Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Attje Kuiken (vervolg)

16-04-2019 09:01

Naar Buiten - Inrichten

Mevrouw Kuiken,

Ik dacht eerst dat u gewoon een onbeschoft stuk vreten bent.

In oktober 2015 stelde ik u eens een vraag. Waarom de PvdA tegen een motie van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt stemde om kindhuwelijken van in Nederland verblijvende echtparen te ontbinden.

Ik schreef u dat ik het snapte van de twee oud-PvdA-Kamerleden Kuzu en Öztürk, die sinds ze Denk oprichtten officieel trekpoppen van de Turkse president Erdogan zijn. Wie aan de touwtjes zit van een islamitische despoot die journalisten in kerkers gooit, kan moeilijk opeens verlicht gaan doen. En dat ik het snapte van GroenLinks. Die partij vond het namelijk een schande dat de pedoseksuelenclub Martijn verboden werd en heeft straks in de Eerste Kamer Farah Karimi zitten, de mevrouw die als Oxfam-directeur wegkeek toen in getroffen gebieden meisjes werden misbruikt door haar collega’s. En dat ik het zelfs snapte van de VVD. Da’s immers de partij die er al vele jaren alles aan doet om te zorgen dat van haar prominente lid Joris Demmink niets strafbaars wordt gevonden voor zijn dood.

Maar van de PvdA snapte ik het niet. Dus ik vroeg u hoe het zat.

Geen antwoord.

Niet netjes.

In december 2018 schreef de website Voice of Europe, waarvan ik toen net uitgever was geworden, dat het Verdrag van Marrakesh wel degelijk bindend zal zijn voor westerse landen. (Terecht, maar dat terzijde)

U zei toen, op 14 december, in de Tweede Kamer namens de PvdA-fractie tegen minister Ferd Grapperhaus: “Voice of Europe is een site die in verband is gebracht met Russisch nepnieuws. Wat vindt de minister van informatie op deze site? Zijn er inderdaad banden tussen Voice of Europe en Russische eh… informatie.”

Een van de eigenaren van die site, Erik de Vlieger, vroeg u toen in een brief om dit nepnieuws recht te zetten.

Geen antwoord.

Niet netjes.

Op 3 april zat u bij de talkshow Jinek. U zei daar dat ‘de ouders’ van Anne Faber het optreden van FvD-Tweede Kamerlid Theo Hiddema bij het Tweede Kamerdebat over de clusterfuck rond Michael P. en andere gestoorde moordenaars ook walgelijk vonden.

Tien dagen later bleek uit een interview met Anne’s vader Wim in de Volkskrant dat in elk geval één van Anne’s ouders dat helemaal niet vond: vader Wim Faber. Hij zei: “Het allerergste vind ik wegkijken en doen alsof het allemaal maar een abstract gebeuren is. Zo geef je iedereen de mogelijkheid om het niet te hoeven weten. We moeten het beest in de bek kijken.”

Ik vroeg u, na dit Timmermansje van u, of u uw excuses nog ging aanbieden aan Theo Hiddema.

Geen antwoord.

Niet netjes.

Ik kon me eerlijk gezegd niet voorstellen dat u echt zo’n onbeschoft stuk vreten bent dat u gewoon alleen maar zendt en niet communiceert.

Dat u Erik de Vlieger en mij geen antwoord geeft op keurig nette vragen: soit. U schat -terecht- in dat u onze stem toch niet kunt kopen, dus u laat het lekker zitten.

Maar dat u Hiddema zo schoffeert, en daarmee Anne’s vader Wim, dat begreep ik écht niet.

Tot ik een Jinek-uitzending van 28 maart terugkeek.

Daarin stelde AD-journalist Yelle Tieleman dat monsters als Michael P. misschien ook vrij spel hebben doordat draconische bezuinigingen klinieken als die in Den Dolder waar dat ongedierte verbleef hebben kapot gemaakt. Hij stelde dat het misschien niet zo verstandig was om professionele beveiligers te vervangen door buurtcoaches. En geschoold psychiatrisch personeel door vakantiewerkers.

Uw reactie daarop was keer op keer opvallend fel. “Daar heeft het helemaal níets mee te maken!

Ik snap nu waarom u dat zei.

De PvdA was in Rutte 2 medeverantwoordelijk voor de bezuinigingen op de forensisch-psychiatrische zorg.

Uw PvdA.

U.

De gruwelijke moord op Anne Faber had, zoals u bij Jinek stelde, inderdaad voorkomen kunnen worden.

Door u.

U bent dus niet gewoon een onbeschoft stuk vreten dat haar onwelgevallige post niet beantwoordt.

Het is veel erger.

U en uw PvdA zaten zelf aan de geldkraan!

Het pluche is duur betaald, mevrouw Kuiken.

Door de Anne Fabers van deze wereld…

Groet,

JanD

PS. Blij met mijn Briefjes? U kunt me al sponsoren voor 3,3 cent per dag!