U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 1
Een huis kopen is in de huidige overspannen huizenmarkt een stressvolle bezigheid. De zoektocht naar een passende hypotheek maakt het, zeker als je snel moet beslissen, volgens velen niet makkelijker. ...

2 dagen geleden door technienieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
LEES MEER OVER

Raar artikel. Je kan gewoon thuis op de bank zitten en toch een voor jouw situatie goede hypotheek opzoeken. Er staat genoeg informatie te vinden op het internet. Daarna wellicht nog even checken bij een bank of bedrijf zoals bijvoorbeeld de Hypotheker. En je weet je te lenen bedrag. Pas als je dat bedrag weet kun je gericht gaan zoeken naar een huis. Nu kijken mensen eerst naar een woning en dan blijkt later dat ze het helemaal niet kunnen betalen en geen hypotheek rondkrijgen. Ja dan krijg je stress.

1 Een hardwerkende ZZPer    
2 dagen geleden door Een hardwerkende ZZPer
0
Meld

@1 Objectief en van enige afstand bezien: ja. Maar intussen manifesteert zich, in navolging van het 'discouraged labour effect' op de arbeidsmarkt uit midden jaren tachtig ('ik ga niet meer zoeken naar een baan want er zijn 800.000 werklozen, en voor iedere vacature 200 gegadigden') een parallelle ontwikkeling op de woningmarkt: mensen trekken zich inmiddels terug van die woningmarkt. En dat, nota bene, in een tijd van economische voorspoed. De eerstvolgende crisis kan nog maar een tot twee jaar uitblijven, met als gevolg: niet verder stijgende, maar evenmin dalende huizenprijzen, hogere rente, nog minder reëel woningaanbod. Er zou toch een soort Deltaplan moeten komen voor de komende generaties, onder meer omvattende nieuwbouw, doorstroming, etc.
Maar de factor 'bezit' (gemeenten, projectontwikkelaars, speculanten bouwgrond, etc.) heeft daarbij geen enkel belang. Niets doen impliceert over tien jaar een tweedeling in extremis: enerzijds een cohort dat nog (net) wel heeft kunnen kopen, anderzijds een cohort dat nooit meer zal kunnen kopen en ook nog eens vogelvrij is vanwege jaarlijks forse huurstijgingen (ook de sociale huursector is inmiddels nagenoeg afgeschaft).
Het artikel is niet zo raar als het misschien bij eerste lezing oogt.

2 Citrusvrucht    
2 dagen geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@2 Hetgeen ik zojuist nog vergat aan te geven, de link met het artikel - de stress - zit hem maw niet zozeer in de gecompliceerde materie zelf, als wel de spoedeisendheid van het telkens weer onmiddellijk moeten reageren in een totaal overspannen markt. Het eerst zoeken naar ruimte en dan naar een koopwoning werkt niet, omdat ook banken kijken naar het object, de taxatie ervan, enzovoorts. Zelf ken ik mensen die het boek 'kopen' na meerdere mislukte ervaringen 'now or never' inmiddels hebben dichtgedaan.

3 Citrusvrucht    
2 dagen geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@3 , klopt. Makelaar was beschermd beroep, en wat u zegt. Deed je bod op huis, was het proces voor jou en de verkoper en geen krachten van buiten.

4 caso    
2 dagen geleden door caso
0
Meld

@2
"Er zou toch een soort Deltaplan moeten komen voor de komende generaties, onder meer omvattende nieuwbouw, doorstroming, etc."

Niet nodig. In o.a. Groningen en Limburg zijn er woningen genoeg. Het lijkt me een onzinnig idee om een Deltaplan te maken dat er voor gaat zorgen dat we aan de randen van Nederland te kampen krijgen met leegstand en spookdorpen en tegelijkertijd dat we in de Randstad een totaal volgepropte infrastructuur krijgen.
Met andere woorden: starters, verhuis gewoon naar een leuke plek buiten de Randstad en anders niet zeuren dat je geen huis kunt betalen.

5 WTR    
2 dagen geleden door WTR
0
Meld

@5 Klopt wel, alleen... Dan moet er goed vervoer komen, in die zin dat je, en dat is nu zowel via de weg als met OV echt onhaalbaar, maximaal 2 uur per dag forenst - dat is al aardig wat hoor.

6 Citrusvrucht    
2 dagen geleden door Citrusvrucht
0
Meld

@6
Ja, daar heb jij weer een punt. Het zou mooi zijn als er wat meer werkgevers naar Limburg, Groningen, etc zouden gaan.

7 WTR    
2 dagen geleden door WTR
0
Meld

Trending vandaag
Thierry opent de aanval op meisje van 16
Volgens Thierry Baudet is er met het klimaat...

5 uur geleden door Crezee

Lerares Maja Mischke (59): 'Moslimdocent...
Omdat zij kritische berichten over de islam o...

9 uur geleden door DagmarA

Nederlandse politieagent schopt en slaat mosl...
Volgens berichten schopte de politieagent de...

17 uur geleden door Hadito

Video – Thierry Baudet (FvD) waarschuwt...
FvD-leider wil debat, FvD-leider krijgt debat

20 uur geleden door Inter

Beschuldigen moslims voor brand Notre-Dame wa...
Terwijl maandagavond het vuur in de Notre-Dam...

1 dag geleden door Shit...Fan...WhatAMess


ADVERTENTIE


Laatste reacties
rabartels
Werkgevers en werknemers in bouw zijn bang vo...
Denk dat de werkgevers vooral bang zijn voor ...

minder dan een minuut geleden door rabartels

Zie Hier
Ollongren definitief niet vervolgd na uitspra...
Wat kun anders van D66 rechters verwachten!...

1 minuut geleden door Zie Hier

ongelovenloos
Facebook doet pagina’s van Britse extreemre...
laat facepoep zichzelf maar in de ban doen....

1 minuut geleden door ongelovenloos

Janzzen
Kabinet gaat ontbossing aanpakken...
Correctie @25"Je stelt dat sinds 1899 SBB b...

2 minuten geleden door Janzzen

yiddiot-spotter
Frankrijk: Rechtse opiniemaker krijgt jaar ce...
@1 is hij dan in het gevang gezet omdat hij e...

2 minuten geleden door yiddiot-spotter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig