Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie) tijdens een debat over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vorig jaar.
Volledig scherm
Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie) tijdens een debat over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vorig jaar. © ANP

NVWA zet streep door veel te dure ict-vernieuwing

Voedselwaakhond NVWA is per direct gestopt met de ontwikkeling en invoering van een nieuw ict-systeem. Het project kampte al met zware kostenoverschrijdingen en dreigde nóg eens tientallen miljoenen euro’s duurder uit te vallen dan geraamd. Dat meldt minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

  1. Ouders zijn verboden in deze speeltuin: heb je een schaafwond of bult, dan heb je juist goed gespeeld
    PREMIUM

    Ouders zijn verboden in deze speeltuin: heb je een schaafwond of bult, dan heb je juist goed gespeeld

    Een speeltuin waar ouders verboden zijn. Die hebben we in Nederland nog niet. Zaterdag opent de rommelspeeltuin in Utrecht. Geen glijbanen, klimrekken en wipkippen maar autobanden, oude rolstoelen, boomstammen en een caravan. Bulten en schrammen zijn toegestaan, horen er zelfs bij. Want: dat is voor kinderen pas écht spelen, aldus de makers. ,,Onze speeltuinen zijn veel te saai.”
    Utrecht
  2. Hoe NS-conducteur Marian omgaat met lastige passagiers: ‘Speel vaak de teleurgestelde tante’
    PREMIUM
    Zinloos geweld
    91

    Hoe NS-conducteur Marian omgaat met lastige passagiers: ‘Speel vaak de teleurge­stel­de tante’

    Het openbaar vervoer stond zaterdagavond om 22.30 uur drie minuten stil nadat vorig weekeinde wéér een conducteur in elkaar werd geslagen. Spugen, dreigementen en messentrekken: het werk van het NS-personeel is er de afgelopen jaren niet leuker op geworden. Hoofdconducteur Marian Boellaard vertelt over de dagelijkse incidenten waar zij en haar collega’s mee van doen hebben. ,,Ik heb een dikke huid gekregen, maar je blijft ook maar een mens.’’