U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 27
Artikel is van 14 april. In 2018 al ruim 1063 aanvallen op Franse kerken. ...

3 maanden geleden door Seconda

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
5
4
1
21
LEES MEER OVER

En de media zwijgt en de satanisten in Brussel vinden het wel okee.

1 vis    
3 maanden geleden door vis
12
Meld

Het zou me helemaal niet verbazen als de kathedraal in de fik is gestoken. De Saint Sulpice fik was ook aangestoken: https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Saint-Sulpice,_Paris "On 17 March 2019, the church briefly caught fire which had climbed up the doors before spreading to the stained glass above it and to a nearby stairway. The cause of the fire and damage was not immediately known and no one was hurt in the incident.[21] Police later confirmed the fire had not been accidental.[22]"

2 Ness    
3 maanden geleden door Ness
11
Meld

En deze gebeurtenis ligt me ook nog steeds zwaar op de maag, weliswaar andere godsdienst maar toch.. Waanzinnige godsdienstfanatici.. Werelderfgoed vernielen, is ISIS ook zo goed in. https://en.wikipedia.org/wiki/Buddhas_of_Bamyan

3 Ness    
3 maanden geleden door Ness
10
Meld

@1 : Gisteren was er plots 'Onze verslaggever in Frankrijk'.....
Waar was die de laatste weken tijdens de geele hesjes?????

4 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
9
Meld

@3 : inderdaad verschrikkelijk was dat om te zien, wat een barbaren.

5 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
6
Meld

Het Katholieke Christendom is dood.

Zij is vervangen door de reformatie. Een stroming die niet hield van schoonheid. Niet hield van mooie gebouwen. Een stroming die zich uitte in soberheid en zelfkastijding. Die daarna is overgegaan in de linkse kerk. Een stroming die zich uit in zelfhaat en destructie van het eigene en de wereld om zich heen.

De kerken zijn de botten van een kadaver. Op de lange weg naar het vergaan tot stof. Zoals alle botten van alle kadavers uiteindelijk vergaan tot stof.

De illusie dat je het verleden kunt vasthouden door de gebouwen te houden terwijl het linkse de geest vernietigt. Een primitief tribaal Afrikaans geloof zich hier met geweld komt vestigen. En zonder verzet het continent overneemt. De bevolking die zich beschaamd wentelt in ontkenning en illusies.

Requiescat In Pace

6 purelogica    
3 maanden geleden door purelogica
27
Meld

@6 de linkse geest? er is iets mis met je pure logica

7 Olivina    
3 maanden geleden door Olivina
10
Meld

Maar oh wee als er wat gebeurt bij een moskee dan staan de journalisten te dringen voor die hut.

8 eigenmening    
3 maanden geleden door eigenmening
6
Meld

@6 Wat een mooi stukje. Heb je dit zelf verzonnen? Meesterlijk!

9 Arthur2000    
3 maanden geleden door Arthur2000
14
Meld

@3 Hoeveel religieuze gebouwen zijn door de geallieerden in Irak en Syrië gebombardeerd? Een hypocriete opmerking dus, want het westen heeft er geen problemen mee om honderdduizenden op te offeren om hun smerige geopolitieke plannen uit te voeren. Kerken worden nog zo veel bezocht dat de meeste mensen nog niet eens meer weten wanneer er een dienst is. Over honderd jaar bestaan ze niet meer of hebben een andere bestemming.

10 niet-alles-geloven    
3 maanden geleden door niet-alles-geloven
16
Meld

@10 : Dat is iets anders dan 4000 jaar oude beelden vernietigen om zo de geschiedenis te wissen.
Wat de geallieerden doen is verschrikkelijk ,dat ben ik met u eens maar ze proberen niet gericht geschiedenis uit te wissen, zoals de islam

11 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
4
Meld

@10 : Ten eerste scholen er geen jihadisten in de beelden. Ten tweede was er geen wapenopslagplaats in de beelden. Ten derde is dit een vrij flauwe jijbak. Het ene is erg en het andere is erg. Maar het ene kan niet gelden als excuus voor het andere. Want dat idee komt voort uit kinderlijke wraakzucht en de houding leidt tot neergaande geweldsspiralen.

Voor de kapotgeschoten moskeëen geldt dat die heel vaak met opzet werden gebruikt om van daar uit oorlog te voeren; dan hoef je achteraf dus niet te gaan janken. Dat zul je boedisten en zeker christenen niet zien doen want kerken hebben altijd als wijkplaatsen voor de bevolking gediend. De beelden van Bamyan vernielen was nergens voor nodig, puur vandalisme. Ik snap niet waarom je zo'n daad - het was chantage - zou willen goedpraten. Er werd daar niet gevochten, niet gebombardeerd; het gebied was stevig in handen van rebellen. Eeuwen voordien zijn de gezichten er afgeslagen. Ook al nietsontziende dommigheid en vandalisme.

12 Ness    
3 maanden geleden door Ness
3
Meld

@6 het christendom is niet dood, maar er wordt niet meer voor gestreden, zoals de moslims al 1400 jaar wèl doen voor de islam.
Zo veroveren ze alle christelijke gebieden, onder vriendelijk toezicht van de linkse deugkerk.

13 Voordevuistweg    
3 maanden geleden door Voordevuistweg
6
Meld

@11 het is al wat langer aan de gang, en niet alleen door moslims

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_destroyed_heritage

14 yiddiot-spotter    
3 maanden geleden door yiddiot-spotter
10
Meld

The Gatestone Institute (formerly Stonegate Institute and Hudson New York) is a right-wing[2][3][4] anti-Muslim[a] think tank with a focus on Islam and the Middle East. The organization has attracted attention for publishing false articles and being a source of viral falsehoods.[5][6][7][8][9]

https://en.wikipedia.org/wiki/Gatestone_Institute

De gewoonlijke extreem rechtse bull shit.

15 yiddiot-spotter    
3 maanden geleden door yiddiot-spotter
13
Meld

@13 oh gossie toch? Je bedoelt de christelijke gebieden die oorspronkelijk ook christelijk waren?

16 yiddiot-spotter    
3 maanden geleden door yiddiot-spotter
13
Meld

@12 zie @14 ...

17 yiddiot-spotter    
3 maanden geleden door yiddiot-spotter
13
Meld

Farao's lieten de 'handtekening' van hun voorganger wegkappen en vervangen door hun eigen 'handtekening', de Sphinx van een nieuw gezicht voorzien, boeken / manuscripten werden verbrand, boeken / manuscripten die niet 'pasten' in het beeld werden niet opgenomen in latere geschriften.
De 'kerk' vernietigde op globale schaal kennis / weten van alle culturen, bouwde kerken / kathedralen op de 'heiligdommen' van de zogenaamde 'heidenen'.
'Vandalen / gestoorden' vernielen nu rondom de wereld en ook in Frankrijk tekenen van 'grootsheid' van mensen, kunst / cultuur.
Angst / bekrompenheid / vernauwd bewustzijn.

Er zijn maar een paar echt grote heersers / culturen geweest die kennis / weten van andere volkeren in zich opnamen, niet hun cultuur aan anderen opdrongen en daardoor konden groeien naar tot nu toe ongekende hoogtes.

Het is één van de redenen waarom veel volkeren onder geen voorwaarde hun eigen kennis / geschiedenis delen met 'zwijnen.'

18 Proemevla    
3 maanden geleden door Proemevla
8
Meld

@15 en de bronnen die zeggen dat het extreem rechts is, zijn allemaal links. Daarnaast is Wikipedia geen bron aangezien er een enorme hoeveelheid bullshit op staat, zo ook dit. CONSERVATIEF IS GEEN EXTREEM RECHTS!!

19 FrisianLionarden    
3 maanden geleden door FrisianLionarden
9
Meld

Gatestone is ook al zo'n USA conservatief (alt-right) haatzaai instituut.

20 TedjeR    
3 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

" deelt alu-hoedjes uit "

21 optimist    
3 maanden geleden door optimist
2
Meld

@19 het is niet alleen wiki hoor, kijk maar op de overzichten van fakenieuws en hoax website ... maar laat u in de toekomst niet betrappen op het referen aan Wikipedia ...

22 yiddiot-spotter    
3 maanden geleden door yiddiot-spotter
8
Meld

Gatestone is al verschrikkelijk passé, evenals Bannon. Eindeloos doorgeprikt, of het nu gaat om de Nederlandse vertaler EJ Bron, de Scandinavische opruiers of de befaamde Italiaanse Guilio Meotti, ze zijn hier al veelvuldig gekopieerd.

Gatestone is van Nina Rosenwald, een islamofobe denktank. Geldschietster in Israël bovendien.

Hier zijn enkele ''foutjes'' van Gatestone
In 2017, Gatestone falsely claimed that 500 churches closed and 423 new mosques opened in London since 2001, and argued that London was being islamized and turning into "Londonistan".[39][5] According to Snopes, Gatestone used "shoddy research and cherry-picked data."[39] Specifically, Gatestone only counted churches that closed but not churches that opened; data for the period 2005-2012 alone show that 700 new churches opened in London.[39]

The Gatestone Institute published false articles during the 2017 German federal election.[40] A Gatestone article, shared thousands of times on social media, including by senior German far-right politicians, claimed that vacant homes were being seized in Germany to provide housing solutions for "hundreds of thousands of migrants from Africa, Asia, and the Middle East."[6] The German fact-checker Correctiv.org found that this was false; a single house was placed in temporary trusteeship, and had nothing to do with refugees whatsoever.[6] Gatestone also cross-posted a Daily Mail article, which "grossly mischaracterized crime data" concerning crime by refugees in Germany.[41]

23 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
22
Meld

@13
''Er wordt niet meer voor gestreden''
U kent geen christelijke terreur. Curieus, dat is al tientallen jaren gaande. Verdiep u eens.

24 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
26
Meld

@2 U speculeert. De kwestie in maart is nooit aangetoond.

Overigens zijn de grootste vandalen in Parijs de gele hesjes.

25 E.Meel    
3 maanden geleden door E.Meel
26
Meld

Ah, 'we' zijn gered, de evident / ergo troll is er weer.

26 Proemevla    
3 maanden geleden door Proemevla
5
Meld

@22 die zogenaamde hoax sites zijn zelf bijna allemaal een hoax. Allemaal links georiënteerd en alles wat ze niet bevalt is fake news. De MSM krijgt positieve cijfers terwijl het aantal fouten/propaganda schrikbarend is.

27 FrisianLionarden    
3 maanden geleden door FrisianLionarden
6
Meld

@21 : Er is een Pakistaan voor gearresteerd. Beetje bijblijven - of beter nog, niet liegen. De lul komt er niet onderuit want er waren getuigen. En camera's. http://www.leparisien.fr/seine-saint-denis-93/saint-denis-le-vandale-presume-de-la-basilique-sera-juge-en-mai-12-04-2019-8052141.php

28 Ness    
3 maanden geleden door Ness
3
Meld

@28 : oh wacht, dat was weer een andere kerk. Deze dan, staat ook op wiki: https://www.breitbart.com/europe/2019/04/16/pakistani-migrant-trial-smashing-french-basilica-housing-former-kings/ in artikel: "Just last month the second largest church in Paris was damaged by fire, which police have said was deliberately started. ". Wat jij speculatie noemt haal ik gewoon van wiki. Afijn ik hap niet meer. Stik in je gutsieness, trol.

29 Ness    
3 maanden geleden door Ness
3
Meld

Ze worden zelfs in brand gestoken in Parijs. Zogenaamd een ongelukje tijdens de renovatie. Ze waren bezig met laswerkzaamheden van het houten systeem.

30 Zeeuw    
3 maanden geleden door Zeeuw
2
Meld

In Nederland pist er ook ieder weekend ten minste 1 persoon tegen de kerk...

31 mightimouse    
3 maanden geleden door mightimouse
5
Meld

Tijd voor nieuwe kruistochten.

32 supermax    
3 maanden geleden door supermax
4
Meld

Nou is het zeker, die anti-islam types zijn echt knettergek.

33 PuurHagelslag    
3 maanden geleden door PuurHagelslag
10
Meld

HET lult alweer slap.

34 eigenmening    
3 maanden geleden door eigenmening
3
Meld

Heeft iemand misschien een linkje naar die lijst met 1063 gevallen van vandalisme?

35 DeDraakslang    
3 maanden geleden door DeDraakslang
3
Meld

@36 Dank, maar ik bedoelde meer een opsomming van all incidenten.
Dat zou een raport van de Central Criminal Intelligence Service (SCRC) van de gendarmerie moeten zijn, maar ik kan het niet vinden.
https://michaelantonio.biz/tag/roman-catholic-church/

37 DeDraakslang    
3 maanden geleden door DeDraakslang
3
Meld

@37 een elders genoemde bron is https://www.interieur.gouv.fr/ maar ook daar kan ik het niet vinden

38 DeDraakslang    
3 maanden geleden door DeDraakslang
3
Meld

@36
Weet ik niet.
Ik dacht, ik help je ff ondanks het makkelijk te vinden is..
Voor de rest boeit het me niet dus beschouw de link dan maar als niet gepost.

39 Sjaak Trekhaak    
3 maanden geleden door Sjaak Trekhaak
1
Meld

@39 voor @37

40 Sjaak Trekhaak    
3 maanden geleden door Sjaak Trekhaak
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

43 gladjakker    
3 maanden geleden door gladjakker

Een grote fout om moslims in Europa te laten wonen, hoort hier niet!!!

44 wijs    
3 maanden geleden door wijs
4
Meld

Over gele hesjes gesproken, het zal mij benieuwen wanneer ze weer demonstreren. Zou mij niets verwonderen als er nauwelijks nog wat gaat gebeuren.

45 Robbedoes    
3 maanden geleden door Robbedoes
2
Meld

@10 : Als islam-lovers een excuus zoeken om ons te vernietigen, kunnen ze altijd daarmee schermen, toch? Nou dan hebben wij ook een excuus, met de slavenhalerij en veroverings- en plundertochten van islam tot in Finland aan toe, eindelijk afgestopt bij Wenen. Wel Byzantium met de grond gelijk gemaakt en net doen alsof het eerst islamitisch was. Terwijl het christendom veel ouder is en in het hele MO dankzij imperialistische islam zo goed als uitgeroeid.

46 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
5
Meld

@10 : En de islam doet het OVERAL. Alles dat bewijst dat er ooit iets anders was dan islam aan bijvoorbeeld opgravingen en cultuurschatten wordt stiekem vernietigd. Gebouwen ook, zie maar wat SA doet in het hele land. En dat twee keer veroveren en nogmaals volledig slopen van bepaalde steden in Syrie.

47 Wendel    
3 maanden geleden door Wendel
5
Meld

@47 Ben je wel eens in Egypte geweest? Staat vol met pre-islamitische oudheden.

48 Jopie Osdorp    
3 maanden geleden door Jopie Osdorp
2
Meld

@28

Zelf het artikel gelezen en begrepen en u beticht mij van liegen?

Wat heeft het artikel vandoen met de brandstichting; niets helemaal niets. Maar trolt u rustig verder!

49 optimist    
3 maanden geleden door optimist
0
Meld

@48 Ja die pyramides zijn niet zo 1-2-3 af te breken natuurlijk. Het is wel geprobeerd overigens. Al-Malik al-Aziz Uthman (1171 – 119question, een ware religek heeft echter zijn poging de pyramides te laten vernietigen opgegeven omdat de taak te omvangrijk bleek. Een pyramide ( Menkaure's Pyramide) is hierdoor wel zwaar beschadigd geraakt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Aziz_Uthman

https://steemit.com/history/@lola-carola/the-sultan-who-tried-to-destroy-the-pyramids

50 greenmango    
3 maanden geleden door greenmango
1
Meld

@49 : Die was aan meelbakkes gericht, sorry. Fout nummertje. Moest 25 zijn.

Overigens moet je naar het buitenland om informatie te krijgen over de Notre Dame brand. Hier 2 links met wat feiten. Ten eerste heeft het een half uur nadat het eerste brandalarm afging geduurd voordat de brandweer de brand kon vinden. Bij het tweede alarm, om 10 voor 7, was de brand al te ver ontwikkeld. Men was bezig met lassen in die spits, en dat is ook waar de brand is begonnen. En nog een linkje over het bedrijf dat bezig was. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6926807/Devastating-aftermath-Notre-Dame-inferno-leaves-world-mourning.html en https://www.dailymail.co.uk/news/article-6927801/Notre-Dame-construction-boss-boasted-firms-abilities.html

51 Ness    
3 maanden geleden door Ness
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

16 uur geleden door Nu.nl

Metro zet columnist Ebru Umar na 14 jaar op s...
Dagblad Metro zet columnist Ebru Umar na veer...

4 uur geleden door Moskowfiets

Hoe hóud je het uit? Nou, zo!
Of je nou het liefst zoveel mogelijk zon meep...

12 uur geleden door RTL Nieuws

Boris Johnson nieuwe premier Groot-Brittanni&...
De Europese Unie kan de borst nat maken. Bori...

11 uur geleden door AD

Man schiet in Duitsland Eritreeër neer,...
Een 26-jarige Eritreeër is gisteravond het sl...

7 uur geleden door Schildpad


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Undertaker
Metro zet columnist Ebru Umar na 14 jaar op s...
Nou en...............elke dag verliezen mense...

minder dan een minuut geleden door Undertaker

Proemevla
Trump dreigt Guatamala met sancties als ze zi...
@17Zie @16...

1 minuut geleden door Proemevla

B55
Metro zet columnist Ebru Umar na 14 jaar op s...
Jammer, we zullen je missen Ebru....

1 minuut geleden door B55

Amy
Metro zet columnist Ebru Umar na 14 jaar op s...
@197 Nou echt dat had ik nou zeker achter jou...

1 minuut geleden door Amy

Undertaker
Zwarte cross: Beledigen Allah verboden. Beled...
Ach ja, die achterhoekers zijn niet bepaald h...

1 minuut geleden door Undertaker

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig