001 -Family
Voedselbank en gemeente blijven samenwerken

Voedselbank en gemeente blijven samenwerken


Geplaatst op: 15 april 2019

Wethouder Ria Zijlstra en voorzitter van de voedselbank Uithoorn-De Kwakel Arjan Meijer Timmerman Thijssen hebben een nieuw convenant ondertekend. Met dit convenant gaan beide partijen de goede samenwerking van de afgelopen jaren met drie jaar voortzetten.

Arjan Meijer Timmerman Thijssen: ,,De kerntaken van de voedselbank zijn voedselwerving, het tegengaan van voedselverspilling, het verstrekken van voedselpakketten en het werven van fondsen om de kosten van uitgifte te kunnen betalen. Daarnaast zijn er ook nevenactiviteiten omdat we streven naar structurele oplossingen van de problemen die te maken hebben met armoede. Medewerkers verwijzen bewoners ook naar andere voorzieningen binnen de gemeente zoals bijvoorbeeld de gemeentelijke schuldhulpverlening, de collectieve zorgverzekering en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Een goede samenwerking met de gemeente is van grote waarde en ik ben dan ook blij met het convenant waarin niet alleen afspraken over samenwerking, maar ook afspraken over dekking van een deel van de kosten zijn gemaakt.” Wethouder Zijlstra voegt hier aan toe: ,,Door ons gezamenlijk in te zetten en de handen ineen te slaan bereiken we een grotere doelgroep en zijn we beter in staat om mensen uit de armoede te helpen. En nog belangrijker: te houden. Door ze handvaten te bieden willen we uiteindelijk bereiken dat inwoners zichzelf financieel kunnen redden. Ook in hun verdere toekomst.”

Ongeveer vijftig huishoudens maken gebruik van de voedselbank in Uithoorn-De Kwakel.


Laatst bewerkt op: 15 april 2019 09:45

Bron: Ingezonden stukken -

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voedselbank en gemeente blijven samenwerken

Wethouder Ria Zijlstra en voorzitter van de voedselbank Uithoorn-De Kwakel Arjan Meijer Timmerman Thijssen hebben een nieuw convenant ondertekend. Met dit convenant gaan beide partijen de goede samenwerking van de afgelopen jaren met drie jaar voortzetten. Arjan Meijer Timmerman Thijssen: ,,De kerntaken van de voedselbank zijn voedselwerving, het tegengaan van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: