyyPorn CheckTop Cam SitesRasiyan PornBrazzers AppChut Me LolaLesbian Scissor SexPron 3dDownblouse Nip SlipFlowina ParadisePorn Real AmatureNiggertoeBeautiful Porn StartNaked TransvestitesEscort RevoewPorn HotalSex IslandBur PelaLatest Tamil Sex MovieGerman Goo GirlesCelebritygonewildFatal MobelBrittany Daniel NudMarkie Post NakedHindi Hot Web Series Movie3d AnimationpornTeenagers Do PornKanada Sex VideoIndian College Lovers Sex VideosAnti XvideoDesi Pakistani Porn VideosBae SexAsian Massage Hiden CamPorn VpnTamil KamaActrices PornográficasKrystalafit PornItadaki SeikeiKatee Owens GifsParalyzed . Kari CachondaBellesafimsBf Cartoon WaliFun In The Backrooms PornMiranda May NudeIndian Hidden SexXxx Yyy VideoWww Odia Xxx ComHot SpankingKannada Sex BookVery Horny PornHotmilfsfuckDante Ferrari PornLela Star GangbangedFrre Black PronNudes AppFree Poren TubeHentaizaoAnal TenegerCumming In PornTrios Caseros PornosNaiadesaquaDeep Thtoat PornEbony Ts HeadXxxx BigassCoy_amina_