U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 1
Een huis kopen is in de huidige overspannen huizenmarkt een stressvolle bezigheid. De zoektocht naar een passende hypotheek maakt het, zeker als je snel moet beslissen, volgens velen niet makkelijker. ...

3 maanden geleden door technienieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
LEES MEER OVER

Raar artikel. Je kan gewoon thuis op de bank zitten en toch een voor jouw situatie goede hypotheek opzoeken. Er staat genoeg informatie te vinden op het internet. Daarna wellicht nog even checken bij een bank of bedrijf zoals bijvoorbeeld de Hypotheker. En je weet je te lenen bedrag. Pas als je dat bedrag weet kun je gericht gaan zoeken naar een huis. Nu kijken mensen eerst naar een woning en dan blijkt later dat ze het helemaal niet kunnen betalen en geen hypotheek rondkrijgen. Ja dan krijg je stress.

1 Een hardwerkende ZZPer    
3 maanden geleden door Een hardwerkende ZZPer
0
Meld

@1 Objectief en van enige afstand bezien: ja. Maar intussen manifesteert zich, in navolging van het 'discouraged labour effect' op de arbeidsmarkt uit midden jaren tachtig ('ik ga niet meer zoeken naar een baan want er zijn 800.000 werklozen, en voor iedere vacature 200 gegadigden') een parallelle ontwikkeling op de woningmarkt: mensen trekken zich inmiddels terug van die woningmarkt. En dat, nota bene, in een tijd van economische voorspoed. De eerstvolgende crisis kan nog maar een tot twee jaar uitblijven, met als gevolg: niet verder stijgende, maar evenmin dalende huizenprijzen, hogere rente, nog minder reëel woningaanbod. Er zou toch een soort Deltaplan moeten komen voor de komende generaties, onder meer omvattende nieuwbouw, doorstroming, etc.
Maar de factor 'bezit' (gemeenten, projectontwikkelaars, speculanten bouwgrond, etc.) heeft daarbij geen enkel belang. Niets doen impliceert over tien jaar een tweedeling in extremis: enerzijds een cohort dat nog (net) wel heeft kunnen kopen, anderzijds een cohort dat nooit meer zal kunnen kopen en ook nog eens vogelvrij is vanwege jaarlijks forse huurstijgingen (ook de sociale huursector is inmiddels nagenoeg afgeschaft).
Het artikel is niet zo raar als het misschien bij eerste lezing oogt.

2 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@2 Hetgeen ik zojuist nog vergat aan te geven, de link met het artikel - de stress - zit hem maw niet zozeer in de gecompliceerde materie zelf, als wel de spoedeisendheid van het telkens weer onmiddellijk moeten reageren in een totaal overspannen markt. Het eerst zoeken naar ruimte en dan naar een koopwoning werkt niet, omdat ook banken kijken naar het object, de taxatie ervan, enzovoorts. Zelf ken ik mensen die het boek 'kopen' na meerdere mislukte ervaringen 'now or never' inmiddels hebben dichtgedaan.

3 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@3 , klopt. Makelaar was beschermd beroep, en wat u zegt. Deed je bod op huis, was het proces voor jou en de verkoper en geen krachten van buiten.

4 caso    
3 maanden geleden door caso
0
Meld

@2
"Er zou toch een soort Deltaplan moeten komen voor de komende generaties, onder meer omvattende nieuwbouw, doorstroming, etc."

Niet nodig. In o.a. Groningen en Limburg zijn er woningen genoeg. Het lijkt me een onzinnig idee om een Deltaplan te maken dat er voor gaat zorgen dat we aan de randen van Nederland te kampen krijgen met leegstand en spookdorpen en tegelijkertijd dat we in de Randstad een totaal volgepropte infrastructuur krijgen.
Met andere woorden: starters, verhuis gewoon naar een leuke plek buiten de Randstad en anders niet zeuren dat je geen huis kunt betalen.

5 WTR    
3 maanden geleden door WTR
0
Meld

@5 Klopt wel, alleen... Dan moet er goed vervoer komen, in die zin dat je, en dat is nu zowel via de weg als met OV echt onhaalbaar, maximaal 2 uur per dag forenst - dat is al aardig wat hoor.

6 Citrusvrucht    
3 maanden geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@6
Ja, daar heb jij weer een punt. Het zou mooi zijn als er wat meer werkgevers naar Limburg, Groningen, etc zouden gaan.

7 WTR    
3 maanden geleden door WTR
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

1 dag geleden door Hadito

Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

4 uur geleden door Nu.nl

Zwarte Cross maakt excuses voor ‘racist...
De organisatie van de Zwarte Cross heeft excu...

1 dag geleden door AD

Gratis en anonieme vaccinatie tegen Hepatitis...
Tijdens de Pride at the Beach parade in Zandv...

15 uur geleden door kwatta

'Britse economie mogelijk al in recessie...
De Brexit heeft er mogelijk al voor gezorgd d...

23 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Vageali6888
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
@191Als je het een beetje gevolgd hebt we...

minder dan een minuut geleden door Vageali6888

TedjeR
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
@180 "die jonge kinderen zijn door idioten op...

minder dan een minuut geleden door TedjeR

Criticaster
’Omtzigt doet z’n werk goed’...
@13 @14 Oh ja, het was geen getuige maar een ...

minder dan een minuut geleden door Criticaster

Weet geen naam
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
@188 "Wie zegt dat ze niet hun best gedaan he...

1 minuut geleden door Weet geen naam

Bamischijf
Duitsland geschokt: Migrant vermoordt willeke...
@59 heb liever bami, maar wat heeft @59 met @...

1 minuut geleden door Bamischijf

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig