Een vrouw kijkt toe hoe de vlammen uit de Notre-Dame slaan
Volledig scherm
Een vrouw kijkt toe hoe de vlammen uit de Notre-Dame slaan © AFP

‘De ziel van Frankrijk staat in brand, zij aan zij beleven ze de verbijstering’

,,Dit is onze 11 september. Het symbool van deze stad staat in brand”, zegt een verbijsterde toeschouwer. Duizenden Parijzenaars en toeristen kunnen niet geloven wat ze zien.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  3. Weg met al die Instagramtoeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm
    3

    Weg met al die Instagram­toe­ris­ten: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Een prachtige vulkaan die boven een simpele, ietwat lelijke kruidenierswinkel uittorent. Een absurd plaatje dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de populairste Instagramspots ter wereld. Honderden vakantiegangers gaan hier dagelijks op de foto en veroorzaken daardoor immense drukte. Japan is dat meer dan zat en neemt nu een drastische maatregel om het prachtige uitzicht op Mount Fuji voorgoed te verpesten. ,,Het spijt ons dat we dit moeten doen.”